• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

E-Devlet'te Gözükmeyen Lise Diplomaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan özelkalem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 135

özelkalem

Yetkili

E-Devlet üzerinden lise diplomalarına ulaşılamaması özellikle başvurular esnasında vatandaşların sıkça karşılaştığı ve moral bozucu bir durum olarak ortaya çıkıyor. Fakat endişelenmenize gerek yok. Bu durum genellikle küçük bir kayıt eksiliği veya teknik bir problemden dolayı kaynaklanıyor ve...
Bu başlık, E-Devlet'te Gözükmeyen Lise Diplomaları konulu blog yazısı hakkında genel tartışma içindir. Lütfen tartışmaya burada katılın.

moderatör tarafından düzenlendi.
Merhaba @özelkalem
Ben 2008 öncesi öğretmen lisesinden mezun oldum. Lise diplomam elimde mevcut. e-Devlet üzerinde lise mezuniyetim görünmüyor. Ancak ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgilerim alanında e-Okul kaynağından bir anadolu lisesi adını çekiyor. Arkadaşlarıma sorduğumda onlarda da aynı okul adının olduğunu söylüyorlar. Araştırdığımda öğretmen liselerinin kapatıldığını, bu okulun yerine bahsi geçen anadolu lisesinin açıldığını söylediler. Millî Eğitim Bakanlığı öğretmen lisesini kapattığında okul kodunu pasif hale getirip yerine açılan anadolu lisesi için yeni okul kodu tanımlamak yerine direkt mevcut okulun adını değiştirdiği için bu sorun yaşanıyor ne yazık ki. ÖSYM Çağrı Merkezini (444 6796) arayıp sorduğumda üst öğrenim bitirmişsin, bir sorun olmaması lazım şeklinde cevap aldım. DGS'ye girmeyi planlıyorum. Bir sorun yaratır mı emin olamıyorum. Çünkü hiç gitmediğim bir okuldan mezun görünüyorum.

Merhaba @nedim bey,
Lise diplomanızın elinizde olmasına sevindim. Aksi durumda bu durum sizi biraz uğraştırabilirdi. Öğretmen liseleri kapanıp yerine Anadolu liseleri açıldı. Ancak, kapanma işlemlerinde tüm okullardaki arşivler açılan okullara devredildi, bazıları ise bulunduğunuz il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine aktarıldı. E-devlet üzerinde mezuniyet bilgilerinizin işlenmesi için bulunduğunuz il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ile iletişime geçmeniz gerekiyor.

DGS’ye girmeniz konusunda lise diplomanız bir etken değil, çünkü DGS’de son mezun olduğunuz üniversite bölümü esas alınır. Hiç gitmediğiniz bir okuldan mezun gibi görünseniz de, bu durum sistemdeki bir isim değişikliğinden kaynaklanmaktadır ve resmi kayıtlarda okulun eski adı ve yeni adı açıkça görülebilir. Bu nedenle endişelenmenize gerek yok. Dilediğiniz zaman DGS'ye girebilirsiniz. DGS sürecinizi de arkadaşlarla paylaşırsanız seviniriz.
Şimdiden başarılar dilerim.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
882
Kullanıcılar
758
Son Üye
Elen369

Geri