Camia Bu ay neler oldu...? 👀 Nisan 2025

Selam millet!

Sizlerden gelen geri bildirimlerle birlikte platformu daha iyi hale getirmek için yeni özellikler, iyileştirmeler ve keyifli dokunuşlar üzerinde çalıştık. Bu güncelleme günlüğünde topluluk etkileşimini artıracak yeniliklerden, sistem performansına yönelik altyapı düzenlemelerine kadar birçok detayı burada paylaşıyoruz.

👇 İşte Nisan ayında olan bitenler:

1. Merkezi Kaynak Alanı​

Kamulu’nun bilgi altyapısını güçlendirmek ve topluluğun günlük ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanan bu alan, kamu personeli ve adaylarının ihtiyaç duyabileceği içerikleri tek bir çatı altında topluyor.

a. Nedir?

Mevzuat metinleri, yönetmelikler, dilekçe örnekleri, hesaplama tabloları, yardımcı yazılımlar ve eğitim materyalleri gibi içerikleri barındıran merkezi bir bilgi/dosya/belge -artık ne derseniz- arşividir. Burada tüm üyelerimizin katkı sağlayabileceğini bildirmekten büyük keyif alıyorum. Bir tablo mu hazırladınız? Yararlı bir dilekçe örneğiniz mi var? Kendi hazırladığınız sınav planını ya da konu özetini mi paylaşmak istiyorsunuz? Artık dosyanızı kolayca yükleyip, Kaynaklar üzerinden toplulukla paylaşabilirsiniz. Böylece Kamulu’da bilgi sadece tüketilmez, birlikte üretilir!

2. Yeni Başarılar​

Bu ay Kamulu’nun ödüllendirme sistemini güçlendirmiş bulunmaktayız. Blog içerikleri ve takipçiler, artık başarı puanı sistemine dahil. Topluluğa katkı sağlayan her davranışı sadece görünür kılmakla kalmak istemiyoruz ve artık doğrudan başarı puanıyla da ödüllendiriyoruz.

a. Blog Başarıları

Artık sadece yazmak değil, sürekli üretmek de ödüllendiriliyor. İlk blogunu yayımladığında başarı puanı kazanıyorsun. Daha sonra belirli eşiklerde rozetler ve puanlar kazanmaya devam ediyorsun. Bu sayede düzenli içerik paylaşımı yapan üyelerimiz hem puan hem rozetlerle öne çıkıyor. Ayrıca blogların okunma sayısı arttıkça ve içeriklerine yorum geldikçe etkileşim temelli ekstra puanlar da seni bekliyor!

Blog Başarıları Rozetleri
İlk Blog Yazım Yayımlandı
5 Blog Yazım Yayımlandı
25 Blog Yazım Yayımlandı
100 Blog Yazım Yayımlandı
200 Blog Yazım Yayımlandı
300 Blog Yazım Yayımlandı
400 Blog Yazım Yayımlandı
500blog.png

* Üzerine tıklayın veya buradan daha fazla bilgi alın...

b. Takipçi Başarıları

İlk takipçini kazandığında başarı puanı alırsın. Takipçi sayın arttıkça, belirli dönüm noktalarında yeni başarımlar seni bekliyor. Böylece sadece paylaşan değil, topluluğu peşinden sürükleyen üyelerimiz de ödüllendirilmiş oluyor. Toplulukla güçlü bağlar kuran kullanıcılar artık daha çok öne çıkacak. : )

Takipçi Başarıları Rozetleri:
İlk Kez Biri Beni Takip Etti
10 Takipçiye Ulaştım
100 Takipçiye Ulaştım
500 Takipçiye Ulaştım
1000 Takipçiye Ulaştım
2000 Takipçiye Ulaştım

* Üzerine tıklayın veya buradan daha fazla bilgi alın...

3. Hareketli Emojiler (Animasyonlar)​

İfadeler artık hareketli! Kamulu’daki emoji sistemi artık animasyonlarla destekleniyor. Mesajlara, gönderilere ya da yorumlara karşı yaşadığınız duygular artık daha canlı, daha eğlenceli ve daha etkili.

:uyku-animasyon::dusunceli-animasyon::kahkaha-animasyon::goz-kirp-animasyon::saskin-animasyon::havali-animasyon::dilcikaran-animasyon::buz-animasyon::seytan-animasyon::uzgun-animasyon::seniseviyorum-animasyon::sinirli-animasyon::zengin-animasyon::tamam-animasyon::alkis-animasyon::eyvah-animasyon::animasyon-hahaha::baykus-animasyon::gozler-kn:

4. Kürsü Geliştirmeleri​

Görünümü iyileştirdik ve sayfa numaralarını kaldırdık. Geçmiş konuşmalara ulaşmak için "Daha Fazla Yükle..." butonunu kullanabilirsiniz. Ayrıca, konuşmalarınızda izin verilen türlerden -zip, txt, pdf, png, jpg, jpeg, jpe, gif, webp, heic, heif- dosyalar paylaşabilirsiniz. Bilmeniz gerekenler şunlar:
  • Ekle seçeneğini sadece kendi profil sayfanızdan gönderi yayınlarken kullanabileceksiniz.
  • Yine de bir kullanıcı tarafından paylaşılan bir "zip veya txt" dosyasını görüntülemek ya da indirmek üzereyseniz, lütfen dikkatli davranın. Güvenlik uygulamalarımız üst düzey koruma sağlıyor olsa bile Kamulu platformu olarak kullanıcılar tarafından Kürsü içerisine yüklenen dosyalara virüs taraması yapmıyoruz ve sorumluluk kabul etmiyoruz.

5. Yeni Forumlar​

Topluluğun ilgi alanlarına göre daha fazla içerik, daha fazla paylaşım alanı sunmakta kararlıyız.

6. Selamlaşma​

Artık Kamulu’da birbirinize selam verebilirsini. Hem de sınırsız şekilde! Topluluk içi sıcaklığı artırmak, yeni katılanları karşılamak ve bazen sadece “buradayım” demek için yepyeni bir özellik devrede: Selamlaşma! Birini selamlamak için yapman gereken tek şey üye kartını açarak veya profiline giderek “Selamla” butonuna tıklamak. Selamın karşıya bildirim olarak gider, istersen karşılıklı hale gelir… belki yeni bir sohbete bile dönüşebilir.

Not: Evet, selam sınırsız. Ama abartmıyoruz, olur mu? 🙃 Yerinde ve anlamlı selamlar her zaman daha değerli.

7. Sistem İyileştirme Çalışmaları​

Bu ay Kamulu'nun altyapısında da sessiz ama güçlü işler yapıldı. En büyük odaklarımızdan biri olan önbellekleme (cache) yapısında ciddi optimizasyonlar gerçekleştirdik. Bu çalışmalar sayesinde sayfa geçişleri, içerik yükleme süreleri ve genel gezinme deneyimi artık çok daha hızlı. Sayfalar daha hızlı açılıyor, veriler daha verimli taşınıyor ve sistem arka planda seni bekletmeden çalışıyor. Bu iyileştirmeler doğrudan gözle görülmeyebilir, ama hissettirdiği fark büyük!

8. Kapanış​

Bu ay içerik üreticilerini destekleyen yeni başarılarla, paylaşımı kolaylaştıran kaynak yöneticisiyle, iletişimi güçlendiren selamlaşma özelliğiyle ve sistemi hızlandıran altyapı çalışmalarıyla Kamulu'yu bir adım daha ileri taşıdık. Her satır kodda, her yeni özellikle birlikte hedefimiz aynı: Daha paylaşılabilir, daha üretken ve daha birlikte bir Kamulu! Bütün bu gelişmeler; sizden gelen öneriler, gözlemler ve katkılar sayesinde mümkün oldu. Kamulu’yu birlikte kuruyor, birlikte büyütüyoruz.

👉 Siz de görüşlerinizi, düşüncelerinizi ve önerilerinizi bizimle paylaşın.
Yorumlarda buluşalım! 👇

Bir sonraki olan bitenlerde görüşmek üzere,
Ekip adına.

Elinize emeğinize sağlık Tamer her geçen gün daha ileri taşıdığınız bu bayrağı bir gün tam zirveye dikeceğinizden hiç şüphem yok, kaynak alanı isabetli olmuş, zamanla mükemmel bir arşiv olacağına inanıyorum, kolay gelsin teşekkürler. 😇😇

Topluluğa olan katkılarınız ve bu müthiş desteğiniz için sizlere cevaben tüm üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Kamu personeli ve adayları için bilgiye en hızlı ve en güvenilir şekilde ulaşılabilirlik, dayanışma ve destek kültürünün güçlü olduğu, gelişime açık, tarafsızlık ve sürdürülebilirlik misyonuyla Türkiye'nin en itibarlı kamu topluluğunu oluşturma konusunda kararlıyız. Şöyle yeri gelmişken biraz açayım:
  • Kamulu, sosyal etkileşimle desteklenen bütünleşik bir çoklu platform, yani bir ekosistemdir.
  • Memurlarla sınırlı değildir. Bizim için her kamu personeli birinci sınıf vatandaştır. İşçisi, memuru, polisi, sağlıkçısı, öğretmeni, infaz koruması, adayı... Ayrım yoktur. Ortak gelecek vardır.
  • Kamulu sadece duyurmakla kalmaz. Aynı zamanda rehberlik eder. Örnek olarak ilanlar, ham haliyle kopyalanıp yapıştırılmaz. Başvuran kişinin ihtiyacına göre filtrelenmiş şekilde analiz edilir.
  • Kamulu, eleştiriye tahammülü olmayan düşük bir moderasyon anlayışından ziyade katılımı ve fikri teşvik eder. Çünkü gerçek kamu bilinci şudur: Fikirler engellenemez, çürütülür.
  • En önemlisi Kamulu, ticari bir yayın grubunun parçası değildir. Birinci önceliği reklam verenler olanların aksine kullanıcı önceliklidir ve burada patron üyedir. Kamulu, kamu içindir ve kamuya aittir.
Kısacası eskiler, ticari kaygılar yüzünden mayın tarlasına dönmüş, tıklayıp geç dönemine girmiş ve aidiyet duygusunu kaybetmiş olsalar da tarafımızca her zaman saygıyla anılacaktır ama Kamuya Dair Her Şey için adres artık kamulu.net’tir!

Kamuluyum, mutluyum! :havali-animasyon:

Yükleniyor...

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
839
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri