İçinden geleni söyle

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonim 3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 108
  • Görüntüleme Görüntüleme 591
A

Anonim 3

Yaşadıklarınız yaşayamadıklarınız,geç kaldıklarınız ,erken kaybettikleriniz ,üzüntünüz sevinciniz,güne dair hayata dair,doğaya insana hayvanlara dair ne varsa hissettikleriniz ne ise içinden geldiği gibi bu başlık altına yazabilirsiniz.
Teşekkürler...

Yılların sanatçısı vefat etmiş,hayat dediğin bir nefes aldık ve gidiyoruz,ne kadar ömrümüz kaldı ki,kalanı da ziyan ediyoruz...

Muhabbet kuşum tam 8 kelime konuşuyor bu bir çok arkadaşımdan daha fazla jsjsjs mesela devrem var iki kelime biliyor aynen ve yani jsjsjs

Bir kere geç kalırsın. Hayat dörtnala geçip gider. Senin payına gerideki toz bulutunun içinde boğulmak düşer. Her şey vaktini bekler ancak vaktin hiçbir şeyi beklediği görülmemiştir. Geç kalmanın affı yoktur. Bir kere geç kaldın. Artık nereye gidersen git, kurulu düzenin ortasına mancınıkla fırlatılmış gibi hissedersin. Yabancısın, aykırısın, bigânesin. Geç kalmışlığın izini bakışlarından silemezsin.

Yılların sanatçısı vefat etmiş,hayat dediğin bir nefes aldık ve gidiyoruz,ne kadar ömrümüz kaldı ki,kalanı da ziyan ediyoruz...
Onlara sanatçı demek doğru değil insanların yokluklarini yoksulluklarini isyanlarını haykirmalarini arabesklestirip Arap kültürünü bu topluma ozendirenler palavracı timsah gözyaşları döken İbrahim Orhan efendi Ferdi daha bir çoğu kimse Ahmet Kaya gibi olmaz olamadı

Onlara sanatçı demek doğru değil insanların yokluklarini yoksulluklarini isyanlarını haykirmalarini arabesklestirip Arap kültürünü bu topluma ozendirenler palavracı timsah gözyaşları döken İbrahim Orhan efendi Ferdi daha bir çoğu kimse Ahmet Kaya gibi olmaz olamadı
Ne güzel bir yorum ama ölmüş adam en azından mesajınızda bi rahmet dileseydiniz biz ahmet kayaya böyle yapmıyoruz mesela

Maalesef dilemem insanların umutlarını hiclestirip paraya çeviren Bir tek kez olsun yalnisa yalnis demeyen haksızlığa kötüye karşı bir cümle kurmamış birine sanatçı denmez

Anladım ben sizi sizin düşünceniz bu saygı duyarım ama kabul edemem ki kabul edilecek bir şey değil siz bir tarihi inkar ediyorsunuz

Arap müziğinden etkilenmiş olması normal mesela ahmet kayada ermeni müziğinden etkilenmiştir şimdi ermeni tarihinin veya kültürünün bir ürünü mü diyelim?? benim bahsettiğim olay farklı sonuçta insanların gönlünde yer bulmuş kabul görmüş bir isim ve dile dolanan hala sayısız eseri var, seversiniz sevmezsiniz orası beni ilgilendirmez ama en azından ölüsüne saygı duymalısınız ;)

sana geldim, son'a..
sende yeryüzüdür gölde vuran ey suların sonsuzluğu
bakışlarım demir atsın gözlerinin limanına
fırtınalar yorgunu yüreğim sana
bütün sabahlarım sesinde ağarsın
keder tırmanmasın yüzüme bir daha sarmaşık gibi
öpüşlerin damlasın çöl dudaklarıma
biliyorum yüreğin durgun sudur dindiğim,
korku kıyılarımı sildiğim
sana geldim sustum ve yumdum iki damla ateş düşürdüğün gözlerimi
al uslandır korsan bedenimi gece kanat çırpsın parmaklarımda
birbirimizden kaçıracak yerimiz kalmasın
birleşsin yağmur soylu ellerimiz
bırak, öpüşlerim ağzını kapatsın
uzun uzadıya susarak kalalım birbirimizde
sabaha söyleyecek söz bırakmayalım
köpekler gibi havlayan acılarımız sussun
sevda çözmesin kendini bizden
sularca gülüşelim yüreğin alıkoysun gitmelerimi
sana geldim 'sona'..

Duyalım da ben toplam a ne vermiş ne katmış ona bakarım arapça erminicede Rusça rumca okunması da behis yok önemli olan toplumu hangi hisleri verdiği ve onca yaşamı boyunca ülkede darbeler insan kayıpları ormanlar sular doga talan edildi üretim alanlari araçları fabrikalar satıldı bunlara dair tek söz cümle varmı yok çünkü neye hizmet ettiği ortada

Duyalım da ben toplam a ne vermiş ne katmış ona bakarım arapça erminicede Rusça rumca okunması da behis yok önemli olan toplumu hangi hisleri verdiği ve onca yaşamı boyunca ülkede darbeler insan kayıpları ormanlar sular doga talan edildi üretim alanlari araçları fabrikalar satıldı bunlara dair tek söz cümle varmı yok çünkü neye hizmet ettiği ortada
ahmet kaya bu topluma bir şey mi kazandırdı, nereye hizmet ediyordu? Ben bilmiyorum cahilliğime verin.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri