2024 Yılı Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih ve Atama Kılavuzu
2024 Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih ve Atama Kılavuzu Yayımlandı
Merhaba arkadaşlar,Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılı için sözleşmeli öğretmenlik başvuru sürecini ve atama kılavuzunu yayımladı. Başvurularını tamamlamak isteyen adaylar, belirlenen tarihler arasında çeşitli işlemleri çevrimiçi (online) olarak yapabilecekler. Kılavuzda sözlü sınav sonuçları, tercih başvuruları ve atama sürecine dair önemli bilgiler de yer alıyor.
20 bin sözleşmeli öğretmen için tercih süreci:
Tercih başvuruları ne zaman yapılıyor?
Bu yıl için sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapan adaylar için tercih başvuruları 14 Kasım 2024 ile 20 Kasım 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılıyor. Adaylar, sözlü sınavdan 60 puan ve üzeri başarı elde edenler arasından en fazla 40 eğitim kurumu arasında tercih yapabilecekler. Tüm bu süreç elektronik ortamda gerçekleştirileceği için adayın herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne gitmesine kalmıyor.Tercih dışı atamalar nasıl oluyor?
Tercihlerine yerleşemeyen adaylar, kuraya katılabilmek için "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneğini: Tercihleri dışında atanmak istemeyen adaylar da tercihlerinde 40 kurumdan fazlasını seçerek "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum" seçeneğini işaretleyebilecekler.Atama sonuçları ne zaman açıklanıyor?
Sözleşmeli öğretmenlik atamalarının 23 Kasım 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden açıklanacağı duyuruldu. Atama sonuçları aynı zamanda adayların cep telefonlarına kısa mesaj ile bildirilecek. Göreve başlamak içinse adayların güvenlik soruşturması ve gerekli belgelerin tamamlanması gerekiyor. Adaylardan sağlık raporu, mezuniyet belgesi ve kimlik fotokopisi gibi belgeler istenecektir. Belgelerinde eksiklik bulunan adaylar göreve başlatılmıyor.Göreve başlamayan öğretmenin atamaları ne oluyor?
2024 yılı için sözleşmeli öğretmenlik başvuru sürecindeki en önemli noktalardan biriside göreve başlama tarihlerine ilişkin düzenlemeler olduğundan dolayı belirtilen süre içerisinde göreve başlamayan ya da geçerli bir mazeret göstermeyen adayların atamaları iptal ediliyor. Ataması iptal edilen adaylar ise bir yıl boyunca sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına başvuruda bulunamıyor.Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu süreci 14 Kasım'da başlayıp; 20 Kasım'da sona erecektir. Başvurularını doğru ve zamanında tamamlayan tüm adaylara başarılar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.
Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih ve Atama Kılavuzu
düzenlendi.