Kamuda mesai saatleri kısaltılmalı mı?

MandaLina

Merhaba arkadaşlar, kamuda çalışan personel için mesai saatlerinin kısaltılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Var olan mevcut düzen devam etmeli mi yoksa mesai saatleri kısaltılmalı mı? Sizce böyle bir düzenleme yapılması personeli ne yönde etkiler?

Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Bence 9-5 olmalı fazlada kısaltmak tembelliği ortaya çıkarır. Zaten insanlar kafada mesaiyi 16:00 da bitiriyorlar, kısaltınca 15:00 de bitirirler.

7/24 devam arkadaşlar hep mesai durmak yok jsjsjs

Kadın personeller iş yeri sorumluluklarının yanı sıra birde evde olan sorumlulukları var. Ev çocuk iş derken zamanının tümünü hiç kendilerine ayırmadan geçiriyorlar. Bencede kadınlarda mesai saatlerinin kısaltılma fikri oldukça güzel.
Bizim de ev, çocuk ve iş bağlamında fazlaca sorumluluklarımız var. Kısalmasın demiyorum ama ayrımcılık iyi bir şey değil, bencillik yapıyorsunuz.

Bana katılırsınız katılmazsınız bilemem ama normal şartlarda en yoğun kurumda bile bir devlet memuru günde maksimum 6 saat çalışır. yok arkadaş ben harıl harıl çalışıyorum hiç boşluğum yok diyene karşıyım. belli dönemlerde iş yoğunluğu olabilir ama genel olarak 6 saatin üzerine çıkmaz. 09:00-16:00 ideal olabilir. bunun ekonomik ve psiko-sosyal etkileri olumlu anlamda olabilir ancak en nihayetinde her ne kadar da müslüman bir toplum olsak da AHLAK konusunda sıkıntılarımız olduğu için çok da gerek yok diye düşünüyorum :)

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
839
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri