Sürekli işçi için eş durumu tayini var mı?

Merhabalar, İŞKUR ile giriş yapan sürekli işçinin eş durumu tayin hakkı var mıdır? Aramızda daha önce yapan var mı?

moderatör tarafından düzenlendi.
Çözüm

Sağlık Bakanlığında çalışan sürekli işçinin eş durumu tayini var mı?​

Sorusuna şöyle cevap vermek istedim. Umarım aydınlatıcı olur.
Sağlık Bakanlığı bünyesinde sürekli işçi statüsünde çalışan personelin eş durumu tayin hakları bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara göre düzenlenmektedir. Belirli aralıklarla yürürlüğe giren bu düzenlemeler çerçevesinde sürekli işçilerin aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği talepleri belirli şartlara bağlanmıştır.

Eşi Kamu Görevlisi Olanlar İçin Gerekli Belgeler:
• Vukuatlı nüfus kayıt örneği
• Eşinin görev belgesi
• Hizmet çizelgesi

Eşi Sosyal Güvenlik Kurumları Kapsamında Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler:
• Vukuatlı nüfus kayıt örneği...

Sağlık Bakanlığında çalışan sürekli işçinin eş durumu tayini var mı?​

Sorusuna şöyle cevap vermek istedim. Umarım aydınlatıcı olur.
Sağlık Bakanlığı bünyesinde sürekli işçi statüsünde çalışan personelin eş durumu tayin hakları bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara göre düzenlenmektedir. Belirli aralıklarla yürürlüğe giren bu düzenlemeler çerçevesinde sürekli işçilerin aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği talepleri belirli şartlara bağlanmıştır.

Eşi Kamu Görevlisi Olanlar İçin Gerekli Belgeler:
• Eşinin görev belgesi
• Hizmet çizelgesi

Eşi Sosyal Güvenlik Kurumları Kapsamında Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler:
• Eşinin görev yeri belgesi
• İşyeri faaliyet belgesi
• Sigorta primlerini gösteren belge
• Bulunması halinde 5510 sayılı Kanun’un 4. maddesinin B bendi kapsamında borçlarını yapılandırdıklarına dair belge

Eşi Kamu Görevlisi Olmayanlar İçin Prim Şartı:
• Prim Gün Sayısı: Eş durumu tayini talebinde bulunan sürekli işçinin eşi başvuru tarihi itibarıyla son dört yıl içinde en az 720 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olmalıdır.
• Çalışma Durumu: Eşin bu prim günlerini kendi adına veya bir hizmet akdiyle işverene bağlı olarak çalışarak ödemiş olması ve halen çalışıyor olması gerekmektedir.

Bu belgelerin istenilen tarihlere kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Başvurular bakanlık tarafından belirlenen çalışma şartlarını taşıyan sürekli işçilerin aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği taleplerini değerlendirmek üzere alınmaktadır.
Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’nda sürekli işçi olarak çalışan personelin eş durumu tayin hakları mevcut olup belirtilen usul ve esaslara uygun olarak başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Çözüm
Sürekli (daimi) işçiler için düzenlenmiş bir tayin- nakil uygulaması yok. Kurumların karşılıklı anlaşması ve işçinin muvafakatı önemli.
Çalışma hayatımın bir döneminde, sürekli işçi olarak çalıştığım belediye özelinde, yaşadığım tecrübeden yola çıkarak bu bilgiyi sizinle paylaşıyorum.
İlçe belediyesinden il merkezinde bulunan, merkez ilçe belediyelerinden bir kaçına geçiş/nakil/tayin için başvuruda bulundum (o an çalıştığım belediyede, ayrıldığım eşle aynı kurumda çalışmak istememek, kronik hastalığımın tedavisinin il merkezindeki hastanelerde devam etmesi, çocuğumun eğitimine il merkezinde devam etme durumu gibi elimi güçlendirecek koşullarım olmasına ve çalışmakta olduğum belediye yönetiminin muvafakatı olmasına rağmen) bu talebim reddedildi.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri