• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Mülakatlarda Sorulan Sorular ve En İyi Cevaplar

Efsun

Polis ve bekçi alımı mülakatlarında sorulan gerçek sorular ve en iyi cevaplar
Merhaba arkadaşlar, değerli adaylar,

Bu başlıkta gerçek mülakat sorularını ve en iyi cevapları paylaşıyoruz. Gerçekten "Mülakatta hangi sorular soruluyor ve bu sorulara nasıl cevap vermeliyiz?" sorusunun, POMEM, PMYO, PAEM ve Bekçilik mülakatlarına hazırlanan herkesin en çok merak ettiği konulardan biri olduğunu düşünüyorum. Mülakat deneyimi olan arkadaşlarımız da sorularını, cevaplarını ve yaşadıklarını paylaşarak adaylara yardımcı olabilir. Bu arada herkesin dünya görüşü ve cevapları farklı olabilir. Aslında amacım burada adaylara yol gösterecek, en iyi cevaplar havuzu oluşturmak.

Ben hemen bana sorulan soru ile başlıyorum:
S: Kanun ve emir arasında çelişki olursa ne yaparsınız?
C:
Kanunlar her şeyin üstündedir. Yasalara uygun hareket ederim ve gerektiğinde üstlerime bilgi veririm.

🚔 Tüm adaylara buradan başarılar diliyorum.

moderatör tarafından düzenlendi.
Ay kimse yazmamış sanki mülakata girmediler. Bir soru daha söylüyorum kesin sorarlar hatta soru değil de kesin söylerler: "Kendini tanıt!" Bunun içinse bol bol ayna karşısında pratik yapıyorsunuz gözlerinizin içine baka baka. :)

Cevabın doğru olması önemli değil. Torpil önemli. Zaten o soruların amacı kişiyi tanımak. Kişiyi konuşturmak. Zor durumla başa çıkabiliyor mu, kendini doğru şekilde ifade edebiliyor mu, bu mesleği yapmaya uygun biri mi vs. vs. Soruya verilen cevabın doğru olmasının bir önemi yok. Eğer doğru cevap vermek önemli olsaydı yazılı sınav yapılırdı.

Şehir değişikliği yapmamı gerektiren bir iş mülakatında, çocuğumla yaşayan bekar bir anne olmamın çalışmama ve şehir değişikliği yapmama engel olup olmayacağını sordular.
Referanslarım arasında üniversiteden hocalarımın yer almasına ve mezun olmamın üzerinden o kadar zaman (18 yıl sonra bile) geçmesine rağmen hala iletişimde olmama şaşşırmışlardı.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
838
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri