özelkalem
Yetkili
Sözleşmeli Öğretmenlik Ataması: Göreve Başlama İçin Gereken Belgeler
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 20.000 öğretmen ataması ile birçok adayın hayali gerçek oldu. Şimdi sıra, göreve başlamadan önce hazırlamanız gereken belgelerde! Son günlerde bu konuda çokça soru geliyor, biz de bu kılavuzu hazırlayarak işlemlerinizi kolaylaştırmayı hedefledik. Eksiksiz bilgi ve doğru adımlarla, bu süreci rahatça atlatabilirsiniz. Hadi, neler gerekli bir bakalım!Diploma veya Mezuniyet Belgesi
Adaylar, başvuru esnasında sisteme yükledikleri diploma, mezuniyet belgesi veya bu belgenin aslı ile birlikte;Formasyon belgesi (varsa),
Denklik belgesi (varsa),
Felsefe bölümü mezunlarından:
16 kredi Sosyoloji,
16 kredi Psikoloji,
Sosyoloji bölümü mezunlarından:
8 kredi Mantık,
16 kredi Felsefe,
16 kredi Psikoloji aldıklarını gösterir belgelerin asıllarını ibraz etmekle yükümlüdürler.
Elektronik Başvuru Formu
Bu belge, il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilerek doldurulmalıdır.Vesikalık Fotoğraf
Son 6 ay içinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf istenmektedir.Nüfus Cüzdanı veya Kimlik Kartı Fotokopisi
Kimlik kartınızın önlü arkalı fotokopisini hazırlayın. Asıl belgeyi yanınızda bulundurmayı unutmayın.Mal Bildirimi Formu
Mal bildirimi belgesi, il millî eğitim müdürlüklerinden alınarak doldurulmalıdır.Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi
Etik Sözleşmesi de il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilerek imzalanmalıdır.Pedagojik Formasyon Belgesi
Başvuru sırasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz eden adaylar, göreve başlarken bu belgeyi sunmak zorundadır.Sağlık Kurulu Raporu
Tam teşekküllü bir hastaneden alınacak, öğretmenlik yapmaya engel bir sağlık sorunu bulunmadığını belirten güncel tarihli sağlık kurulu raporu gerekmektedir.Askerlik Durum Belgesi (Erkek Adaylar İçin)
E-devlet üzerinden alınacak barkodlu askerlik durum belgesi talep edilmektedir.Adli Sicil Kaydı
E-devlet üzerinden alınacak barkodlu adli sicil kayıt belgesini hazır bulundurun.Belgelerin Hazırlanmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Belgelerin asıllarını mutlaka yanınızda bulundurun. Fotokopiler veya dijital belgeler yeterli görülmeyecektir.Başvuru sırasında eksik belge sunulması durumunda göreve başlama süreciniz uzayabilir.
Fotoğraf ve sağlık raporu gibi belgelerin güncel olmasına dikkat edin.
Sıkça Sorulan Sorular
1. Belgeler ne zaman teslim edilecek?
Belirtilen belgeler, atamanızın kesinleştiği tarihten itibaren il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim edilmelidir.2. Sağlık raporu için özel bir hastaneden belge alınabilir mi?
Sağlık kurulu raporunun tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınması gerekmektedir.3. Askerlik durum belgesi nasıl alınır?
E-devlet üzerinden giriş yaparak “Askerlik Durum Belgesi” başlığı altından belgeyi barkodlu olarak indirebilirsiniz.Hazırlık sürecinde destek almak veya kafanıza takılan soruları sormak için bu konu başlığı altında paylaşım yapabilirsiniz. Unutmayın, belgelerinizi eksiksiz hazırlamak göreve başlama sürecini hızlandıracaktır.