• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Engelli Öğretmenler için EKPSS ve KPSS Farkı

Merhabalar herkese iyi günler sizlere bir şey danışmak istiyorum , normal KPSS' ile atanan bir engelli öğretmen tüm engelli öğretmen haklarından yararlanabilmek de midir , eğer yararlanıyorsa bunu nasıl yapmalıdır , EKPSS ile atanan bir engelli öğretmenle arasında bir fark var mıdır , bu haklardan yararlanmak için engelli kadrosuna geçiş yapabilmekte midir, teşekkür ederim v

Çözüm
Ali Hocam merhaba, normal KPSS ile atanan öğretmen EKPSS ile atanmadığı için sözleşmeli atanır. EKPSS İle atanan sadece direkt kadrolu başlar. Engelli öğretmen haklarını yararlanmak için MEBBİS sistemine engel durumunu işletmeniz gerekmektedir. Ayrıca öğretmenlerde zorunlu olan 3 veya 4 yıl görevi engelli öğretmenlerde yoktur. Tayin isteme atandığınız andan itibaren vardır. Ama buradaki ince nokta şudur; başvuru yapabilirsiniz ama atamanız kesin olacak diye bir şey yoktur. Hizmet puana göre sıralama yapılmaktadır.i,
Yararlanmadığın tek nokta kadrolu ve sözleşme olayı. Emeklilik olayı çok farklı bir durum. Tüm şartları tamamlarsınız gün, yıl ama yeterli olmaya bilir. SSK sizden tekrar rapor isteyebilir.

Merhabalar herkese iyi günler sizlere bir şey danışmak istiyorum , normal KPSS' ile atanan bir engelli öğretmen tüm engelli öğretmen haklarından yararlanabilmek de midir , eğer yararlanıyorsa bunu nasıl yapmalıdır , EKPSS ile atanan bir engelli öğretmenle arasında bir fark var mıdır , bu haklardan yararlanmak için engelli kadrosuna geçiş yapabilmekte midir, teşekkür ederim v
Merhaba Ali bey durumunuzla ilgili dilekçe gönderdiniz mi eğer gonderdiyseniz olumlu veya olumsuz bir geri dönüş oldu mu?

Öncelikle merhaba Hocam dilekçede normal KPSS ile atandığımı ve sözleşmeli öğretmen olduğumu belirttim. Daha sonra %54 oranında engelli raporum olduğunu bu durumun mebbise işlendiğini ve engelli öğretmenlere sağlanan haklardan yararlanmak istediğimi belirttim.

Engelli öğretmenin tüm haklarından yararlanırsınız. Dilekçeyi ilgili Milli Eğitim Müdürlüğüne yeterli. Ancak normal Kpss ile atandığınız için sözleşmeniz devam eder. Kadrolu olmanız için Ekpss sınavı ile atanmanız der mevzuat. Onun dışındaki tüm haklardan yararlanırsınız. Mazeret için tayin olsun hepsi...

Engelli öğretmenin tüm haklarından yararlanırsınız. Dilekçeyi ilgili Milli Eğitim Müdürlüğüne yeterli. Ancak normal Kpss ile atandığınız için sözleşmeniz devam eder. Kadrolu olmanız için Ekpss sınavı ile atanmanız der mevzuat. Onun dışındaki tüm haklardan yararlanırsınız. Mazeret için tayin olsun hepsi...
Hocam merhaba iyi akşamlar. Dilekçeyi ilçe milli eğitim müdürlüğüne vereli üç hafta oldu. Herhangi bir geri dönüş olmadı. Ne kadar sürede cevap verilir bu konuda bir bilginiz var mı?

Yasal süreç bir ay ama işlemi yapmış olabilirler. Mebbiste kontrol edin. MEB'de işler çok yavaş ilerliyor malesef.
Malesef Emrah hocam herhangi bir değişiklik yok MEBBİS te. Daha önceden engel durumunu eklemişti ilçe mem ama mazeret tayini için başvuru ekranı tanımlanmadı bu yüzden tayin talebinde bulunamadım. Dediğim gibi mebbiste engel durumu görünüyor ama başvuru ekranı açılmadı.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
874
Kullanıcılar
754
Son Üye
Kastamonu

Geri