• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

2025 Asgari Ücret Zammı

Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz herkesin kulağı 2025 asgari ücret açıklamasında. Malum tuvalet kağıdı dahil temel ihtiyaçlar ve temel gıdaya erişim oldukça zorlaştı, piyasalarda fırtına var dalgalar tsunami gibi enflasyon kendi özgürlüğünü ilan edeli çok oldu. Sizce 2025 yılında asgari ücret kaç lira olmalı yani neye göre belirlenmeli? Fikirlerinizi yorumlarınızı bekliyorum.

Çalışanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yaşamını idame ettirebilmesini sağlamalı bence de ne yazık ki ülkemizde belirlenen ücret bunu karşılayacak durumda değil. Bugün asgari ücret sadece barınma masrafını bile karşılayamıyor. Gerçekçi adımlar atılması gerek. 😉

Balık tutmayı öğreteceklerdi balıkları sattılar jsjsjs

Ne diyim Allah yardımcıları olsun asgari ücretliye nefes almak bile lüks oldu, zaten ne kadar zam gelirse bir hafta içinde her şey zamlanıyor hatta şimdi baya aştılar yani zam görüşmeleri başlar başlamaz marketler mesai yapmaya başlıyor, bu sistemin başından sonuna kadar sorgulanması lazım....

Fırsatçılar sarmış memleketi devlet elinden geleni yapıyor. Sonuçta bu enflasyon bir dünya sorunu sadece bize özel bir durum değil. Ben asgari ücrette önemli bir artış olacağına inanıyorum. Siz memur maaşlarını tartışın bence.. :D

Her şeyin fiyatı çıkmış iki katına yani efsuna katılacağım aklıma gelmezdi de gerçekler işte sadece biz özel bi durum bence bu kadar yalaka olmaya gerek yok gerçekleri görmezden gelmek kimseye fayda sağlamaz insanlar geçim derdinde sen hala pembe tablolar çiziyorsunn..

Yalaka falan ayıp oluyor kişisel saldırıya gerek yok ben hükümetin çabası olduğu düşüncesindeyim daha yapıcı eleştiride bulunursan daha sağlıklı iletişim kurabiliriz!!

Gerçekleri dile getirmek kişisel saldırı mı oluyor? Ne çabasından bahsediyorsun mutfaktaki yangını görmüyor musun? İnsanlar geçinemiyor kirasını ödeyemiyor herkes icralık diyorum, sen hala dünya sorunu bla bla..

@Dadaş gerçekten özel bi çaba mı sarfediyosun yoksa doğal halin mi jsjsjs ne çabasından bahsediyosun daha ücret belli olmadan %40'lık zam eridi gitti bile

Bakın arkadaşlar ben sadece elimizdeki verileri ve hükümetin açıklamalarını değerlendiriyorum, toplantıya katılan sendikalar falan sadece yanıltıcı açıklamalar yaptığı için onları saymıyorum bile. Örneğin memur maaşlarına da %12 civarında zam yapılması bekleniyor bunlar ekonomik dengeleri sağlamak için sizde kör olmuşsunuz kapatmışsınız kendinizi ezbere salıyorsunuz.

Asgari ücret ve memur maaşlarına yapılacak zamlar elbette önemli de bu artışların enflasyon karşısında erimemesi için fiyat istikrarının sağlanması da şart. Yoksa her zaman olduğu gibi zamların etkisi kısa sürecek alım gücüde düşmeye devam edecek.

%30 zam gelirse fiyatlar en az %40 artar bu memleketin gerçeği. Sahiden biz bu kısır döngüden nasıl çıkacağız? jsjsjs

Marketler zam gelmeden, herşeye bir gecede zam yaptılar. Dün markete gittim aynı ürünü 20 tl zamla aldım. Devlet gerekeni yapsada fırsatçılar kol geziyor buna bi çözüm bulunmalı

Lütfen kişisel saldırılardan kaçınalım ve konuyu somut veriler üzerinden ilerletelim.

Örnek vermem gerekirse, asgari ücrete %25 zam yapıldığı takdirde mevcut net asgari ücret 17bin liradan 21bin liraya çıkmış olacaktır. Bu artışın enflasyon ve yaşam üzerindeki etkilerini değerlendirelim.

%25 zam alım gücü için önemli bir gelişme bence yine söylüyorum hükümet bu konuda önemli adımlar atıyor ve biz desteklemeliyiz iyimser olan ben değilim, karamsar sizsiniz.

Yine aynı terane jsjsjs Bu artış vatandaşın cebine yansımadan pufff... Hükümetin politikaları halkın ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak bunu kabul edin artık jsjsjs.

Yani söylediğim şu aslında ortada evet bir zam var ama bu zam verildikçe herşey de zamlanıyor. Evet ev sahibim kiraya yılbaşında %70 zam yapacağını söyledi, evden çıksam dışardakilerde aynı hükümete kızgınlığım bu aslında dışardaki fırsatçılara engel olamıyor

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
882
Kullanıcılar
758
Son Üye
Elen369

Geri