İcra sonrası tüm hesaplara bloke konulması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan devrimatalay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 35
arkadaslar halkbankasına olan 14 600 tl borcum icin icra geldi sıkıntı değil 1 ayda kapatırım da icra müdürü bütün bankalara yazı yazmıs bu kisinin sizde hesabı varsa bloke edin haciz islemi yapın diye bütün bankalar bu talebi ret etmis benim anlamadığım ben zaten devlet memuruyum maasımdan icrayı kesiyorsun diğer bankalara yazı yazıp bloke koyun demek neyin nesi altı üstü 14 bin lira trilyon borcum olur anlarım bir an önce bitsin diye diyebilirsin ayıp ya

geçen elektriği 3 gün geçmiş eve icra takibi başlattılar ve 900 TL lik fatura 3000 TL oldu. Bizde kuzu kuzu ödedik.

geçen elektriği 3 gün geçmiş eve icra takibi başlattılar ve 900 TL lik fatura 3000 TL oldu. Bizde kuzu kuzu ödedik.
hocam bir borcu icraya vermen icin o borcun üzerinden 90 gün geçmesi lazım ondan sonra sana uyarı gelir 1 hafta icinde ödeyin derler gene ödemesen icraya düsersin ayrıca benim bildiğim 3400 tlnin altındaki borclar haciz edilemiyor ben de cok elektrik faturasını gec yatırdığım oldu tek yaptıkları elektriği kesmek oldu arkadaslardan ondan bundan bulup açtırdım senin işe aklım ermedi faturayı 3 gün gec ödedin diye icra pek mantıklı gelmedi

devrim hocam senin sorununa gelecek olursak : borçlu olduğun kişiler(banka yada şahıs) talebine istinaden maaş haczin olsa dahi icra müdürlükleri aracılığıyla hesaplara bloke koydurabilir fakat, yalnızca yazının gittiği tarihte örnek 07/02/2025 tarihinde bankalara gitti o tarihte hesabında yer alan tutara bloke koyabilir 08/02/2025 tarihinde gelmiş olan parana koyamazlar bunun için gün aşırı yazmaları gerekir ki hiç bir icra dairesi de bununla uğraşmaz. şayet maaş haczine başlanmadıysa bir yerden bulup dosyanızı kapattırın maaş haczinde masraflar vs bir hayli arttırıyor borcu ve sizden kesilen tutarın yarısı ancak borcunuza mahsup oluyor dosya masraflarına gidiyor diğer yarısıda

hocam 3 gün gecikmede elektriğini kesmezler ve icra takibi başlatmazlar dağıtım şirketine göre 7 10 iş gününden sonra tarafına bilgilendirme mesajı vs yollarlar bu süre geçtikten sonra elektiriğini keserler ( aynı şey doğalgaz, su içinde geçerli) ardından borcun faiz yemeye başlar 90 günlük yasal süreç dolduğunda icraya verirler ki bazı kamu alacakları belli bir miktarın altında ise icraya dahi verilemiyor.

devrim hocam senin sorununa gelecek olursak : borçlu olduğun kişiler(banka yada şahıs) talebine istinaden maaş haczin olsa dahi icra müdürlükleri aracılığıyla hesaplara bloke koydurabilir fakat, yalnızca yazının gittiği tarihte örnek 07/02/2025 tarihinde bankalara gitti o tarihte hesabında yer alan tutara bloke koyabilir 08/02/2025 tarihinde gelmiş olan parana koyamazlar bunun için gün aşırı yazmaları gerekir ki hiç bir icra dairesi de bununla uğraşmaz. şayet maaş haczine başlanmadıysa bir yerden bulup dosyanızı kapattırın maaş haczinde masraflar vs bir hayli arttırıyor borcu ve sizden kesilen tutarın yarısı ancak borcunuza mahsup oluyor dosya masraflarına gidiyor diğer yarısıda
aynen dediğiniz gibi olmuş ziraat bankası hesapta olan 12.3 kurusa halkbankası da 13 liraya bloke koymuş zaten 16 600 lira icraya düsen borc hepsini kes dedim ama muhasebe sefi arkadas paran yok zaten ilksanda da bir sürü kesintin var 10 bin kestim gelecek ay kapatırsın dedi vala kimseye agız eğmem ha vereceklerini bilsem eğerim de hem vermezler hem insanı itin münasip bir yerine sokarlar gerek yok hem ne mecburiyetleri var ben yaptım ben öderim bu ekonomide kimde para var millet kendini gecindiremiyor

Öne Çıkan Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
842
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri