• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

MEB özel okullar için kayıt yenilemeye bazı şartlar koydu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VhkiMeb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 75
Milli Eğitim Bakanlığı özel öğretim kurumlarında okuyan ve devam edecek öğrencilerin kayıtlarının yenilenmesi için sözleşmeye bazı şartlar koydu. Buna göre özel okullarda kitap ücreti adı altında para alınmayacak. Gerekli görülmedikçe kıyafet değişikliğine gidilmeyecek ve Şehit ve gazi yakınlarına olanaklar sağlanacak. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, öğrenci ve veli üzerindeki etkileri nasıl olur?

Geçenlerde bir veli geldi Şehit yakını oldukları için özel okul tercih etmişler ve okul 40.000 tl kitap parası istemişler. Açıkcası zenginin çok etkileneceğini düşünmüyorum kaldırdılarsa yine böyle aileler için iyi olur. Fakat şöyle de bişey var kitap parası kalkar etkinlik parası gelir bazı şeyler sadece şekil değiştirir ben sağlık ve eğitimin bir rant olarak kullanılmasına karşıyım. Sağlık ve Eğitim tümüyle devletin elinde ve ücretsiz olmalı..

Bende şehit ve gazi yakını olarak özel okulda okudum zorlukları çoktu arkadaşlarımın baskılarına maruz kaldım. Her seferinde başka bişey adı altında ücret talep ediyorlardı. Bi keresinde kitap parasını veremedik ve benim sınıfımı değişitirdiler hatta devlet okuluna git dediler. böyle durumları sık sık yaşatıyorlar bencede @MandaLina tam konunun üstüne söz söylemiş eğitim ve sağlık özel olmasın. Engelli bir birey olarak zaten yaşantım oldukça zor birde bu durumnlarla karşlaştım. Zaten okula başlarken toplu para alıyorlar birde neden ekstra kitap parası spor parası yok kağıt parası derken sömürüyorlar.

Bunlar bana biraz gaz almak için yapılan hareketler gibi geliyo güya sınıf annesini de kaldırmışlardı ama velilerde yine gruplaşma var milletin paralarıyla öğretmenlere hediyeler organizasyonlar her türlü etkinlikte öğrencileri rahat bırakmamalar daha bir sürü şey sayabilirim yani sınıf annesi uygulaması bile her yere yazı gitmesine rağmen pratikte hala devam ediyorken kitap parasını falan havada alırlar

Milli Eğitim Bakanlığı özel öğretim kurumlarında okuyan ve devam edecek öğrencilerin kayıtlarının yenilenmesi için sözleşmeye bazı şartlar koydu. Buna göre özel okullarda kitap ücreti adı altında para alınmayacak. Gerekli görülmedikçe kıyafet değişikliğine gidilmeyecek ve Şehit ve gazi yakınlarına olanaklar sağlanacak. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, öğrenci ve veli üzerindeki etkileri nasıl olur
Hocam; Özel okullar bir kaçı hariç para kazanmaz.. Hizmetten yemekten kısarlar o parayı çıkarırlar.. Kitaplara gelince özel okul "Franchise" Bir okul ise mecbur anlaşmalı olduğu yayınları kullanır.. Piyasanın çok üstünde alır ve Veli'ye satar.. Franchise veren okul zaten parayı buradan kaldırır... Ben dedim olsun ile çözüm bulamazlar.. Okul -veli çatışması artar... Özel okulları, okuldan ziyâde ticari kurumlar olarak görülmeli.. Ha çok kazanan okullar iyi mi değil.. Kurucusu kazanır öğretmen kazanmaz, öğretmen kazanır okul batar.. Her ikisi kazanırsa veli elini cebine fazla atar vs vs.. Saygılar dilerim

Hocam; Özel okullar bir kaçı hariç para kazanmaz.. Hizmetten yemekten kısarlar o parayı çıkarırlar.. Kitaplara gelince özel okul "Franchise" Bir okul ise mecbur anlaşmalı olduğu yayınları kullanır.. Piyasanın çok üstünde alır ve Veli'ye satar.. Franchise veren okul zaten parayı buradan kaldırır... Ben dedim olsun ile çözüm bulamazlar.. Okul -veli çatışması artar... Özel okulları, okuldan ziyâde ticari kurumlar olarak görülmeli.. Ha çok kazanan okullar iyi mi değil.. Kurucusu kazanır öğretmen kazanmaz, öğretmen kazanır okul batar.. Her ikisi kazanırsa veli elini cebine fazla atar vs vs.. Saygılar dilerim
Hocam kesinlikle haklısınız. Öğretmen okuldan yakınır okul ekonomi bakanından yakınır. Özel okuldan çok nadir birinciler çıkar inanın onlarda zamanında devlet okulunda olup başarısı olan ve burs adı altında okula aldıkları öğrencilerden çıkar. Hatta açıkliseye kayıtlı olan öğrenciyi başarısından dolayı kendilerinin öğrencisi gibi lanse ettiklerini biliyorum. Tamamen rant işi bu 😇

Hocam kesinlikle haklısınız. Öğretmen okuldan yakınır okul ekonomi bakanından yakınır. Özel okuldan çok nadir birinciler çıkar inanın onlarda zamanında devlet okulunda olup başarısı olan ve burs adı altında okula aldıkları öğrencilerden çıkar. Hatta açıkliseye kayıtlı olan öğrenciyi başarısından dolayı kendilerinin öğrencisi gibi lanse ettiklerini biliyorum. Tamamen rant işi bu 😇
👍😌

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
838
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri