Memuriyetteki İlk Gününü Anlat 🙌

Herkese merhaba Kamulu ailesi! 🎈

Hepimizin Kuruma ilk adımı atarken yaşadığı o “ne olacak şimdi?” anları vardır değil mi? 😅 O ilk gün neler yaşadık, neler düşündük, hangi komik anılar biriktirdik, ne kadar stres yaptık... Yaşayana sormak lazım tabii ki ben gülme krizine girmiştim mesela çok zor toparlamıştım. İşte o ilk günden hatırladığımız komik anıları, tuhaf olayları ve öğrendiğimiz inceliklerin başlığı bu. :)

Gelmişken bir iki cümlede olsa yazın lütfen, hep birlikte eğlenelim! 🥳🤩😎🤓

Avare Avare bakındım. Heyecandan o günüde hatırlamıyorum. En son yanıma 55'li yaşlarda emekli olacak biri geldi.
Zaman çabuk geçiyor daha dün gibi yeni gelmiştik şimdi gidiyoruz dedi. O günden aklımda kalan sadece bu oldu. :ağzinikapat:

Atandığım Okula ilk gittiğimde öğretmenler okulun bahçesinde oturuyorlardı. Genel olarak yaşça büyük öğretmenler vardı. Ben müdürün kim olduğunu sordum. Bir tanesi benim dedi ve bana sen diplomanı mı almaya geldin dedi🤣🤣
Atandığım okul ortaokuldu😆 bende yok buraya atandım deyince herkes kahkahayı bastı🤭😇🤣

23 yaşında ve minyon tipli olan bir öğretmenim. İlk atamam büyük bir liseye çıkmıştı. İlk tenefüs arasında müdür yardımcılarının olduğu katta bekliyordum yaşça büyük olan müd. yardımcısı evladım tenefüs bitti senin burda ne işin var demişti, afalladım yüzüne baktım ben öğretmenim hocam dedim.
Birde benimle dalga geçiyor kerataya bak dedi. Neyse ki diğer müdür yardımcısı geldi de durumu açıkladı.

Bu sebepten dolayı nickimi de benöğretmen yaptım 😂

Özel sektörden kamuya geçince her şey çok yanlış ve saçma gelmişti. Yapılan işlerin %70-80 gereksiz, saçma geliyordu. Tabi zamanla o saçmalığa alışıyorsunuz. İlk gün odaya girdim herkes arazi, geziyor. Yerinde durup çalışan yok. Şuanda durum çok farklı değil. Birisi işler nasıl diye sorduğu zaman çok yoğunuz, personel istiyoruz, işler yetişmiyor diyorlar.

Bir tane bunak müdür ile biri mübaşir iki tane isterik kadından oluşan bir kaleme verilmiştim. Kan kusturdular bana. Avukatlardan bahşiş almak için ama çok yoğunuz diye memelerini hoplata hoplata konuşan tiplerdi. O günleri hatırlamak bile istemiyorum.

Gıcık bir komüsyon mdr yüzünden alakasız yere görevlendirilmem ve 3 gün sonra tekrar bir yazıyla görev yerimin değişmesi,asıl mesele 2 müdürün kavgası arasında kalmam biri kendi istediği büroya diğeride kendi istediği derker arada kalan ben oluyorum,sonuç baştan belirlenen asıl büroya geri döndüm,gıcık mdr dediği olmadı yani,bir de benim hemşehrim hatta belki de uzaktan akraba çıkardık,ego savaşları yüzünden insanların kaderiyle oynuyorlar ya allahın bunakları,emekli oldu sevimsize doğru dürüst veda bile yapmadılar çünkü sevimsiz:) kimse sevmezdi,neyse sonrası iyi oldu ,istediğim yerde devam ediyorum:)

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
839
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri