İB EDS Para cezasına iptal dilekçesi

İçişleri Bakanlığı

KanTeen

Merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık 10 gün önce çok üzücü bir ölüm olayından dolayı eds'den hızlı geçtim 4'lüler yanık bir vaziyetteydi. 9270 lira bir para cezası geldi. Durumun vahametinden dolayı bir iptal dilekçesi yazabilir miyim? Şayet yazılıyor ise elinizde bir dilekçe örneği var mıdır? Özellikle polis arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Çözüm
Merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık 10 gün önce çok üzücü bir ölüm olayından dolayı eds'den hızlı geçtim 4'lüler yanık bir vaziyetteydi. 9270 lira bir para cezası geldi. Durumun vahametinden dolayı bir iptal dilekçesi yazabilir miyim? Şayet yazılıyor ise elinizde bir dilekçe örneği var mıdır? Özellikle polis arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Öncelikle başınız sağolsun idari işlemlere yasal süreler dahilinde itiraz hakkınız mevcut lâkin özellikle teknik cihazlarla yapılan ihlal işlemlerinde kolay kolay dönüş olmuyor diyebilirim ayrıca 4'lüler konusu istismar edilebilir bir konu olduğundan cezai işlem uygulanmaz gibi bir algı oluşmasın, sizin konunuz aciliyet gerektirdiği için tabiki adli makamların değerlendirmesi uygun...
e-devletten itiraz edilebiliyor diye biliyorum.
Hatta adımlarını da şu keilde buldum yüce google'dan :)

e-Devlet'e giriş yapın. Arama bölümüne “Uyap” yazıp, UYAP Vatandaş Portal Girişi'ne tıklayın. Sol menüde Dava Açılış İşlemleri'ne tıklayın. Trafik/İdari Para Cezasına İtiraz İşlemleri'ne tıklayın.

Yazılı dilekçe örnekleri de hukuk bürolarının web sayflarında mecvut.

(bu belirttiğiniz konuda itiraz hakkınız var mı onu bilemedim)

Ölüm belgesini dilekçeye ekleyip, cezayı yediğin yer sulh ceza hakimliğini seçerek dilekçe yazabilirsin. Ama iptal olur mu bilemem. Yakınım vefat ettiği için kırmızı ışıktan geçmek durumunda kaldım vs. basit bir dilekçe yazabilirsin. İnternette dilekçe örnekleri var.

Öncelikle başınız sağolsun idari işlemlere yasal süreler dahilinde itiraz hakkınız mevcut lâkin özellikle teknik cihazlarla yapılan ihlal işlemlerinde kolay kolay dönüş olmuyor diyebilirim ayrıca 4'lüler konusu istismar edilebilir bir konu olduğundan cezai işlem uygulanmaz gibi bir algı oluşmasın, sizin konunuz aciliyet gerektirdiği için tabiki adli makamların değerlendirmesi uygun olacaktır diye düşünüyorum adli makamlarımızın takdiri. Dilekçeniz hakkında sulh cezada size yardımcı olacaklardır.

düzenlendi.
Çözüm

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri