Malesef ülkemizde tüm hobiler pahalı ama bence diğer hobilere kıyasla dron o kadar pahalı bir hobi değil bence ucuz ama kaliteli bir dron ile başlayarak çok keyif alınabilir. kimsenin görmediği açılarda görmek paha biçilemez. Başlangıç yatırımı dışında hasar durumu hariç çok az bakımı var.Bu biraz pahalı bir hobi...
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yani e-Devlet'te de görünüyor İHA pilot belgem var, ücretsiz bir çevrimiçi test sonucunda almıştım ama bu belge, bu dronları uçurmak için yeterli mi bilmiyorum. Aslında bir dronum bile yok, sadece soruyorum.
Hoş buldum.Merhaba @adem bey hoş geldiniz.
Benimde kenarda dursun diye aldığım bir belgem var bu ara özellikle önüme duron uçuşları çıkıyor bi merak salmadım değil aslında ama biraz pahallı![]()
Kıymetli cevabınız için çok teşekkürler, bizimkisi daha çok oyuncak sayılabilecek türden dronlar olur ama önce iyi bir simülasyon ile yapayda olsa deneyimlemem gerekecek, yoksa çok masraflı olacak gibi bir korkum var.Malesef ülkemizde tüm hobiler pahalı ama bence diğer hobilere kıyasla dron o kadar pahalı bir hobi değil bence ucuz ama kaliteli bir dron ile başlayarak çok keyif alınabilir. kimsenin görmediği açılarda görmek paha biçilemez. Başlangıç yatırımı dışında hasar durumu hariç çok az bakımı var.
TR-IHA1H******** şeksinde sertifika numarası ile başlayan sertifika numarasıyla iha sınıfınızı öğrenebilirsiniz. üste gittikçe alttaki yetkileri de alarak gidiyor. fpv dronlar hız ve esnek hareketler yapabildiği için daha hafifler genelde 500 gram altında olurlar. Belge gerektirmez.
- İHA0: Azami kalkış ağırlığı 500 gr (dahil) – 4kg aralığında olan İHA'lar.
- İHA1: Azami kalkış ağırlığı 4 kg (dahil) – 25 kg aralığında olan İHA'lar.
- İHA2: Azami kalkış ağırlığı 25 kg (dahil) – 150 kg aralığında olan İHA'lar.
- İHA3: Azami kalkış ağırlığı 150 kg (dahil) ve daha fazla olan İHA'lar
Gökyüzünde karşılaşmak dileğiyle. Mutlu günler dilerim.![]()
Kamu personeli ve adaylarının buluşma noktası! Türkiye'nin Kamu Personeli Forumu, Memurlar, İşçiler, KPSS, EKPSS ve daha fazlası...
Bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, kamunun dijital güç merkezi!
Kamulu, 5651 sayılı Kanun kapsamında hizmet vermektedir ve kullanıcı içeriklerinden sorumlu değildir.
Hukuka aykırı içerikleri bildirmek için lütfen bizimle iletişime geçin.