KPSS Matematik Mezunu Alan Seçme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Khanx13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 81
Merhabalar matematik bölümü mezunuyum. 2025 KPSS'ye girmeyi planlıyorum, öğretmenlik düşünmüyorum diğer memurlukları denemek istiyorum. Tek yılda sınava gireceğim için B grubu kadrolarına yerleşme şansım olmayacak, bu durumda A grubu kadrolarından hangilerini düşünmeliyim, hangi alan sınavlarına hazırlanmalıyım? Şu an gördüğüm kadarıyla İstatistik için matematik bölümü mezunlarını da kabul etmişler; iktisat, maliye bu alan sınavlarına hazırlanıp iyi puan aldığım takdirde iibf mezunu olmamam bu pozisyonlara başvurumda sorun çıkartır mı? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Merhaba @Khanx13,

Öncelikle aramıza hoş geldin! Kısaca bahsetmem gerekirse, iktisat ve maliye gibi kadrolardaki şansın, puanının yanı sıra kurumların alım şartlarına da bağlı olarak değişebilir. P12 (genel yetenek, genel kültür ve istatistik ağırlıklı), P18 (genel yetenek, genel kültür, iktisat ve maliye ağırlıklı) alan bilgisi sınavlarına hazırlanabilirsin.

İktisat ve Maliye alanlarında iyi puan almanız durumunda, İİBF mezunu olmamanız bazı pozisyonlar için dezavantaj oluşturabilir. Ancak, bazı kurumlar Matematik mezunlarını da kabul etmektedir. Örneğin, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin uzman yardımcılığı kadrosu için Matematik ve İstatistik bölümü mezunları başvurabilmişlerdi. Bu sebeple, kurumların açtığı ilanlarda nitelik kodları önemli bir nokta ve alanlara dikkat etmek gerekir.

Eğer gerçekten uzmanlık ya da öğretmenlik gibi alımları tercih etmeyecekseniz, nacizane tavsiyem çiftli yıllarda yapılan kpss sınavına girmeniz. Belki önünüzdeki zaman size fazla gelebilir çalışmaya başlayınca çok hızlı akıp gidiyor.

Eğer gerçekten uzmanlık ya da öğretmenlik gibi alımları tercih etmeyecekseniz, nacizane tavsiyem çiftli yıllarda yapılan kpss sınavına girmeniz. Belki önünüzdeki zaman size fazla gelebilir çalışmaya başlayınca çok hızlı akıp gidiyor.
Yalnızca öğretmenlik düşünmüyorum, onun haricindeki memurluklara açığım.

Tekli yıllarda (2023,2025 gibi) yapılan alan sınavları ile 4001 nitelik kodlu ilanlara başvuramazsınız. Kurumların özellikle alan sınavları ile alımlarına evet başvurabilirsiniz bunlarda genellikle uzmanlık alımları oluyor.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri