iPhone sorularınızı cevaplıyorum!

ceo

Apple_logo_grey.svg.png

Yeni bir iPhone almak istiyorsanız ama soru işaretleriniz varsa ya da iPhone’unuzla ilgili kafanızı kurcalayan bir şeyler varsa (bataryasının çabuk bitmesi, yavaşlaması vs) ne olursa olsun her konuda ve her zaman burada soruları cevaplayacağım. Sorularınızı aklınıza geldiği gibi yazabilirsiniz buralardayım.

5 Adımda iPhone Hızlandırma Rehberi

5 Adımda iPhone Hızlandırma Rehberi

iPhone’unuzun performansını artırmak, daha verimli bir kullanım deneyimi sağlayabilir. Bu yazıda, iPhone’unuzu hızlandırmak için atabileceğiniz bazı basit adımları keşfedeceksiniz. 1. Depolama Alanını Temizleyin Depolama alanı, iPhone’un performansını etkileyen en önemli faktörlerden biridir...

Neden iPhone'da her şey ters? Yukardansa aşağıdan, sağdansa soldan. 8 plus aldım, 5 ay dayanamadım. Bir zil sesi olarak internetten bulduğun sevdiğin bir melodiyi koyamaz mısın yaa?! Mac mini de almıştım güzel uyum sağlar diye, o daha da ters. Neyse, android + windows'a geri döndüm de kendime geldim. Windows bağlantısı özelliğiyle telefonu pc'den baya kontrol edebiliyorsun da.
Bir tane de normal soru soruyum da başlık bir miktar olsun amacına ulaşsın.
En aşağı hangi model önerirsin hacı abi? ☎️

Güncelleme öncesinde Arama geldiğinde tüm ekran arayan kişi olurdu. Şimdi sadece dinamik ada kısmında çıkıyor. Bunun çözümü var mı?

Neden iPhone'da her şey ters? Yukardansa aşağıdan, sağdansa soldan. 8 plus aldım, 5 ay dayanamadım. Bir zil sesi olarak internetten bulduğun sevdiğin bir melodiyi koyamaz mısın yaa?! Mac mini de almıştım güzel uyum sağlar diye, o daha da ters. Neyse, android + windows'a geri döndüm de kendime geldim. Windows bağlantısı özelliğiyle telefonu pc'den baya kontrol edebiliyorsun da.
Bir tane de normal soru soruyum da başlık bir miktar olsun amacına ulaşsın.
En aşağı hangi model önerirsin hacı abi? ☎️
Android alışkanlıklarından geçiş yapmak gerçekten zor çünkü her şey söylediğin gibi cidden ters, yani zil sesi olarak sevdiğin bir melodiyi koymak iPhone ile mümkün olsa da bir “özgürlük” olarak Android tarafında çok daha rahat. 😄 Soruna gelecek olursam iPhone 14 modeli diyebilirim ama ben her zaman Pro modelleri öneriyorum. Eğer biraz daha bütçe dostu olsun dersen iPhone SE 2022 de gayet iyi bir tercih olabilir.

Güncelleme öncesinde Arama geldiğinde tüm ekran arayan kişi olurdu. Şimdi sadece dinamik ada kısmında çıkıyor. Bunun çözümü var mı?
Evet, var. Sırasıyla: Ayarlar > Uygulamalar > Telefon > Gelen Aramalar ekranını açın ve "İphone'un Kilidi Açıkken Şöyle Göster" seçeneğini Tam Ekran olarak işaretleyin. :)

Numara yazma ekranında baştan bir rakamı yanlış yazdıysan bütün numaraları silmen gerekiyor arada onu düzeltme şansın yok. Var mı bir çözüm?

Daha sonra kullanmak üzere kopyaladığımız birden fazla metni yapıştırıp sakladığı bir pano var mı

Bir görsel üzerindeki metni daha düne kadar kopyalayabilirken şu an kullanamıyorum bu özelliği.
Çözümü nedir?

Hemen yeni bir soru daha ekleyeyim.
Deprem uyarısı gibi bir fonksiyon var mı
:dusunceli-animasyon:

düzenlendi.
Numara yazma ekranında baştan bir rakamı yanlış yazdıysan bütün numaraları silmen gerekiyor arada onu düzeltme şansın yok. Var mı bir çözüm?
Merhaba,

Ne yazık ki numaranın ortasındaki bir rakamı düzeltmek mümkün değil. Çünkü bu ekranda metin imleci yok; yani rakamlar arasında gezinemezsiniz.

Daha sonra kullanmak üzere kopyaladığımız birden fazla metni yapıştırıp sakladığı bir pano var mı

Bir görsel üzerindeki metni daha düne kadar kopyalayabilirken şu an kullanamıyorum bu özelliği.
Çözümü nedir?

Hemen yeni bir soru daha ekleyeyim.
Deprem uyarısı gibi bir fonksiyon var mı
:dusunceli-animasyon:
Merhaba,

1. Apple kopyalanan metinleri saklama işini iOS’ta henüz sistem düzeyinde desteklemiyor. Ancak bu işlevi sunan bazı "Paste – Clipboard Manager" gibi üçüncü parti uygulamalar mevcut. iCloud ile senkronize de edebiliyorsunuz.

2. İkinci sorunuz canlı metin özelliğiyle devreye alınabilir. Ayarlar'da arama kısmına "Dil ve Bölge" yazın daha sonra ekranın en altında Canlı Metin özelliği kapalıysa açın.

3. Acil Durum Bildirimleri var ama Türkiye'deki AFAD ve Kandilli Rasathanesi gibi kurumların uyarı sistemi, iOS'a yerleşik olarak entegre değildir. Fakat AFAD Acil, Deprem Bilgi Sistemi (AFAD Deprem), Kandilli Rasathanesi gibi uygulamaları indirerek bildirimleri açabilirsiniz.

(y)

düzenlendi.
Merhaba,

Ne yazık ki numaranın ortasındaki bir rakamı düzeltmek mümkün değil. Çünkü bu ekranda metin imleci yok; yani rakamlar arasında gezinemezsiniz.

Merhaba,

1. Apple kopyalanan metinleri saklama işini iOS’ta henüz sistem düzeyinde desteklemiyor. Ancak bu işlevi sunan bazı "Paste – Clipboard Manager" gibi üçüncü parti uygulamalar mevcut. iCloud ile senkronize de edebiliyorsunuz.

2. İkinci sorunuz canlı metin özelliğiyle devreye alınabilir. Ayarlar'da arama kısmına "Dil ve Bölge" yazın daha sonra ekranın en altında Canlı Metin özelliği kapalıysa açın.

3. Acil Durum Bildirimleri var ama Türkiye'deki AFAD ve Kandilli Rasathanesi gibi kurumların uyarı sistemi, iOS'a yerleşik olarak entegre değildir. Fakat AFAD Acil, Deprem Bilgi Sistemi (AFAD Deprem), Kandilli Rasathanesi gibi uygulamaları indirerek bildirimleri açabilirsiniz.

(y)
Teşekkür ederim

Öne Çıkan Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
842
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri