• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

CHP: Biz iktidara geldiğimizde en düşük emekli maaşı asgari ücretin 1 buçuk katı olacak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aydunyavaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 178
Olabilir olmaz bişey değil ancak bence en büyük sıkıntı eyt nin bütçeye getirdiği ağır yük. Şuan bunu aşamıyorlar. 1 emekli için 3 çalışan olması lazım. Şuan bu denge bozuldu ve 2 civarında Buda her şartta sıkıntı😕

Olabilir olmaz bişey değil ancak bence en büyük sıkıntı eyt nin bütçeye getirdiği ağır yük. Şuan bunu aşamıyorlar. 1 emekli için 3 çalışan olması lazım. Şuan bu denge bozuldu ve 2 civarında Buda her şartta sıkıntı😕
Sizde mı EYT yüktür diyenlerdensinz yol köprü hastane ler için ödediğimiz müşteri üstelik garantili dolar garantili yıllarca ödenen ödenecek olan ücretler ve birçok şirketin vergileri silindiği tarıma uretene kredi vermeyen ziraat bankası öbür bankalardan hangi şirketlere faizsiz kredi verildiği bile bile bu halkın sırtına yüklenenler suçsuz ama emekli olmayı hak etmiş insanları büyük yük kaldıramaz bu bütçe demek bütün olanların suçunu EYT lilere kesmek tam bir birilerine şak sakcilik yalakaligin ötesine geçemez Yüzlerce bakanlık yapmış tanışma lik yapmış vali burakrat milletvekili ve yakınlarına ballı maaşlar birden çok yerden aldığı maaşları görmeyenler hâlâ EYT yukmus diyorlar insan biraz utanır bunu söylerken

EYT yüktür diyenlerdensinz yol köprü hastane ler için ödediğimiz müşteri üstelik garantili dolar garantili yıllarca ödenen ödenecek olan ücretler ve birçok şirketin vergileri silindiği tarıma uretene kredi vermeyen ziraat bankası öbür bankalardan hangi şirketlere faizsiz kredi verildiği bile bile bu halkın sırtına yüklenenler suçsuz ama emekli olmayı hak etmiş insanları büyük yük kaldıramaz bu bütçe demek bütün olanların suçunu EYT lilere kesmek tam bir birilerine şak sakcilik yalakaligin ötesine geçemez Yüzlerce bakanlık yapmış tanışma lik yapmış vali burakrat milletvekili ve yakınlarına ballı maaşlar birden çok yerden aldığı maaşları görmeyenler hâlâ EYT yukmus diyorlar insan biraz utanır bunu söylerken

O zaman şunu belirteyim EYT devlete millete bütçeye yüktür. Ben işin teknik bir kısmından bahsediyorum. Birilerinin şakşakçışığından değil. Bahsettiğiniz konularda haklılığınızın altına imzamı atarım. Ancak günlük siyaset kaygılarından yapılmış bir oy devşirme hamlesinide söylerim. Milletin milyar milyar vergi borcu silinirken benim maaşımdan 18.500 TL kesilmesini de eleştiririm. Ben kimsenin şakşakçısı değilim çok şükür yanlış olduğu alenen ortada olan birşeye de yanlış derim. Sizin bahsettikleriniz ne kadar bu millete yapılan haksızlıksa EYT de bu millete yapılmış bir haksızlıktır.

Yasa o insanlara su şekilde prim gün sayısını doldur emekli olacaksınız demiş ama o bile hice sayılmış Yasal haklarını vermeyip o insanlar mücadele Edip kazanarak elde ettiler bunu Lütuf değil yani..Ha bilimsel verilere mi bakiyorsun Kur korumaliya bak kimler yıllarca zengin edilmiş Bizim vergiler ile dolar Euro ya yatiranlara gidiyor ve halen onlara para akıyor onlara bakmıyor görmek istemeyip hakkını alan EYT lilere yükmus demek vicdana sığmaz Bunu vicdanen gormeyenler yalakadir Kimse kusura bakmasın Ha sizin maaş dan kesilen vergi nereye gidiyor bunu sormak yerine Hakkını almış insanlara yük demeniz hiç doğru değil Doğru sorgulama bu değil Verdiğin verginin kimlere aktığı ortada bunu sormayip EYT yük dememeli kimse

Sayın hocam aynı şeyden bahsediyoruz. Sizin söylediğiniz herşeyin yanlış olduğunu bende söylüyorum zaten onları savunmuyorum. Ben zaten verdiğim verginin yanlış yerlere aktığını benim üzerimden başkalarının zengin edildiğini söylüyorum.
EYT nin ne olduğuna bakarsak bu açıkça ortadadır. 99 yılında çıkan yasa ile prim gününü doldursa bile yaş sınırı koyulmuştur. O zamanki yönetim yaş sınırı getirmiştir. Bu yüzdende sigortalılık süresi ve prim gün sayısı dolmasına rağmen bu insanlar emekli olamamıştır. Devlet bu düzenlemeyi getirmiştir. Bu doğru veya yanlış bu tartışılabilir. Mevzu uygulamanın doğruluğu değil. Bu mevzuat geldiğine göre uygulama bu yöndedir.
Bugünün şartlarına baktığımızda EYT ne yazıkki bütçeye yük getirmiştir daha kötüsü günlük siyasete kurban edilmiştir.
Yoksa siz tabiki haklısınız söylediğiniz herşeyde.

En sevdiğim tespit google görsellerde türkçe ve ingilizce "emekli" araması bu arama sonuçlarını değiştirmedikçe insanları emekli etmenin hiçbir anlamı yok jsjsjs zaten eyt seçim için millete kazık atmaktı ama eytlilerde seçimde hükümete kazık attı gibi bir şey oldu jsjsj

En sevdiğim tespit google görsellerde türkçe ve ingilizce "emekli" araması bu arama sonuçlarını değiştirmedikçe insanları emekli etmenin hiçbir anlamı yok jsjsjs zaten eyt seçim için millete kazık atmaktı ama eytlilerde seçimde hükümete kazık attı gibi bir şey oldu jsjsj
Bu nasıl kafa yapısı yazıklar olsun insanların haklarını alması rantı kesilen birilerinin ağzıyla konuşuyorsunz

Bu nasıl kafa yapısı yazıklar olsun insanların haklarını alması rantı kesilen birilerinin ağzıyla konuşuyorsunz
İstihdam oluşturacaktı da ne oldu 45 yaşında emekli olan adam sanki işi mi bıraktı? tabii ki hayır. ben haklarını almasınlar demiyorum siz önce kendi düşüncelerinizi bi filtreleyin öyle gelin bana cevap verin. Türkiye'de erken ya da geç fark etmiyor ölmeden emekli olamıyorsun mevcut şartlarda durum bu bunu kabul etmemek gerçeği inkar etmektir bilmem anlatabiliyor muyum yoksa birilerinin ağzıyla konuşanda sizsiniz

EYT bir haktı ve mutlaka verilmesi gerekiyordu. Keza öyle de oldu ama mali açıdan değerlendirdiğimizde sonucun çokta iç açıcı olmayacağı, gerekli altyapı ve şartlar sağlanmadan böyle bir adım atılmasının uzun vadede ülke ekonomisine ciddi zararlar vereceği belliydi. Yine bu hak verilseydi ama keşke siyasi çıkarlar uğruna bir seçim aracı olarak kullanılmasaydı. Diyeceklerim bu kadar çünkü bu çok tartışmalı bir konu, EYT insanların hakkıydı ama seçime meze yapıldı, bunun sıkıntısını da yine bizler çekiyoruz. Bazı konular seçim vaadi olmamalı.

EYT bir haktı ve mutlaka verilmesi gerekiyordu. Keza öyle de oldu ama mali açıdan değerlendirdiğimizde sonucun çokta iç açıcı olmayacağı, gerekli altyapı ve şartlar sağlanmadan böyle bir adım atılmasının uzun vadede ülke ekonomisine ciddi zararlar vereceği belliydi. Yine bu hak verilseydi ama keşke siyasi çıkarlar uğruna bir seçim aracı olarak kullanılmasaydı. Diyeceklerim bu kadar çünkü bu çok tartışmalı bir konu, EYT insanların hakkıydı ama seçime meze yapıldı, bunun sıkıntısını da yine bizler çekiyoruz. Bazı konular seçim vaadi olmamalı.
Hepiniz aynı kafadasinz EYT ülkeye zarar vermiş miş asıl Zarar verenleri gormemeye devam edin insanları ekmeğe muhtaç hale gelmiş hala EYT ileri suclayin yalakalık uğruna

Hepiniz aynı kafadasinz EYT ülkeye zarar vermiş miş asıl Zarar verenleri gormemeye devam edin insanları ekmeğe muhtaç hale gelmiş hala EYT ileri suclayin yalakalık uğruna
Siz bence artık bazı gerçekleri görseniz iyi olur veya okuduğunuzu anlama konusunda birtakım problemler var gibi davranıyorsunuz. Evet, EYT ülkeye zarar verdi ve bu kolay kolay telafi edilebilecek bir kayıp değil. Bu sizin deyiminizle "asıl zarar verenler" diye tanımladığınız grubun zararsız olduğu anlamına gelmiyor. Sizin niyetiniz üzüm yemek değil ki bağcıyı dövmek...

Yalakalık yapacak olsak burada mı yaparız. Size olayları düşüncelerimizi açıklıyoruz ama sadece belli bir kısmını alıp diğerlerini görmezden geliyorsunuz.
Konuşmalarınız yazışmalarınız artık sınırı aşıyor. Sizin gibi düşünmeyenleri yalakalık vb. şeylerle suçlayamazsınız. Biz nasıl görüşünüze cevap verirken dikkatlice kelimeleri seçiyorsak sizde seçmek zorundasınız.
Ayrıca 2+2=4 gibi ortada olan bir durum için kimseye hakaret edemezsiniz. Ya konuşmalarınıza çeki düzen verin yada sizi şikayet edeceğim.

Bunlara versen suç vermesen suç daha ne konuştuğunu bilmiyor. Bu arada iktidara gelmesinler demiyorum da çok boş bir vaat imkansız gibi bir şey.

düzenlendi.
Eytli olduğu halde emekli olanların oranı yüksek değil. Halihazırda işi olan zaten emeklinin halini görünce emekli olmuyor, en azından, sosyal, yaşamayı, gezip görmeyi seven sosyal insanlar. Kur korumalı mevduatın hazineye yüklediği yükün yanında eyt devede kulak ki; biri kazanılmış hak, diğeri faiz, üretmeden, haybeye ödenen bir para.zenginin parasını koruduk, olan yine garibana oldu

düzenlendi.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
876
Kullanıcılar
756
Son Üye
koray4570

Geri