Haddimizi biliyor muyuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hiera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 141

Hiera

Yetkili
Toplum olarak meraklı bir kitleye sahibiz. Aşılması gereken ne varsa aşmayı çok iyi biliyoruz, had aşmakta dahil. Merak duygusuyla insanların alanına müdahale etmek gibi güzel alışkanlıklarımız da yok değil. Nereden geldin, nereye gidiyorsun? Dün gece geç saatte gördüm, hayırdır bir şey mi oldu? Hayır, asıl sana hayırdır, ne oldu ki! Bu ve bunun gibi haddi olmayan her şeyi kendinde hak gören hadsizler var mı çevrenizde?

moderatör tarafından düzenlendi.
Bilmiyoruz. Hem de hiç.
Karşımızdaki insanlar bize nezaketinden, görgüsüden, inceliğinden sessiz kaldıkça onların bize actigini sandığımız alanları genişletmek için durmaksızın zorluyoruz

Had bilmek doğru bir tanım değil. Bu olayın adı cahillik.
Neden çocuk yapmıyorsunuz, neden evlenmiyorsun, nerelisin, ne iş yapıyorsun, maaşın ne kadar, eşin ne iş yapıyor vs. vs. bitmez.

Sınır bilmemek dediğin gibi toplumumuzda sknti. Herkes bizim hayatımız hakkında söz hakkına sahipmis gibi davranıyor. Bize müdahale etmek "bak ben söylemesem kötü olacaktı" demek hoşlarına gidiyor. Ama şimdiki kuşak öyle değil yani onlar kendi sınırlarını da başkalarınin sınırlarını da az çok çiziyor, belirliyor, uzak duruyor.

düzenlendi.
Bu artık saygının tükendiği nokta. Herkes saygı ve sevgi çerçevesinde hareket etmeli. En iyi ortam sanal alem ohh, karışanı, katışanı, yargılayanı yok! Boşuna değil sosyal olamamam. İnsan sevmiyorum. Çirkin, kötü, iki yüzlüler..

Hepimizin çevresinde vardır mutlaka... Çoğu zaman da kalp kırmamak için sustuğumuz, üslubu rahatsız edecek moda gelene kadar sabrettiğimiz insanlar..

gelismenin ilerlemenin başarmanın önündeki en büyük engel haddini bilmektir haddini bil yani fazla ileri gitme kendi sınırlarında dur demekir. bir insan asıl haddini bilmezse sınırlarını aşarsa başarılı olur hindistanda kast sisteminin bir tezahürü gibi bir şey haddini bilmek

gelismenin ilerlemenin başarmanın önündeki en büyük engel haddini bilmektir haddini bil yani fazla ileri gitme kendi sınırlarında dur demekir. bir insan asıl haddini bilmezse sınırlarını aşarsa başarılı olur hindistanda kast sisteminin bir tezahürü gibi bir şey haddini bilmek
Burada şair olumsuz anlamda had aşma durumunu vurguluyor...Diğer türlü sizin dediğiniz sınırlarınızı aşın başarılı olmak için anlamını taşıyor ki bu da başka bir durumdur,başarı için insanlara faydalı olmak için tabiki düşüncenin sınırı yok aşılır.

Bu yukarıdaki sayfamızda "Kod Gösterimi ve Programlama" bölümü var. PHP okuyucunun içinde ne yazdığını bir okuyup buraya tekrardan gelebilir misin abi? : ) @devrimatalay

Burada şair olumsuz anlamda had aşma durumunu vurguluyor...Diğer türlü sizin dediğiniz sınırlarınızı aşın başarılı olmak için anlamını taşıyor ki bu da başka bir durumdur,başarı için insanlara faydalı olmak için tabiki düşüncenin sınırı yok aşılır.
burda 52 yıllık tecrübe konusuyor ben de herkes gibi yorum yazsaydım cevap vermezdi aykırı bir sey yazdım ki cevap versinler. Ne kadar zekiyim kendimle gurur duyuyorum .

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri