Eskiden teknoloji daha kaliteliydi! Gerçek mi yoksa algı mı?

ceo

Eskiden teknoloji daha kaliteliydi! Gerçek mi yoksa algı mı?
Eski televizyonlar, buzdolapları, telefonlar yıllarca sorunsuz çalışırken, şimdiki cihazlar garanti biter bitmez bozuluyor. Bu gerçekten bir tesadüf mü yoksa teknoloji devleri bilinçli olarak ürün ömrünü mü kısaltıyor?

Planlı Eskitme (Planned Obsolescence) Nedir?​

Şirketler, ürünlerini belirli bir süre sonra eskimesi veya kullanılamaz hale gelmesi için tasarlıyor. Böylece tüketiciler yeni modeli almak zorunda kalıyor. Özellikle akıllı telefonlar, çamaşır makineleri ve hatta yazıcılar için bu iddia sıkça gündemde dolaşıyor. Eskiden cihazların yapımında metal, ağır plastik ve kaliteli bileşenler kullanılıyordu ama günümüzde daha hafif ve ucuz materyaller kullanılıyor. Bu da cihazların daha kırılgan ve kısa ömürlü olmasına neden olan sebeplerden birisi.

🔥 Tartışalım! Hangi eski cihazlarız hâlâ çalışıyor? Yeni cihazlarla yaşadığınız en büyük sorun ne oldu?

Buna kesinlikle katılıyorum. Büyüklerimiz çamaşır makinasını buzdolabını 20 yıla aşkın zamandır kullanıyorlar bizim de aldığımız beyaz eşyalar 3. yılında elimizde kalıyor. Teknolojinin ilerlemesi ile makinalar muazzam derecede dijitale döndü bozulunca ve hata verince elimiz kolumuz bağlı kalıyor. Gelen teknik servisin söylediklerine inanmak zorunda kalıyoruz. Ben bu aletlerin planlı bozulduğunu düşünüyorum.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
842
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri