Yaşlı bireylerle yaşamanın zorlukları ve çözümleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İstanbul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 79
Annemiz babamız dahi olsa çok zor. Kırmadan ve sabrımız da tükenmeden nasıl atlatılır bu süreç? Tavsiyeleriniz önemli
Memleketten annemi getirdim ve geldiğinin üçüncü günü biletimi al demeye başladı.
Kızdım ama nafile.
Bazen kapıları çarpasım geliyor ama yapamıyorum, içine attıkça da hastalık sahibi oluyorum.

Sorun, durduğu yerde duramaması. İzmir'e geleceğim diye aylardır başımın etini yedi. Gelince de durmuyor. Ablamda da aynısını yapıyor. Kendi evinde de duramıyor uzun süre

Buna uzmanın cevap vereceği bir durum,büyükleri anlamak zor,bilen biri çıkar umarım.

Anne ve babamız bizleri büyüttüler.Ne tür zorluklar cektiler veya hastalandigimizda nasıl uzulduler.Bunlari bilemiyoruz veya hatirlamiyoruz. Bunları ancak evladımız varsa anlayabiliriz.Ayrica bizleri yaratan bizlere sayısız nimetler veren Allah ayette buyururki;

Rabbin kesin olarak şunları emretti: Ancak kendisine ibadet edin, anne ve babaya iyilik edin. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara "öf" bile deme ve onları azarlama. İkisine de tatlı ve güzel söz söyle.
İsra suresi 23.ayet

Annemiz ve babamızin ne kadar ömürleri kaldı bizim ne kadar ömrümüz kaldı bilmiyoruz
Annemiz ve babamız yasiyorlarsa onlarla birlikte yaşamanın kıymetini bilmeli ve değerlendirmeli,
Unutmayalimki bizlerde anne baba olabiliriz.
Ve anne babamızın başına gelenler bizlerinde başına gelebilir.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
840
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri