Teknoloji bağımlısı mıyız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ceo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 56

ceo

Teknoloji bağımlısı mıyız?

Hayatımızın her alanında teknoloji var. Telefonlar, akıllı saatler, robot süpürgeler, tabletler, televizyonlar, dijital asistanlar, hatta buzdolabı bile artık “akıllı”. :D Günün büyük bir kısmını ekranlara bakarak, bildirimlerle ve veri takibiyle geçiriyoruz. Evden çıkarken kulaklık, powerbank veya akıllı saatimizi unuttuğumuzda çoğu zaman kendimizi eksik hissediyoruz. Sizce teknolojiyle ilişkimiz sağlıklı mı?

Örneğin bir gün boyunca internet bağlantınız olmasa veya telefon kullanmasanız rahatsız olur musunuz?

Bağımlılık. Evet doğru tanım bu. O kadar alışmışız ki akıllı telefon, internet, masa üstü bilgisayar...

Malesef bazen abartılı da olabiliyoruz.
Zaman zaman teknolojiden uzaklaşınca şunu farkettim daha çok şey yapıyorum daha üretken ve daha dingin oluyorum,biraz sınır koymak lazım kesinlikle.

düzenlendi.
fare parkı deneyi var bu konu ile alakalı bakarsanız aslında sorunun çözümünü de görmüş olabilirsiniz. :tamam-animasyon:

bağımlısı arkadaslar mecburisiyiz bundan 40 50 yıl ya da 70 80 yıl önce teknolojinin bırak gelismesi daha teknoloji terimi ortada yokken insanlar o gün şartlarına göre yasıyordu mesala ilk zamanlarda insanlar duman ile haberlesiyordu sonra at sırtında eşşek sırtında oradan buraya gittiler sonra tekerlek icat oldu insanlar at arabası yaptılar ulaşımı at arabası ile sağladılar savaslarda ok mızrak yay gürz filan kullandılar hepsi mecburiyetten sonra zaman gectikce hersey gelişti gelisimin adına teknoloji dediler simdi ben 52 yaşında bir dede olarak kendi cocukluğumda 4 k tv görmedim diye elektrik süpürgesi görmedim diye buz dolabı görmedim diye evde kullandığımız ütü kömürlü diye tvyi 9 yasında gördüm diye 8 sene elektrik görmedim lüküs ışığında ders calıstım diye bırak cep telefonunu ev telefonu bile yoktu diye şimdi bütün bu ürünler varken kullananlara niye cok düşkünsünüz diyemem benim zamanımda olsaydı kesin biz de öyle olacaktık

Öne Çıkan Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
842
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri