Aile Bakanlığında işçi kadrolarında kabul edilemez muamele

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lümeya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 88
Aile Bakanlığında işe alınırken verilen kadroların yetersizliği yüzünden temizlik veya bakım elemanı kadrosunda alınıp, alınırken sözlü olarak "Seni bu kadroda alıyoruz ama sen bu işi yapmayacaksın. Muhasebe yada büro elemanı olarak alınacaksın." diyerek garantiler verildi. Özellikle İstanbul'da bu şekilde çalışan pek çok işçi var. Bunlardan biri de benim arkadaşım. 12 yıl boyunca büro işlerinde çalıştı. Taşınır Kayıt yetkilisi oldu. 12 yıldan sonra müdürü değişti ve şimdi büro işini bırakıp temizlik yapmasını istiyorlar. Ve yine telefonla iki kurum adı verip hemen şimdi karar ver, yazını yazıcaz diyip oldu bittiye getirerek yerini değiştiriyorlar. Bundan sonra herkesin kendi kadrosundaki görevi yapacağı söyleniyor ancak sadece sessiz, kendini savunamayanlara bu muamele uygulanıyor. Aynı kurumdaki muhasebeci de temizlik kadrosunda. Ona hiçbir müdahele yok. Kişiler arasında ayırım yapmak ve 12 yıldan sonra böyle bir muamele mobing değil de ne.

Aile Bakanlığında işe alınırken verilen kadroların yetersizliği yüzünden temizlik veya bakım elemanı kadrosunda alınıp, alınırken sözlü olarak "Seni bu kadroda alıyoruz ama sen bu işi yapmayacaksın. Muhasebe yada büro elemanı olarak alınacaksın." diyerek garantiler verildi. Özellikle İstanbul'da bu şekilde çalışan pek çok işçi var. Bunlardan biri de benim arkadaşım. 12 yıl boyunca büro işlerinde çalıştı. Taşınır Kayıt yetkilisi oldu. 12 yıldan sonra müdürü değişti ve şimdi büro işini bırakıp temizlik yapmasını istiyorlar. Ve yine telefonla iki kurum adı verip hemen şimdi karar ver, yazını yazıcaz diyip oldu bittiye getirerek yerini değiştiriyorlar. Bundan sonra herkesin kendi kadrosundaki görevi yapacağı söyleniyor ancak sadece sessiz, kendini savunamayanlara bu muamele uygulanıyor. Aynı kurumdaki muhasebeci de temizlik kadrosunda. Ona hiçbir müdahele yok. Kişiler arasında ayırım yapmak ve 12 yıldan sonra böyle bir muamele mobing değil de ne.
Bu durumun seninle bir ilgisi yok değil mi?
Kimse yaşamasın elbette ama :/

Bu, açıkça bir haksızlık ve mobbing örneği. 12 yıl boyunca verilen emeğin yok sayılması, kişiye baskı yapılarak oldu bittiye getirilmesi kabul edilemez. Adalet herkes için eşit olmalı, keyfi uygulamalara izin verilmemeli.
Ne yazık ki hiçbir şey yapılmadı. Sendikası da hakkını aramadı. Arkadaşım çok büyük sıkıntılar çekiyor. Gerçekten çok üzücü...

Gerçekten çok üzücü ve adaletsiz bir durum. İnsan emeğinin yıllarca verdiği çabanın böyle yok sayılması cidden kabul edilemez. Umarım bir çıkış yolu bulunur ve arkadaşınız hakkını alır. Destek olacak bir yol aramak önemli, pes etmemek lazım. Sendikalara gelince söylenecek çok şey var ama sanırım bu başlık yeri değil.

Ne yazık ki hiçbir şey yapılmadı. Sendikası da hakkını aramadı. Arkadaşım çok büyük sıkıntılar çekiyor. Gerçekten çok üzücü...
Bence bağlı bulunduğu Vali Yardımcısına kadar gitmeli hatta Vali beyden bile randevu talep edilebilir. Cimer'e yazılabilir. Gerçekten çok üzücü bir durum.

Gerçekten çok üzücü ve adaletsiz bir durum. İnsan emeğinin yıllarca verdiği çabanın böyle yok sayılması cidden kabul edilemez. Umarım bir çıkış yolu bulunur ve arkadaşınız hakkını alır. Destek olacak bir yol aramak önemli, pes etmemek lazım. Sendikalara gelince söylenecek çok şey var ama sanırım bu başlık yeri değil.
Umarım bulur Tamer.. Teşekkürler

Kadro yokken bile işe alınan birileri kendilerine özel açılmış kadrolar sayesinde iş hakkı kazanmış ise kusura bakmasın ama amir ne derse yapmak zorunda, ilk başladığında benim kadrom temizlik ve ya bakım elemanı ben bunlar haricinde büro personeli gibi çalışamam deyip tepkisini koysa idi sorun olmazdı, tabi ki amirler personel eksikliğinden kaynaklı temizlik personeline rica minnet büro personeli gibi çalıştırıyor karşılıklı hoş görü çerçevesinde ama unutmayın siz o kuruma temizlik ve ya bakım elemanı olarak şirket aracılığıyla işe başladınız ardından khk ile kadrolu oldunuz. Yani usulsüzlük var ama ben olsam kurcalamam.

Lafa söze güvenilerek işe girilir mi. Hiç tanımadığın insanların lafına güvenmişsin. Kamu kurumlarında sözün hiçbir değeri yok. Her iş yazılı, resmi bir şekilde ilerler.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri