Sağlık sistemi iyiye mi gidiyor kötüye mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan handemi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 127
Merhaba arkadaşlar, bilindiği üzere son yıllarda sağlık sisteminde birçok köklü değişiklikler yapıldı. Şehir hastaneleri, MHRS randevu sistemi, aile hekimliği uygulamaları ve sağlık çalışanlarının çalışma koşulları malumunuzdur ki sürekli gündemde. Bir yandan hastane altyapıları gelişiyor ama diğer yandan randevu bile alamıyoruz. Mesela randevu alacağım gözden alamıyorum tanıdık olmasa hastane işleri gerçekten çok uzuyor. Sağlık çalışanlarının iş yükü ve bazı branşlarda doktor bulmak gerçekten çok zor. Acil servislerin sürekli yoğun, özel hastaneler deseniz zaten %90 soyguncular.

Sizce en büyük sıkıntı nedir yani personel olarak bu sorunlara karşı çözüm önerileriniz var mı merak ediyorum. :göz devirmek:

Hastanelerin çoğalmasıyla randevu sistemlerinde sıra bulunmaması nasıl bir denklemdir bilinmiyor fakat sistemi gittikçe zorlaştırıyorlar. Yok e- devletten onay, yok onaylı telefon numarası önüne bir çok engel koyuyorlar. Valla artık hasta olmaktan çok hastaneye gitmeye korkuyorum.

düzenlendi.
İronik bir durum. Sistemin daha erişilebilir olması gerekiyor yoksa hastanelerin açılması pek bir anlam ifade etmiyor. Bir de hoca sorunsalımız var yani doktorlarımız... :(

Kesinlikle öyle sürekli grev için uğraşıyorlar. Geçenlerde üniversite hastanesine gittik tıklım tıklım sıra ilerlemiyor bu kadar hastanenin çoğalması ve randevularda ilerleme olmaması strateji kaynaklı mı yoksa hastalıkların hastaların çoğalmasına mı bağlı bilmiyorum.

Kesinlikle öyle sürekli grev için uğraşıyorlar. Geçenlerde üniversite hastanesine gittik tıklım tıklım sıra ilerlemiyor bu kadar hastanenin çoğalması ve randevularda ilerleme olmaması strateji kaynaklı mı yoksa hastalıkların hastaların çoğalmasına mı bağlı bilmiyorum.
Sağlık personeli yetersiz de diyebiliriz. Nitelikli personel olmadan her yere hastane açmakta biraz saçma. Her yeri üniversite ile doldurdukları gibi içi boş olduktan sonra bir anlam ifade etmiyor, stratejik hata var ama tam nerede bilmiyoruz verim çok düşük.

Özellikle büyükşehirlerde bu iş daha zor. Aciller tıka basa dolu. Doktorlar yoğunluktan dolayı doğru düzgün ilgilenmiyorlar. Verimli bir şekilde muayene olamıyoruz. Nereye kadar böyle gidecek bilinmiyor.

Fahrettin Koca batırdı sağlık sistemini. Covid döneminde devlet vatandaşa maske dağıtamazken başka ülkelere uçakla yardım gidiyordu, bizim millet balık hafızalı hemen unutur.

Sağlık sistemimiz covid döneminden sonra çöktü diyebiliriz. O dönem çok özverili çalışan doktorlar gitti yerine, her soruya kızan, tahammülü olmayan doktorlar geldi. Covid virüsü sanırım doktorlardaki iş ahlakını da alıp götürdü.

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Evet Covid-19 öncesi ve sonrası diye ayırabiliriz sağlık sistemimizi, üzücü.

Ben aksini düşünüyorum arkadaşlar. Bizi Almanyaya seminere gönderdiler ordaki vatandaşların en çok yakındığı sağlık sistemiydi. Önce aile hekimi görüyormuş eğer ki onay verirse seni doktora sevkediyormuş. Büyük şehirlerde randevu sıkıntı olabilir ama küçük şehirlerde hiç problem yok gayet sağlık sistemi ayarında işliyor.

Merdiven altı özel hastaneler kapatılsın, yoksa genel işleyiş açısından iyi, yetişmiş doktorlarımızı da ülkede tutabilirsek hiçbir problem olmaz.

Hastaneler yaptık,
Şehir hastaneleri açtık,
Sağlıkta çığır açtık,
Bunların hepsi boş arkadaşlar Ülke olarak doktor yetiştiremiyoruz. Gerçekten işini düzgün yapacak doktorlar yetiştiremiyoruz, yetişenleri de elimizde tutamıyoruz...
Açtığın hastanelerde doktor yok tüp yağ kuyruğu bekler gibi acilde insanlar ayakta bekliyor 1 saat minimum.

Hastaneler yaptık,
Şehir hastaneleri açtık,
Sağlıkta çığır açtık,
Bunların hepsi boş arkadaşlar Ülke olarak doktor yetiştiremiyoruz. Gerçekten işini düzgün yapacak doktorlar yetiştiremiyoruz, yetişenleri de elimizde tutamıyoruz...
Açtığın hastanelerde doktor yok tüp yağ kuyruğu bekler gibi acilde insanlar ayakta bekliyor 1 saat minimum.
120'den fazla tıp fakültesi olursa sonuç bu tüm dünyaya duyurudur

fakülte olmasına ya da yenilerinin açılmasına karşı değilim sorunumuz buda değil aslında düzgün eğitim verilebiliyor mu 1 ile 120 fakültede o önemli olan ayrıca bir önemli hususta şunlardır il sağlık müdürlüğünde çalışan memurlar il müdürleri müdür yardımcıları bunların %70 i doktor. Başhekim doçent. bunları hastanelerde görmemiz gerekir evrak kürek işlerinde değil.

fakülte olmasına ya da yenilerinin açılmasına karşı değilim sorunumuz buda değil aslında düzgün eğitim verilebiliyor mu 1 ile 120 fakültede o önemli olan ayrıca bir önemli hususta şunlardır il sağlık müdürlüğünde çalışan memurlar il müdürleri müdür yardımcıları bunların %70 i doktor. Başhekim doçent. bunları hastanelerde görmemiz gerekir evrak kürek işlerinde değil.
Kesinlikle katılıyorum çok doğru bir tespit.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri