ÇŞİDB Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sözleşmeli personel alımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
Selamlar herkese, Çevre ve Şehircilik Bak. ilanı geldi biliyorsunuz. 4B sözleşmeli olarak atanılıyor, bu atamada yerleşen aday bir daha puanını kullanamıyormuş bu doğru mu? Neticede açıktan bir kurum alımı değil mi sebebi ne?
Mesela buraya atandığında açıktan diğer alımlar için (Adalet bak vb.) başvuru yapıp puanını bir daha kullanamıyor mu?
Son olarak çalışan/çalışan yakını olan var mı bu bakanlığı tavsiye ederler mi?
(Kusura bakmayın soru alanını hep ben kapladım fakat bu tercih işleriyle ilk defa uğraşıyorum çok konuda eksiğim var.)

Çözüm
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının alımı merkezi alım değildir. ÖSYM üzerinden alım yapılmış olması ve kılavuzunda merkezi yerleştirme ifadesi bulunması merkezi alım olduğu anlamına gelmiyor. Merkezi atamalar yılda genellikle 2 defa yapılır. @kayserili38 doğru olanı ifade etti. Bu sebeple yanlış mesajların üstünü çizdim.

Bilgileriniz için teşekkür ederim.
Merhaba dostum,

Aynı KPSS puanıyla merkezi yerleştirmelerde tekrar tercih yapamazsın ama açıktan alımlar (Adalet Bakanlığı gibi) bu kapsamda değildir.
Tamer hocam yerleştirmeler ösym üzerinden yapıldığı için yanıyor puan sanırım değil mi? Peki mesela diyelim ki buradan yerleşildi falan 4B olarak başlanıldı, sonrasında adalet bak.tan yerleşildi oraya geçiş yapılmak istendi 4B'den 4B'ye bir engel var mı?

Merhaba
Ne kadar bakanlık alımı gibi dursada ösym adı altında yapılıyor ve merkezi atama diye geçiyor. Merkez başkanlıkların yaptığı atamalarda tercih yapınca ve olumlu sonuçlanınca tekrar 1 yıl içinde tercih yapamıyorsunuz diye biliyorum.

Merhaba
Ne kadar bakanlık alımı gibi dursada ösym adı altında yapılıyor ve merkezi atama diye geçiyor. Merkez başkanlıkların yaptığı atamalarda tercih yapınca ve olumlu sonuçlanınca tekrar 1 yıl içinde tercih yapamıyorsunuz diye biliyorum.
Kötü oldu bu ya. Kadro sıkıntısı yaşanır mı peki zorluk çıkartırlar mı 3 sene sonunda? Öyle şeyler yazıyorlar ki insanın içine vesvese doluyor cidden. Ayrıca büro personeli ve çevre şehircilik bak. hakkında bilginiz/duyumunuz var mı çalışılır mı sizce?

Merhaba dostum,

Aynı KPSS puanıyla merkezi yerleştirmelerde tekrar tercih yapamazsın ama açıktan alımlar (Adalet Bakanlığı gibi) bu kapsamda değildir.
Bununla alakalı kesin ve net bir bilginiz var mı? Başka forumlarda da baktım, özellikle Sağlık Bakanlığı üzerinden ve tercih verebildiğimiz yazıyor. Olmaz diyerek kestirip atmak mantıklı mı? Lütfen bu konuyla ilgili kanunu gösteren yazıyı paylaşır mısınız?

Bununla alakalı kesin ve net bir bilginiz var mı? Başka forumlarda da baktım, özellikle Sağlık Bakanlığı üzerinden ve tercih verebildiğimiz yazıyor. Olmaz diyerek kestirip atmak mantıklı mı? Lütfen bu konuyla ilgili kanunu gösteren yazıyı paylaşır mısınız?

Merhaba,

Tamam, direkt kestirip atmak her zaman iyi olmayabilir ve bunun yerine daha detaylı bir cevap verebilirim. Sağlık Bakanlığı üzerinden ifadenizle bir sendikanın soru-cevap kısmında yazan bilgilere atıfta bulunduğunuzu düşünüyorum. Orada da açık bir ifadeyle belirtilmiştir ki merkezi alımlarda 4/B sözleşmeli personel olarak yerleştiğinizde aynı KPSS puanıyla merkezi yerleştirme tercihi yapamazsınız. Ancak açıktan yani kurumsal alımlar bu kapsamda değildir; örneğin @oldmanlogan'un sorduğu gibi Adalet Bakanlığı benzeri açıktan alımlara başvuru yapabilirsiniz. İnceleme yapabilmeniz açısından:

1. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik

Yönetmelik'in Ek-2 maddesine göre, merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, aynı KPSS puanıyla sonraki merkezi yerleştirmelere başvuramazlar.

2. KPSS-2025/3 Tercih Kılavuzu: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Kılavuza göre, merkezi yerleştirmeyle bir sözleşmeli pozisyona yerleşen adaylar, aynı KPSS puanıyla tekrar merkezi yerleştirme tercihi yapamazlar. Ancak, bu durum açıktan yapılan alımları kapsamamaktadır. Adaylar, fesih durumunda ise bir yıl boyunca başka bir sözleşmeli pozisyonda istihdam edilemezler. (Madde 2.1.3, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar)

düzenlendi.
Merhaba dostum,

ben bu soruyu ösym yi arayarak sordum ve atansanız bile merkeziden tercih verebilirsiniz 2025/3 merkezi atama değil sözleşmeli atama dedi.okuduğumu anlıyorum siz yazdığınızı anlamıyorsunuz yani tekrar edeyim ösym diyor ki bu yazdığınız doğru değil.başka nereyi okuyum?siz yazdığınızı verdiğiniz cevabın yanlış oldugunu söylüyorum ösym de ki arkadaşa göre diyorum hala doğru yazmışsınız gibi ilk yazıyı okuyun diyosunuz tuaf

Öncelikle önemli bir detayı netleştirmek adına değinmem gerekirse: ÖSYM yani tam adıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan atamalara merkezi atama denir. Zaten kurumsal (açıktan) bir alım olsaydı bunu ilgili Bakanlık araya ÖSYM'yi almadan doğrudan kendisi duyururdu. Ek olarak da ilgili kılavuzu ve 4. maddesini aşağıya bırakıyorum:

4. ÖSYM TARAFINDAN YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

4.1 Kılavuzda yer alan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

Doğrudan bu alımla ilgili özet geçiyorum. Bu bir merkezi atamadır. Başvuru yaptığınız unvan dışında -Destek Hizmetleri ve Sağlık Hizmetleri hariç- başka unvanlara tekrardan başvuru yapabilirsiniz. Ancak bu başvuruyu da yapabilmeniz için yerleştirme işleminizin yapılmamış olması gerekiyor. Eğer yerleştiyseniz, istifa etmeniz gerekir ve bu durumda da "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" kapsamında ÖSYM aracılığıyla yapılan atamalara bir yıl başvuruda bulunamazsınız.

Bu bilgilerin ÖSYM İdari İşler Daire Başkanlığından gerekli sağlamasının yapılarak paylaşıldığını hatırlatmak isterim. Lütfen ÖSYM'deki arkadaşınıza doğrudan bu mesajımı iletin. Son önerim ise şifahen bilgilendirmeler haricinde başta ilgili Kanun olmak üzere Kılavuzu tekrardan okumanız olacaktır.

: )

düzenlendi.
Birincisi ösym de ki kişi arkadaşım değil ikincisi merkezi alım yılda 2 defa olur istediğiniz yere sorun 3 örnek verecek olursak sağlık bakanlığı osym üzerinden alım yapmaktadır ve (5-Sağlık Bakanlığı 4/B sözleşmeli alımların yerleştiğiniz KPSS puanını merkezi memur alımlarında tekrar kullanmanıza engel bulunmamaktadır.) sağlık sen sitesinde yazan cevap ta parantez içerisindedir. Bu bakımdan bakınca bu atamanın merkezi olması imkansızdır çünkü merkezi atamalar yılda 2 defa olacaktır.2025/1 ataması merkezi olacağından çevre şehircilik ilana 2025/3 ile çıkmıştır.2025/1 ataması temmuz da olacaktır daha olmamasına rağmen bu atama merkezi ise neden 2025/3 ile ilana çıkmıştır.Osym de direk soruyu sordum karşılığını aldım arkadaşım yok yani.Burda amaç insanları bilgilendirme olmalı ama siz buna rağmen merkezi diyemezsiniz çünkü açık ve net merkezi atamada yılda 2 defa olur aksini ispat edemezsiniz.kolay gelsin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının alımı merkezi alım değildir. ÖSYM üzerinden alım yapılmış olması ve kılavuzunda merkezi yerleştirme ifadesi bulunması merkezi alım olduğu anlamına gelmiyor. Merkezi atamalar yılda genellikle 2 defa yapılır. @kayserili38 doğru olanı ifade etti. Bu sebeple yanlış mesajların üstünü çizdim.

Bilgileriniz için teşekkür ederim.

Çözüm
biz geçtiğimiz yıllarda aradık tarım içindi galiba merkezi dediler kurumsal mı açıktan n’oluyo biz açıktan atandık işte cezaevine tercih yapmadık merkez yapınca merkezi oluyor işte düz mantık

Kurumsal alıma merkezi yerleştirme yapıyorlar. Çok fazla kurcalamaya gerek yok güzel tartışma erken bitmiş belgeler varsa kanun/belge konuşsun telefonda konuşmaya da gerek yok.

Sonuç olarak özetleyip netleştirmek gerekirse
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapan adayın yerleşmesi, atanması halinde puanı yanmıyor ve bir sonraki ÖSYM merkezi alımında(Temmuz) ve diğer alımlarda ta ki 2 yıl dolana kadar puanını kullanabiliyor doğru mu anlıyorum?

Merkezi atama başka merkezi yerleştirme başka yanlış anlaşılma bundan oluyor. Bu ilan merkezi yerleştirme, merkezi atama değil. Puan yanmaz ama yerleştirme sonucunda göreve başlarsan puanını kullanabilecek olsan bile istifa etmen gerekir ki istifa sonrası bazı kurumlar tekrar başvurmanı engelleyebilir. Sonuç olarak her şey olabilir sen planını kendin yap neresi olursa diye düşünme.

Merkezi atama başka merkezi yerleştirme başka yanlış anlaşılma bundan oluyor. Bu ilan merkezi yerleştirme, merkezi atama değil. Puan yanmaz ama yerleştirme sonucunda göreve başlarsan puanını kullanabilecek olsan bile istifa etmen gerekir ki istifa sonrası bazı kurumlar tekrar başvurmanı engelleyebilir. Sonuç olarak her şey olabilir sen planını kendin yap neresi olursa diye düşünme.
İstifa sonrası başvuramama durumu derken kadrolularda istifanın üstünden 6 ay, sözleşmelilerde istifanın üstünden 1 yıl geçmemesi sebebiyle dönüş yapılamama durumunu söylüyorsunuz sanırım değil mi? Sözleşmeli bir memurluktan kadrolu bir memurluğa atanma durumunda nasıl işliyor peki bilginiz var mı acaba? Bilgi sahibi birine benziyorsunuz mesaj atacaktım kapalı sanırım mesaj o yüzden buradan yazıyorum kusura bakmayın

ÇŞİDB'de çalışmak istiyorsan başvur yoksa başvurma ahbap, sonucun ne olacağı hakkında bilgim yok. Tamer'in dediği gibi de olabilir, kılavuz ve kanun açık, iyice okuyup anlamak lazım. @kayserili38 bu konuda daha önde görünüyor, cevap verirse seviniriz. Fakat bana sorarsan şartlar tutuyorsa ve kafana yatıyorsa tercih et yoksa etme, kendimi kurtarayım derken mutsuz olma.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
839
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri