• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Sınıf öğretmeninden memnun olmayan veli ne yapabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mannelig
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 92

mannelig

Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarını ilgilendiren bir sorunum var ve çözüm arıyorum.

Bir öğrencimiz ilkokul 4. sınıf öğrencisi. Sınıf öğretmeninin emeklilik süresi dolmuş ancak günümüzde devlet memurları emekli olunca maaşı %60 oranında düştüğü için emeklilik düşünmeyenlerden. Hal böyle olunca yeni nesil çocuklara ayak uydurmakta biraz sıkıntı çekmekte. Normal şartlarda veliler bazı şikayetler için sınıf öğretmenini ararken burada durum tam tersi. Sınıf öğretmeni birkaç yaramaz çocuktan dolayı gözüne kestirdiği velileri devamlı bir şekilde arayarak "artık bıktım, bu nasıl sınıf, Allah belasını versin bu sınıfın, bu durumu defalarca okul müdürüne ilettim ama hiç bir çözüm üretmiyor. nereden de tayin geldim bu okula, hayatımın en bariz hatası" gibi söylemlerle manipüle etmiş ve sonuç olarak da bu hafta başında 10 gün rapor almıştır. veliler okul müdürüne bu çocuklar ne olacak diye sorduğunda okul müdürü haftaya gelecek hocamız 10 gün rapor yok nereden çıkartıyorsunuz diyip velilerin sırtını sıvazlamakta. ancak sınıf öğretmeni açık açık ben 10 gün rapor aldım ve bunu okula ilettim sonrasında da ameliyat olacağım bir aydan fazla bir süre yokum diyor. bu bağlamda milli eğitim müdürlüğünde nasıl bir işlem yapılabilir bilgisi olan yazarsa sevinirim :)

Çözüm
Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarını ilgilendiren bir sorunum var ve çözüm arıyorum.

Bir öğrencimiz ilkokul 4. sınıf öğrencisi. Sınıf öğretmeninin emeklilik süresi dolmuş ancak günümüzde devlet memurları emekli olunca maaşı %60 oranında düştüğü için emeklilik düşünmeyenlerden. Hal böyle olunca yeni nesil çocuklara ayak uydurmakta biraz sıkıntı çekmekte. Normal şartlarda veliler bazı şikayetler için sınıf öğretmenini ararken burada durum tam tersi. Sınıf öğretmeni birkaç yaramaz çocuktan dolayı gözüne kestirdiği velileri devamlı bir şekilde arayarak "artık bıktım, bu nasıl sınıf, Allah belasını versin bu sınıfın, bu durumu defalarca okul müdürüne ilettim ama hiç bir çözüm üretmiyor. nereden de tayin geldim bu okula, hayatımın en...
Kız kardeşimin (öğretmen) bu yıl ilk okula başlayan çocuğunun ilk öğretmeni, okulu ve değişiklikten sonraki okulu ve öğretmeni ile ilgili yaşadağımız olayı paylaşayım ben de. Ama daha sonra....

Bir öğrencimiz ilkokul 4. sınıf öğrencisi. Sınıf öğretmeninin emeklilik süresi dolmuş ancak günümüzde devlet memurları emekli olunca maaşı %60 oranında düştüğü için emeklilik düşünmeyenlerden. Hal böyle olunca yeni nesil çocuklara ayak uydurmakta biraz sıkıntı çekmekte. Normal şartlarda veliler bazı şikayetler için sınıf öğretmenini ararken burada durum tam tersi. Sınıf öğretmeni birkaç yaramaz çocuktan dolayı gözüne kestirdiği velileri devamlı bir şekilde arayarak "artık bıktım, bu nasıl sınıf, Allah belasını versin bu sınıfın, bu durumu defalarca okul müdürüne ilettim ama hiç bir çözüm üretmiyor. nereden de tayin geldim bu okula, hayatımın en bariz hatası" gibi söylemlerle manipüle etmiş ve sonuç olarak da bu hafta başında 10 gün rapor almıştır. veliler okul müdürüne bu çocuklar ne olacak diye sorduğunda okul müdürü haftaya gelecek hocamız 10 gün rapor yok nereden çıkartıyorsunuz diyip velilerin sırtını sıvazlamakta. ancak sınıf öğretmeni açık açık ben 10 gün rapor aldım ve bunu okula ilettim sonrasında da ameliyat olacağım bir aydan fazla bir süre yokum diyor. bu bağlamda milli eğitim müdürlüğünde nasıl bir işlem yapılabilir bilgisi olan yazarsa sevinirim :)
İl Milli Eğitim müdürlüklerine sınfın durumunu bildirir dilekçe verilsin. En hızlı çözüm almak için şube müdürü ya da Müdür yardımcısına veliler toplu halde gitsin. Muhtemelen uzun bir süre olacağı için ek ders karşılığı görevlendiren öğretmen vereceklerdir.

Ne yazık ki bizlerde gün içinde bu tür şikayetleri fazlaca alıyoruz. Cimere yazdıklarında daha iyi sonuç alıyorlar.

Hiçbir sonuç çıkmıyor malesef öğretmen sınıf değişme sıkıntılı,imkan varsa okul değiştirir anca, o kadar sorunlu öğretmenler var ki ,normal olanları kastetmiyorum ve okul mdr arkadaşım var böyle bir öğretmeni 10 yıl sonra onca şikayet vukaat sonrası ilçe M.Eğitime pasif bir göreve çektiler düşünün yani nedense çok zor bu tür öğretmenlere yaptırım uygulatmak ve çok yetersiz eğitim sistemi:)

düzenlendi.
Sistem öğretmeni sürekli haklı olarak görüyor. Veli aynı zamanda deli gibi :p
Sıkıntı varsa veliden kaynaklıdır. Böyle bir olay yaşandı burada, öğretmen bizzat MEM'den uyarıldığı için kendisine çeki düzen verdi. Birazda konuya teftiş flan girince korkulacak hal alıyor.

yok artık mevzu yine dönüp dolaşıp ahlak konusunda bağlanıyor.
bu durum biraz ahlaki... ahlaki olduğu kadar da devletlik bir durum da söz konusu. e işin içinde liyakat da var....
of en sevdiğim konular :) ama kısa keseyim.... herhangi bir işletme düşünün bir ürünü toptancıdan veya kendisi üreterek 100 liraya mal ediyor. bunu üretici normal şartlarda 130 liraya satsa kendini kurtarır ancak gel gör ki %20 kdv, %25 gelir vergisi %5 bankanın kredi kartına uyguladığı iskonto, ha bir de şahsi hesaba alırsan %25 daha gelir vergisi derken üretici bu ürünü en az 400 liradan satmak zorunda kalıyor. haliyle devlet herkesten daha çok kazanıyor. eeee şimdi diyeceksiniz ki bu konuyla ne alakası var işte orda ahlak işin içine giriyor. kişilerin aldığı maaş kişileri tatmin ediyor olsa "ya arkadaş devlet bize bu kadar para veriyor yemekle bitiremiyoruz bari işimizin hakkını verelim" diye düşünecek. e ortada böyle bir makas aralığı varken haliyle herkes çalmaya yeltenecek, çalanı millet görecek ve aman ben işimin hakkını vereyim mi diyecek? sorun ortada ve bu soruna karşı birilerinin birilerini azarlaması veya uyarması hiç ama hiç hoş değil. ve bu memlekette işlerimiz bu şekilde yürüyorsa vay halimize :) çok da kısa kesmedim ama kusura bakmayın :)

1.si Cimer ve il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayet edilebilir. Müfettişler gelir gerekli çalışmaları yapar bir karar alır. Öğretmen idare kendine çeki düzen verir işler az çok yoluna girebilir. Ancak ben bunun çok sağlıklı bir çözüm olacağına inanmıyorum. Çünkü sınıfın kapısını kapattığında tamamen herşey öğretmenin vicdanına kalıyor.
Bir rehber öğretmen olarak kanımca yapılması gerekenler:
1. Okul müdürü öğtetmenle ve velilerle ayrı ayrı görüşüp sorunları ve çözüm önerilerini dinlemeli.
2. Daha sonrasında veli okul idaresi öğretmen bir toplantı ile bir araya gelip bu çözüm önerilerinden uygulanabilecekleri masaya koyup uygulamalı. Herkes kendi üstüne düşen görevi yapmalı.
3. Okulun imkanları dahilinde ise başka bir öğretmen sınıfa verilmeli.
4. Eğer rapor vb. durumlar varsa yerine okul idaresi ivedilikle bir öğretmen talebinde bulunmalı. Bu arada her devlet memuru gibi öğretmeninde rapor hakkı var şikayet edilmesi durumunda burdan bir sonuç alınamaz.
5. Önümüzdeki yılın planlaması, bu öğretmen ile devam edilip edilmeyeceği okul idaresi tarafından şimdiden belirlenmeli.
6. Veliler bana kalırsa öğretmen ve idare üzerinde baskı oluşturmalı.
7. Okul rehber öğretmeni sürece dahil edilmeli. Hem sınıf öğretmeni hem velileri hem de öğrencileri dinlemeli ve o da çözün önerileri sunmalıdır.
8. Okul rehber öğretmeni varsa davranış problemleri bunlarla alakalı öğrencilerle sınıf veya bireysel etkinlikler yaparak çözüme katkı sunmalı. Veli öğretmen ve öğrenci ayaklarını sağlamlaştıracak bir düzene oturtacak ve sorunların çözülmesine öncülük edecek 4.ayak olacaktır.

Çözüm
Şimdi sistem eleştirisi yapmadım. Çünkü yapmak bişeyi değiştirmeyecek. En doğrusu elimizdeki sistemi kullanarak maksimum verimi almaktır.
Yoksa milli eğitim sistemi çok kapsamlı, herkesi kapsayacak( öğretmen, öğrenci, veli, idare, yönetiler vs. ) şekilde bir değişiklik ve düzenlemeyi çoktan beri bekliyor.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
838
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri