• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Engelli Öğretmenler için EKPSS ve KPSS Farkı

Merhabalar herkese iyi günler sizlere bir şey danışmak istiyorum , normal KPSS' ile atanan bir engelli öğretmen tüm engelli öğretmen haklarından yararlanabilmek de midir , eğer yararlanıyorsa bunu nasıl yapmalıdır , EKPSS ile atanan bir engelli öğretmenle arasında bir fark var mıdır , bu haklardan yararlanmak için engelli kadrosuna geçiş yapabilmekte midir, teşekkür ederim v

Çözüm
Ali Hocam merhaba, normal KPSS ile atanan öğretmen EKPSS ile atanmadığı için sözleşmeli atanır. EKPSS İle atanan sadece direkt kadrolu başlar. Engelli öğretmen haklarını yararlanmak için MEBBİS sistemine engel durumunu işletmeniz gerekmektedir. Ayrıca öğretmenlerde zorunlu olan 3 veya 4 yıl görevi engelli öğretmenlerde yoktur. Tayin isteme atandığınız andan itibaren vardır. Ama buradaki ince nokta şudur; başvuru yapabilirsiniz ama atamanız kesin olacak diye bir şey yoktur. Hizmet puana göre sıralama yapılmaktadır.i,
Merhaba Ali,

Öncelikle hoş geldin. KPSS ile atanan engelli öğretmen, engelli kadrosundaki öğretmenin yararlandığı tüm haklardan (engellilik durumuna bağlı yer değişikliği veya nöbet muafiyeti gibi) yararlanamayabilir. Engelli kadrosuna geçiş talebinde bulunma ve geçiş yapma hakkı her zaman vardır. En az %40 rapor ile bağlı bulunduğunuz il veya ilçe müdürlüğüne dilekçe verebilirsiniz. Bakanlık değerlendirmesi uygun olursa engelli kadrosuna geçiş sağlanır.

Merhaba Ali,

Öncelikle hoş geldin. KPSS ile atanan engelli öğretmen, engelli kadrosundaki öğretmenin yararlandığı tüm haklardan (engellilik durumuna bağlı yer değişikliği veya nöbet muafiyeti gibi) yararlanamayabilir. Engelli kadrosuna geçiş talebinde bulunma ve geçiş yapma hakkı her zaman vardır. En az %40 rapor ile bağlı bulunduğunuz il veya ilçe müdürlüğüne dilekçe verebilirsiniz. Bakanlık değerlendirmesi uygun olursa engelli kadrosuna geçiş sağlanır.

Ali Hocam merhaba, normal KPSS ile atanan öğretmen EKPSS ile atanmadığı için sözleşmeli atanır. EKPSS İle atanan sadece direkt kadrolu başlar. Engelli öğretmen haklarını yararlanmak için MEBBİS sistemine engel durumunu işletmeniz gerekmektedir. Ayrıca öğretmenlerde zorunlu olan 3 veya 4 yıl görevi engelli öğretmenlerde yoktur. Tayin isteme atandığınız andan itibaren vardır. Ama buradaki ince nokta şudur; başvuru yapabilirsiniz ama atamanız kesin olacak diye bir şey yoktur. Hizmet puana göre sıralama yapılmaktadır.i,

Çözüm
Hocalarım şu an Erzurum Yakutiye görme engelliler ilkokulu'na tercihim çıktı , şu an güvenlik soruşturması sürüyor . Ben de bu sırada sağlık raporunu aldım rapor oy birliğine kabul edildi olduğu not düşürmüş ama karar olumlu oy birliğiyle , soruşturma bitince bildiğim kadarıyla 15 gün içinde başvuru yapmalıyım belgeleri götürerek , engelli kadrosuna geçmek istediğimi bu başvuru sırasında mı söylemeliyim .

İlgili Milli Eğitim ile görüşüp dilekçe bırakın. Sözleşme olarak devam edersiniz ancak engelli öğretmen statüsünde olacağınız için tayin hakkınız olacaktır. Her hangi bir dilekçe örneği yok malasef zor olan bir şey yok.

Cevaplarınız çok teşekkür ederim hocam. Ekpss ye de girdim 2024 te önümüzdeki günlerde yapılacak atamaya başvurmamı önerir misiniz? Sözleşmeli öğretmenlikte ikinci yılımdayım.

Şuanda sözleşmeli öğretmenim hocam. İkinci yılı çalışıyorum. Sözleşmeli öğretmenlikten istifa edip ekpss ile kadrolu öğretmenliğe geçebilir miyim? Sözleşmeli öğretmen olduğum için atamam yapılmaz mı ? Bu konuyla ilgili net bir bilgiye ulaşamadım malesef.

Böyle bir maceraya gerek yok. İstifa etseniz bile bekleme süreniz olacak. O süreçte tekrar sınava gireceksiniz. Sözleşme öğretmenlik ile kadrolu öğretmenlik arasında su süreçte farkınız yok ki.

Yardımlarınız Çok teşekkür ederim Emrah hocam. Engelli raporu olmasına rağmen mevzuat gereği belirli haklardan yararlanamıyoruz malesef, örneğin erken emeklilik haklı bu durumda verilir mi sizce ?

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
870
Kullanıcılar
752
Son Üye
tarantula657

Geri