• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Olası bir depremde İstanbul'u bekleyen tehlikeler neler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aydunyavaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 73
İstanbul'da binalar olası depreme karşı çok mu savunmasız?
Görünen köy kılavuz istemez. Allah korusun ama olası bir felaket senaryosunda çok kötü sonuçlar ortaya çıkıyor.
Ben bile İstanbul da durmadığıma rağmen oradaki binaların çürüklüğünden çok korkuyorum arkadaşlar. Allah a emanet yaşıyorlar.

Başlıkta bir düşüklük var Tamer kardeşim.
Tamamdır başlık düzeldi.

düzenlendi.
Olası bir İstanbul depreminde ölenler sanıldığı gibi göçük altında kalanlardan ibaret olmaz. Hatta göçük altında kalanların sayısı ile az sonra bahsedeceğim olaylar bütünündeki can kaybı sayısı arasında muhteşem bir fark olma ihtimali daha yüksek. Peki nedir bu olaylar ;
Öncelikle yıkıcı bir felaket olması halinde en az 15 gün hava ve kara yolu ulaşımı olmayacaktır. En iyi ihtimal ile felaketten 5 gün sonra ancak deniz yolu ulaşımı mümkün olabilir. Bu durumda ise çok üzülerek belirteceğim bu durumu maalesef bizler Türk milleti olarak anı yaşamaktansa gelecek planı yapıp olan oldu zaten güvenlik zaafiyeti varken nasıl zengin olabilirim planı yapılır ve hırsızlık ile gaspın önüne geçilmesi imkansız. Eğer yapı yıkılmadı ise zaten açlık insanları birazda karınlarını doyurmak için gaspa yönlendirecek. Düşünsenize hiç bir yardım ulaşmıyor aç ve sersefil durumdasın. İnsanlar sırf açlıktan birbirini öldürecek duruma düşerler. Nasıl olur demeyin bu gün bir mağaza indirim yaptığını duyursun biliyorsunuz izdiham oluyor bu en basit senaryosu. Yani Allah korusun benim öngördüğüm senaryo bu. tabi bu durumda bir motorsiklet ve bir silahı olan biraz avantajlı durumda oluyor. Yatırım tavsiyesi değildir tabi siz yine de usulsüz yollardan silah edinmeyin.

Yıkım zemini sağlam olmayan, denize yakın, yumuşak yerlerde olacak. Google'a yazınca bölgeler çıkıyor.
Yağma, hırsızlık Türkiye'nin bir gerçeği yine olacak.
İletişim yine garanti çöker. Elektrik, doğalgaz büyük oranla kesilir.
Ulaşımda sıkıntı olur fakat abartıldığı kadar sanmıyorum.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
874
Kullanıcılar
754
Son Üye
Kastamonu

Geri