Fpv Drone

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 44
  • Etiketler Etiketler
    fpv drone
Bu biraz pahalı bir hobi... 😇
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yani e-Devlet'te de görünüyor İHA pilot belgem var, ücretsiz bir çevrimiçi test sonucunda almıştım ama bu belge, bu dronları uçurmak için yeterli mi bilmiyorum. Aslında bir dronum bile yok, sadece soruyorum.

Merhaba @adem bey hoş geldiniz.
Benimde kenarda dursun diye aldığım bir belgem var bu ara özellikle önüme duron uçuşları çıkıyor bi merak salmadım değil aslında ama biraz pahallı :saskin::göz devirmek:

Bu biraz pahalı bir hobi... 😇
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yani e-Devlet'te de görünüyor İHA pilot belgem var, ücretsiz bir çevrimiçi test sonucunda almıştım ama bu belge, bu dronları uçurmak için yeterli mi bilmiyorum. Aslında bir dronum bile yok, sadece soruyorum.
Malesef ülkemizde tüm hobiler pahalı ama bence diğer hobilere kıyasla dron o kadar pahalı bir hobi değil bence ucuz ama kaliteli bir dron ile başlayarak çok keyif alınabilir. kimsenin görmediği açılarda görmek paha biçilemez. Başlangıç yatırımı dışında hasar durumu hariç çok az bakımı var.
  • İHA0: Azami kalkış ağırlığı 500 gr (dahil) – 4kg aralığında olan İHA'lar.
  • İHA1: Azami kalkış ağırlığı 4 kg (dahil) – 25 kg aralığında olan İHA'lar.
  • İHA2: Azami kalkış ağırlığı 25 kg (dahil) – 150 kg aralığında olan İHA'lar.
  • İHA3: Azami kalkış ağırlığı 150 kg (dahil) ve daha fazla olan İHA'lar
TR-IHA1H******** şeksinde sertifika numarası ile başlayan sertifika numarasıyla iha sınıfınızı öğrenebilirsiniz. üste gittikçe alttaki yetkileri de alarak gidiyor. fpv dronlar hız ve esnek hareketler yapabildiği için daha hafifler genelde 500 gram altında olurlar. Belge gerektirmez.

Gökyüzünde karşılaşmak dileğiyle. Mutlu günler dilerim. ☺️

Merhaba @adem bey hoş geldiniz.
Benimde kenarda dursun diye aldığım bir belgem var bu ara özellikle önüme duron uçuşları çıkıyor bi merak salmadım değil aslında ama biraz pahallı :saskin::göz devirmek:
Hoş buldum. ☺️ Umarım paranın dert olmadığı günleri de yaşarız ülkece.

Malesef ülkemizde tüm hobiler pahalı ama bence diğer hobilere kıyasla dron o kadar pahalı bir hobi değil bence ucuz ama kaliteli bir dron ile başlayarak çok keyif alınabilir. kimsenin görmediği açılarda görmek paha biçilemez. Başlangıç yatırımı dışında hasar durumu hariç çok az bakımı var.
  • İHA0: Azami kalkış ağırlığı 500 gr (dahil) – 4kg aralığında olan İHA'lar.
  • İHA1: Azami kalkış ağırlığı 4 kg (dahil) – 25 kg aralığında olan İHA'lar.
  • İHA2: Azami kalkış ağırlığı 25 kg (dahil) – 150 kg aralığında olan İHA'lar.
  • İHA3: Azami kalkış ağırlığı 150 kg (dahil) ve daha fazla olan İHA'lar
TR-IHA1H******** şeksinde sertifika numarası ile başlayan sertifika numarasıyla iha sınıfınızı öğrenebilirsiniz. üste gittikçe alttaki yetkileri de alarak gidiyor. fpv dronlar hız ve esnek hareketler yapabildiği için daha hafifler genelde 500 gram altında olurlar. Belge gerektirmez.

Kıymetli cevabınız için çok teşekkürler, bizimkisi daha çok oyuncak sayılabilecek türden dronlar olur ama önce iyi bir simülasyon ile yapayda olsa deneyimlemem gerekecek, yoksa çok masraflı olacak gibi bir korkum var. 😇

Öne Çıkan Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
842
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri