Bekarlık sultanlık mıdır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hiera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 28

Hiera

Yetkili
Genel olarak sorumluluk almayıp aile kurmaktan kaçınmak olarak tanımlanır bu söylem.
Evli bireyler, evli olmayanların daha mutlu olduğunu; evli olmayanlar da evli olanların daha mutlu olduğunu savunur.
Bana sorarsanız kişinin mevcut durumundan memnun ise mutludur, kişisel bir tercih bir seçimdir. Bazı durumlarda mecburi de olabiliyor tabi.
Peki sizin bakış açınız nedir bu durumla ilgili :)

Genel olarak sorumluluk almayıp aile kurmaktan kaçınmak olarak tanımlanan bu söylem.
Evli bireylerin evli olmayan bireylere oranlar daha mutlu olduğu,diğer bir oran da tam tersini savunur durumda.
Bana sorarsanız kişinin mevcut durumundan memnun ise mutludur,kişisel bir tercih bir seçimdir, bazı durumlarda mecburi de olabiliyor tabi.
Peki sizin bakış açınız nedir bu durumla ilgili :)
%1000000 Sultanlıktır

Kişinin mevcut durumu dışındaki durumda aklının kaldığı bir durum bence bu. Yani diğer seçeneği çok merak etme durumu.
Bekar bir insan, görünüşte "mutlu aile" tablosu sergileyen birliğin -kapıları kapandığında neler yaşadığını tam olarak bil(e)mediği için- durumuna göre değerlendirir, evli olanlar ise, "özgürlükle" çok özdeşleştirilen bekarlığın gerçek bir saltanat durumu olduğunu düşünür.
Durumun değerlendirmesini bence en iyi, evlilik yaşamış ve bir sebepten artık bekar yaşayan insanlar yapabilir. Sonradan bekar olan kişi bunu boşanma yoluyla tercih etmişse, kuvvetle muhtemel "sultanlık" diye değerlendirebilir. Eşinin vefatı gibi olumsuz bir sebeple artık bekar/yalnız olan kişilerde de bu durum, kayıp öncesinde, evliliğin kalitesi ile doğru orantılı olarak değerlendirilir. İyi ki yalnızım diyen de keşke yalnız bırakmasaydı diyen de illa ki vardır.
Bence böyle....
;)

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri