• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Telefonu gece boyunca şarj etmek zarar verir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ceo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 68

ceo

Birçok kişi telefonunu gece boyunca şarjda bırakıyor ama bunun bataryaya zarar verip vermediğini tam olarak bilmiyor. Modern telefonlarda şarj %100 olduğunda elektriği kesen bir sistem var, yani eskisi kadar büyük bir sorun değil.

Siz telefonunuzu nasıl şarj ediyorsunuz? 📱⚡

Bazı yerlerde %80’de bırakmanın daha sağlıklı olduğunu okumuştum ve öyle de yapıyorum. Bu gerçekten doğru mu? Bataryayı uzun süre nasıl koruyabiliriz?

Evet, %80’de bırakmanın bataryayı uzun vadede koruduğu doğru. Lityum-iyon bataryalar %80-%20 aralığında en verimli halde çalışıyor. Ayrıca tam şarj-deşarj döngüsü bataryanın ömrünü kısaltır. Gerçi pratikte bunu uygulamak zor yani özellikle gün içinde telefonun şarjı yetmezse. Gece şarja bırakmam gerekiyorsa mutlaka hızlı şarjı kapatıyorum ve çoğu zaman telefonun soğuk bir yüzeyde durmasını sağlıyorum.

Telefonla birlikte şarj aletini de taşıyorum, her bulduğum prize takıyorum, bir standartım yok iyi bir şey üretmiyorlar biz çözüm üretiyoruz.

Geceden şarja bırakırsam sabaha kadar kalıyor ve sabah ekranda şarj yeteri kadar dolu gibi bir uyarı görüyorum.

Bazen gün yarı olmadan şarj da yarıya düşüyor, bazen tüm gün yetiyor. Anlamadım. Neden?

Ekran kullanımı, veri kullanımı, konum servisleri ve arka planda diğer çalışan uygulamalar... Bunların hepsi pil seviyenizi belirler. Bence gece boyunca şarjda bırakmak doğru değil. Gece uyumadan bir iki saat önce şarj etmek daha doğru, zaten şimdi çoğu telefon hızlı şarjı destekliyor; yani ortalama 50 dakika.. Ne çok doldurun, ne de tamamen bitmesine izin verin. Tam o arada: Dengeyi kurun. :D

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
874
Kullanıcılar
754
Son Üye
Kastamonu

Geri