Şikayet Sistemi için Küçük Yenilikler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kürşad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 119

Kürşad

Geliştirici
Selam millet!

İçerikleri şikayet etmek veya ilgili konu için başka bir foruma taşıma, ankete dönüştürme veya başlığın düzenlenmesi için Bildir butonunu daha işlevsel ve kolay hale getirdik. Bu düzenlemeyle birlikte zamandan tasarruf ederek sistemin daha hızlı işlemesi sağladık. Tekrardan belirtmek istiyorum ki topluluğun güvenliğini ve kullanıcı deneyimini korumak için bizimle işbirliği yaptığınız için mutluyuz.

Şikayet sisteminin tam olarak nasıl çalıştığıyla ilgili cevaba aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Güvende ve sağlıcakla kalın.

1735908171547.png

moderatör tarafından düzenlendi.
Neden? Anket talebini veya rehber nitelikteki bir konunun, yetkililerin dikkatini çekmesi için bildirilmesinde ne gibi bir sakınca veya yanlışlık görüyorsunuz?
"Anket talebi" ve "rehber" in ne anlama geldiğini anlamadım.
Bir konuyu veya mesajı niye şikayet ederiz? Çünkü küfür etmiştir veya kurallara aykırı bir durum vardır vs. vs.
Anket talebi derken konunun anket olarak değiştirilmesini mi talep ediyoruz?
Rehber olarak şikayet ettiğimizde konu Rehber niteliğinde bir yere mi taşınmasını istiyoruz?

"Anket talebi" ve "rehber" in ne anlama geldiğini anlamadım.
Bir konuyu veya mesajı niye şikayet ederiz? Çünkü küfür etmiştir veya kurallara aykırı bir durum vardır vs. vs.
Anket talebi derken konunun anket olarak değiştirilmesini mi talep ediyoruz?
Rehber olarak şikayet ettiğimizde konu Rehber niteliğinde bir yere mi taşınmasını istiyoruz?
Buton "Şikayet Et" olsa dediğinize katılırım. Ancak her zaman kötü şeyler bildirilmez. Tam olarak dediğiniz gibi, kullanıcıların doğrudan anket oluşturmasına izin verilmiyor. Ancak bildirildiği takdirde uygun görülürse anket türüne dönüştürülüyor. Rehber bildirisi ise rehber nitelikteki konuların Rehber sayfamıza eklenmesi için kullanılıyor.

Aslında çok iyi anlamış ve yorumlamışsınız. Ancak daha anlaşılır olması için seçeneklere açıklama yapılabilir.

"Konu Ankete Dönüştürülsün"
"Konu Rehbere Taşınsın"

daha anlamlı.
Ayrıca "Konu yanlış yerde" yerine "Konu yanlış bölümde" olabilir.

Yine kafama takılan "kaba" "uygunsuz içerik" seçeneği var. Uygunsuz içerik çok yuvarlak bir ifade. Üye hangi içeriğin uyunsuz olduğunu anlayabilir mi. Anlasa bile kişiye göre değişkenlik gösterecektir. Kabalıkta aynı şekilde kişiye göre değişen bir durum. Biraz muallakta kalıyor. Birisine sen yazdığında bana kaba konuşuyorsun diyen de var. Bana göre lan kelimesi bile forumda yazılabilir. Küfür hakaret olmadığı sürece forum ortamında herkes istediği şekilde kendini ifade edebilmeli. "Kaba" seçeneği yerine "Küfür, hakaret, aşağılayacağı" seçeneği olmalıydı. Kaba yazmak foruma aykırı olmamalı.

"Siyasi İçerik" de garip geldi. Çünkü forumda siyaset bölümü var. Bir içerik siyasi olduğu için foruma aykırı olamaz. O zaman gidiyim siyaset bölümüne yazılan siyasi konu ve mesajları siyasi içerik diye bildireyim. Eğer konuyla alakasız siyasi bir içerik yazılmışsa "Konudan alakasız, konuyu baltalayacı içerik" şeklinde bir seçenek olabilir.

düzenlendi.
Ana yönetmelik: Davranış Kuralları
Değerlendirme: Rahatsız Edici İçerik

Anket ve Rehber konusunda desteğiniz için teşekkür ederim ve daha anlamlı hale getireceğiz. Ancak genel olarak esas kuralın "Karşılıklı Saygı" olduğunu hatırlatırım. Biz bildirilen (şikayet olarak) içeriği inceler ve ekip olarak birlikte değerlendiririz. Konunun akışına bakmadan, sadece içerik incelenir. Örnek vermem gerekirse sizin kaba diye şikayet ettiğiniz içeriğe işlem dahi yapmadan dosyayı kapatabiliriz. Çünkü tam da bahsettiğiniz gibi herkes kendini istediği şekilde ifade edebilmelidir. Fakat küçümsemek, hakaret etmek ve bazı değerlerin dışına çıkmak kabul edilmez. Dediğim gibi burada esas, karşılıklı saygıdır. Gerisi bir şekilde hallolur ve düzenlenir. : )

İlgilendiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. :harika:

Evet anlaşılır oldu.
Yine benim kafama yatmayan bir durum. "Siyasi İçerik" neden yasak onu anlamadım. Bir mesaj siyasi bir ifade içeriği için neden foruma kurallarına aykırı olsun ki. Moderatörler kendi arasında tartışsın. Bu seçeneği neden koyduk, neyi amaçladık.

Evet anlaşılır oldu.
Yine benim kafama yatmayan bir durum. "Siyasi İçerik" neden yasak onu anlamadım. Bir mesaj siyasi bir ifade içeriği için neden foruma kurallarına aykırı olsun ki. Moderatörler kendi arasında tartışsın. Bu seçeneği neden koyduk, neyi amaçladık.

Aslında tam olarak kastedilen içeriği soruyorsanız tabii ki propaganda vb. paylaşımlardan bahsediyoruz. Ek olarak siyasi tartışmaların Ülke ve Dünya Gündemi forumu dışında genel hakimiyet oluşturmasını istemiyoruz. Bildir ekranında ayrıca bir açıklama kısmı zaten tüm seçenekler için sistemin bir parçası olarak çalışıyor.

Büyük küçük, çeşitli kategorilerde hizmet veren birçok forum sitesinde yaklaşık 20 senedir hem yönetici hem de kullanıcı olarak yeterince deneyim ve tecrübe edindik. Siyasetin ön planda olduğu tartışmaların hiçbir sonuca ulaşmadığını biliyoruz. Olası gerilimlerin önüne geçmek için de ilgili forum haricinde siyasi tartışmaları, içerik ve materyalleri yasakladık. Bu nedenle;

Mantıklı ve daha anlaşılabilir bir forum için yaptığınız öneriler için teşekkür ederim. Biliyorsunuz ki önerileriniz görmezden gelinmiyor ama "Moderatörler kendi arasında tartışsın." ifadesiyle bizim gündemimizi belirleyecek kadarda ileriye gitmenizi hoş karşılamıyorum. Bu seçenek "Siyasi İçerik" olarak kalacak ve işlem yapmamız gerekirse "Siyasi İçerik" başlığı altında gerekli işlemleri yapacağız. Kısaca biz, bu seçeneğin neden konulduğunu değil; bildirilen içeriğin uygun olup olmadığını tartışacağız.

;)

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri