ADB Adli yardım başvurusu nasıl yapılır?

Adalet Bakanlığı
Durumlar biraz maddi olarak kritik. Dava açmam lazım ama masrafları karşılayamıyorum. Adli yardım başvurusu yapmak için nereye başvurmalıyım? Hangi belgeler gerekiyor?

Çözüm
Adli yardım başvuruları, bağlı bulunduğunuz il veya ilçedeki Barolar Birliği ya da Adliye Adli Yardım Bürosu üzerinden yapılır. Eğer davanız bir ceza davası değilse, bu başvuru uygundur.

Gerekli Belgeler:

1. Kimlik Fotokopisi: TC kimlik numaranızın yer aldığı nüfus cüzdanı fotokopisi.
  2. Gelir Durumu Beyanı: Maddi durumunuzu gösterir belge (örn. SGK'dan gelir durumu yazısı veya işsizlik belgesi).
  3. Fakirlik Belgesi: Muhtarlıktan alınan maddi yetersizlik durumunuzu belirten belge.
  4. Dava ile İlgili Belgeler: Dava konusu ile ilgili mevcut belgeler, evraklar veya bilgiler.
  5. İkametgâh Belgesi: Adresinizi gösterir belge.
Adli yardım başvuruları, bağlı bulunduğunuz il veya ilçedeki Barolar Birliği ya da Adliye Adli Yardım Bürosu üzerinden yapılır. Eğer davanız bir ceza davası değilse, bu başvuru uygundur.

Gerekli Belgeler:

1. Kimlik Fotokopisi: TC kimlik numaranızın yer aldığı nüfus cüzdanı fotokopisi.
  2. Gelir Durumu Beyanı: Maddi durumunuzu gösterir belge (örn. SGK'dan gelir durumu yazısı veya işsizlik belgesi).
  3. Fakirlik Belgesi: Muhtarlıktan alınan maddi yetersizlik durumunuzu belirten belge.
  4. Dava ile İlgili Belgeler: Dava konusu ile ilgili mevcut belgeler, evraklar veya bilgiler.
  5. İkametgâh Belgesi: Adresinizi gösterir belge.

Çözüm

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri