Merhaba Hoş geldiniz.
Bir bakımına iyi bakımına kötü olan her sorumluluğun üstlenildiği fedakarca yapılan görevdir.
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "müdür yetkili öğretmen" başlıklı 63. maddesinde yetkileri açıkca belirilmiştir. Özellikle taşımalı olmayan ve merkeze uzak köylerde olan bu okullarda öğretmen hem idareci hem öğretmen hem hademe işlerini tek başına yürütür. Sorumluluğu fazla olmasına rağmen tanıdığım öğretmen arkadaşların keyfi gayet yerinde, insanla uğraşmak yerine iş ile uğraşmayı seçiyoruz diyorlar.
Ayrıca köyün verdiği samimiyeti düşünemiyorum.
Yıpranma konusuna gelince çalışılan yere uzaklık ve izin alma gibi durumlarında oldukça zorlanırlar. Ders içlerinde ödevle/öğretmenle şeklinde işlenmesi bir grubun ödev yaparken diğer grubun öğretmen ile derse devam etmesi öğretmeni hem bedenen hemde psikolojik olarak etkilediğini düşünüyorum.
ÇÖZÜM: En az 2 öğretmenin görevlendirilmesi, öğrencilerin taşınması ya da okul da öğretmene yardımcı olabilecek personelin sağlanması biraz daha öğretmenin üzerindeki yükü hafifletecektir.