İş Yerlerinde Psikolojik Tacizin (Mobbing) Önlenmesi

resmi-gazete-kamulu.webp
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan 2025/3 sayılı yeni genelgeyle birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde kurulan Psikolojik Tacizle Mücadele Kurulu yeniden teşekkül ettirilmiş ve kamu kurumlarında çalışanların iş yerinde maruz kalabileceği psikolojik taciz (mobbing) ile mücadelede önemli bir adım atılmıştır. Personelin dışlanması, kişilik haklarının ihlal edilmesi, küçümsenmesi, baskı altına alınması gibi sistematik eylemler artık daha sıkı denetlenecek ve çalışanların hakları daha güçlü korunacaktır.

Bu genelgeyle birlikte kamu kurumlarında tüm çalışanlar için daha güvenli bir çalışma ortamı sağlanması amaçlanmaktadır. İş yerinde, psikolojik tacizle mücadele noktasında çalışanlara tanınan başvuru yolları genişletilmiş, işverenlerin sorumlulukları artırılmış ve farkındalık çalışmalarına hız verilmiştir. Genelge Ek'tedir.

Peki sizce iş yerinde psikolojik tacizle mücadelede yeterli önlemler alınıyor mu? Yeni düzenlemeler iş yerinde mobbingin önüne geçebilir mi?

Bu önemli gelişme hakkında görüşlerinizi paylaşarak sürece katkıda bulunabilirsiniz.

Ek:

düzenlendi.
Ekli dosyayı görüntüle 1314
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan 2025/3 sayılı yeni genelgeyle birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde kurulan Psikolojik Tacizle Mücadele Kurulu yeniden teşekkül ettirilmiş ve kamu kurumlarında çalışanların iş yerinde maruz kalabileceği psikolojik taciz (mobbing) ile mücadelede önemli bir adım atılmıştır. Personelin dışlanması, kişilik haklarının ihlal edilmesi, küçümsenmesi, baskı altına alınması gibi sistematik eylemler artık daha sıkı denetlenecek ve çalışanların hakları daha güçlü korunacaktır.

Bu genelgeyle birlikte kamu kurumlarında tüm çalışanlar için daha güvenli bir çalışma ortamı sağlanması amaçlanmaktadır. İş yerinde, psikolojik tacizle mücadele noktasında çalışanlara tanınan başvuru yolları genişletilmiş, işverenlerin sorumlulukları artırılmış ve farkındalık çalışmalarına hız verilmiştir. Genelge Ek'tedir.

Peki sizce iş yerinde psikolojik tacizle mücadelede yeterli önlemler alınıyor mu? Yeni düzenlemeler iş yerinde mobbingin önüne geçebilir mi?

Bu önemli gelişme hakkında görüşlerinizi paylaşarak sürece katkıda bulunabilirsiniz.
Genelgeyi yazı ile ulaştırmışlar Bakanlığımızdan ama okumamıştım henüz. Hemen bir göz atayım

Ben bu konunun üzerine bir süredir düşünüyorum. Yöneticisinin çeşitli şekillerde geliştridiği mobbinge maruz kalan bir çalışan olarak.
Kurumdaki iç denetim mekanizmasına bu durumu ilettiğimi ve sonrasında yaşanacakları düşündüğüm bir senaryo ile kafamı yordum.
Denetimden sorumlu, yetkili kişi durumu paylaştığım andan hemen sonra çalıştığım birimin yöneticisine durumu hemen ileteceğine adım kadar emin olduğum için var geçiyorum.
;)

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri