Eğitim düzeyimiz aynı fakat sınıf değiştirmek istiyorsak tekrar Ekpss'ye girmemiz gerekiyor değil miGörevde yükselme sınavı ile GİH geçebilirsiniz. Yeniden Ekpss ile atanmanız için Eğitim düzeyenizin değişmesi ve sınıfınızın değişmesi lazım. Diyelim ki atandığınızda lise mezunu olarak atandınız. Sonra önlisans sağlık teknikeri olarak eğitim düzeyiniz değişti. Ekpss önlisansa girip sağlık teknikeri olarak atanırsınız.
Teşekkür ederim; bilgilendirme için.Hocam söyle değiştirebilirsiniz farklı eğitim düzeyi olacak ve farklı olan branşınızın alanı ile gidebilirsiniz. Aynı eğitim düzeyinde sınıf değiştirmek için ünvan değişikliği sınavlarına girersiniz yeniden ekpss'ye girseniz atamanız yapılamaz. Örnek veriyorum Şu anda ön lisans mezunusunuz ve düz memursunuz Aynı süreçte 2 yıllık bir teknik alandan yine mezun oldunuz o teknik alana geçmek için ünvan değişikliği sınavına girersiniz kurumun yaptığı ama diyelim ki lise mezunusunuz ve yine düz memursunuz o süreçte 2 yıllık Teknik bir bölümden mezun oldunuz sizin eğitim durumunuz ortaöğretimden ön lisansa geçtiği için ve farklı bir branşınız olduğu için ekpss'ye girip kendi branşınızla alakalı tercih yapabilirsiniz Ha şu da var sadece kendi branşınızla alakalı yaparsınız lise mezunu iken normal memursunuz ön lisans mezunuyken de normal memurluk tercihi yapamazsınız. Kısaca hem eğitim durumunuz değişecek hem sınıfınızı değiştirecek tercihler yapabilirsiniz
Kamu personeli ve adaylarının buluşma noktası! Türkiye'nin Kamu Personeli Forumu, Memurlar, İşçiler, KPSS, EKPSS ve daha fazlası...
Bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, kamunun dijital güç merkezi!
Kamulu, 5651 sayılı Kanun kapsamında hizmet vermektedir ve kullanıcı içeriklerinden sorumlu değildir.
Hukuka aykırı içerikleri bildirmek için lütfen bizimle iletişime geçin.