Birleştirilmiş Sınıflı Okullarda Çalışmak Hakkında Düşünceleriniz Nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bugrabati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 42
Birleştirilmiş sınıf okutan öğretmen ile müstakil sınıf okutan öğretmen arasında çalışma ortamları arasında ne gibi farklılıklar vardır?
Birleştirilmiş sınıf okutan öğretmenlerin veya müdür yetkililerin yıpranmaları daha fazla mıdır? Bu soruna çözüm olarak neler yapılabilir

Merhaba Hoş geldiniz.

Bir bakımına iyi bakımına kötü olan her sorumluluğun üstlenildiği fedakarca yapılan görevdir.
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "müdür yetkili öğretmen" başlıklı 63. maddesinde yetkileri açıkca belirilmiştir. Özellikle taşımalı olmayan ve merkeze uzak köylerde olan bu okullarda öğretmen hem idareci hem öğretmen hem hademe işlerini tek başına yürütür. Sorumluluğu fazla olmasına rağmen tanıdığım öğretmen arkadaşların keyfi gayet yerinde, insanla uğraşmak yerine iş ile uğraşmayı seçiyoruz diyorlar.
Ayrıca köyün verdiği samimiyeti düşünemiyorum.
Yıpranma konusuna gelince çalışılan yere uzaklık ve izin alma gibi durumlarında oldukça zorlanırlar. Ders içlerinde ödevle/öğretmenle şeklinde işlenmesi bir grubun ödev yaparken diğer grubun öğretmen ile derse devam etmesi öğretmeni hem bedenen hemde psikolojik olarak etkilediğini düşünüyorum.

ÇÖZÜM: En az 2 öğretmenin görevlendirilmesi, öğrencilerin taşınması ya da okul da öğretmene yardımcı olabilecek personelin sağlanması biraz daha öğretmenin üzerindeki yükü hafifletecektir.

Birleştirilmiş sınıf okutan öğretmen ile müstakil sınıf okutan öğretmen arasında çalışma ortamları arasında ne gibi farklılıklar vardır?
Birleştirilmiş sınıf okutan öğretmenlerin veya müdür yetkililerin yıpranmaları daha fazla mıdır? Bu soruna çözüm olarak neler yapılabilir
Birleştirilmiş Sınıflı okulda müdür, öğretmen, hizmetli aynı kişidir.. Ek ders çizelgesi hazırlarken düzenleyen ile onaylayan kişinin ben olduğumu görünce yanliş yaptım sanmıştım ta ki ek ders yatana kadar.. Tek başına özellikle dağ Köyü'nde iseniz büyük okullara imrenir orda öğretmenler muhabbet eder etkinlik yaparken siz mahzûn oluyorsunuzr.. Ders anlatmak kısımı kesinlikle yorucu.. Yarısına ödev diğer kısmı ile ders işlemek zor.. En kötü yönü ise şimdi cep telefonu var ancak,yeni atanan öğrrtmn soru soracak kimse yok kendiniz İdareciliği öğretmeliği öğreniyorsunuz... Kesinlikle öğretmnlerin ilk atmaları tek öğretmen ve birleştirilmiş sınıf olmamalı..
10 -15 öğrenciye 5 tane öğtrtmn vermenin külfetinden kurtulma yolu birleştirilmiş sınıftır.. Zaruret den doğmuş bir sistem..

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
839
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri