Milli Eğitim Akademisi nedir?

özelkalem

Yetkili

Milli Eğitim Akademisi, öğretmen adaylarının mesleğe başlamadan önce kapsamlı bir hazırlık sürecinden geçmelerini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan bir eğitim kurumudur. Akademi, öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini artırmayı, eğitimde yenilikçi yöntemleri...
Bu başlık, Milli Eğitim Akademisi Nedir? konulu blog yazısı hakkında genel tartışma içindir. Lütfen tartışmaya burada katılın.

moderatör tarafından düzenlendi.
Ben bu işte bir mantık göremiyorum. Yani diyorlar ki sizin okuduğunuz 4 senelik üniversitenin pek bir manası yok. 2 sene de biz sizi eğiteceğiz. Tıpçılar bile 5 sene eğitim alıyor biz size 6 sene eğitim vereceğiz. Mantık gören varsa bana açıklarsa sevinirim yani. Yani işleri zorlaştırmak. İnsanları oyalamaktan başka bir anlam veremedim. Üç sene iş kapsında bekletmek. Müfredat değişimi doğru bir adım olabilir ama mülakatlar yanlıştır. Adaletsizlik getirmektedir. Bu uygulama da son derece yanlış bana göre. Akademide öğreteceğini üniversitede öğret yani. Üniversitelerin ne anlamı kaldı o zaman. Eğitimde kalite yok diyenler son derece yanılıyor. Bugün 20 sene öncesine göre kat be kat kaliteli kaynaklar var. Öğrenmek isteyene sunulan o kadar çok imkan var ki. Akıllı tahtalar, EBA, online platformlar. Hocaların da işi çok daha kolay eskiye göre. Pek çok şey hazır yani. Derste sadece anlatması kalıyor. Üniversiteler için bu söylediklerim bu kadar geçerli değil. Orada daha fazla emek gerektiriyor. İlkokul, ortaokul, lise durum bu. Öğrenmek isteyene kaynak çok.

düzenlendi.
Hocam bu konuda sizi katılıyorum. Eğitim Son öğrenme yeri olan üniversitede verilmeli sonrasında iş akademiye kaldıysa alınan eğitimin ne değeri kalır. Ayrıca akademi yerine staj eğitimi ya da seminer eğitimi verilebilir zaten alım haberi geliyor taa 8 ay sonra alım yapılıyor bu zamanı kısıp o araya iyi bir kısa dönem alştırma yapabilirler.

2 yıllık din ve ahlak eğitimi verilecekse hiç bir itirazım olmaz. Çünkü din açısından bilgisiz ve ahlak açısından eksik bir topluma dönüştük maalesef. O kadar ki bazen telefonları dolandırıcı mı arıyor diye açıyorum. Ticaret ahlakı sıfır 1800 liralık malı 800 liraya almaya kalkıyor adam piyasa ölücü dolu. Birinden mal satın alıyorum bana sattığı malı gidiyor başkasına satıyor. Nasıl bir toplumda yaşıyoruz anlayamıyorum gerçekten. Sen iyilik yapıyorsun karşılığında kötülük görüyorsun. Adalet sıfır. İslam ahlakı, İslam fıkhı dersleri koyabilirler bence.

Toplumdaki ahlaki ve etik sorunlar konusunda çok haklısınız hocam. Fakat bu tür değerler sadece eğitimle değil; aile, çevre ve genel toplumsal bilinçle de şekilleniyor. Eğitimin bu sürece katkısı büyük ama tek başına yeterli olmayabilir.

Biz aileden dürüstlüğü öğrendik. Dini olarak sıfırdım ama öğrendim. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Toplum yalana ve kötülüğe teşvik ediliyor. Kalpazan diye dizi yapılıyor. Günahların güzellemesini yapıyorlar. Uyuşturucu, silah kaçakçılığı, cinayetler almış yürümüş. Bu kadar tutuklama varsa bu alanlarda gerçekten problem var. Zenginlik büyük bir marifetmiş gibi sunuluyor ve zenginliğe giden her yol mübahtır anlayışı yerleştiriliyor. Hırsızlık yapanlar mı dersin rüşvet yiyenler mi dersin. Sosyal medya aracılığı ile gençleri yozlaştırıyorlar. Yani kötülük bir marifetmiş gibi pazarlanıyor. Büyücülük almış yürümüş. Bence müfredata koysunlar İslam Ahlakı ve İslam Fıkhı çok önemli bunların bilinmesi. Yani bu kötülükleri yapan insanlar Allah'ı biliyor mu acaba? Ahiret inançları var mı? İlmi ledün bahanesiyle mi bunları yapıyorlar yani? Fetö'de ilmi ledün bahanesiyle soruları dağıtıyordu her türlü haksızlığı yapıyordu. Ödül olarak şeytanın en başarılılara taç verdiği gibi atlet veriyordu. O zaman en iyisi bütün günahları serbest bırakalım hepsi ilmi ledün olsun her şey caiz olsun yani. Doğru bilgiler doğru kaynaklardan öğrenilmezse tecrübeyle sabit ki insanlar birilerinin peşine gitmeye birilerini yüceltmeye ve dahi ilahlaştırmaya çok meyilli. Allah'tan bekleyeceği şeyleri Gavs'larından beklemeye başlıyorlar. Sonra ne oluyor. Allah diyor ben miyim sizin ilahınız yoksa Gavsınız mı diyor bir depremle her şeyi yerle bir ediyor. Eğer bu toplumsal bozulmalar bu şekilde devam ederse salgın hastalık, deprem, sel gibi afetlerin tekrar tekrar gelmesi kaçınılmazdır. Ashabı kiram Peygamber efendimizi asla ilahlaştırmadı. Ondan sonra Ebu Bekir'e, Ömer'e, Osman'a ve Ali'ye dahi bu insanların liderlerine bağlandığı gibi körü körüne bağlanmadı. Ebu Bekir eğer ben bir yanlış yaparsam beni düzeltin yanlışta bana itaat etmekle mükellef değilsiniz dedi. Ashap'tan birisi de çıktı dedi ki sen yanlış yaparsan bu kılıç seni düzeltir. Yine bir başka hadise de komutanları kendilerine ateşe girmeyi emreden ashaptan bir topluluk bunu kabul etmedi. Sonra hadiseyi Peygamber Efendimize aktarınca o doğru yapmışsınız. Eğer o ateşe girseydiniz cehenneme girerdiniz buyurdu. Yani hiç biri körü körüne bağlı değildi. Bu Fetö'cüler her türlü günahta Fetö'ye itaat etmediler mi? Çoğu etti. Milleti öldürdüler Fetö için.

düzenlendi.
Toplumda yaşanan yozlaşma, ahlaki değerlerin erozyonu ve yanlış örneklerin yüceltilmesi hepimizin üzerinde durması gereken ciddi ve bambaşka bir meseledir. Fakat bu sorunların çözümü eleştirmekten öte, sağlam temellerle doğru eğitim sistemini inşa etmekten geçer. Süreç nasıl işleyecek göreceğiz ama ben Akademinin başarıya ulaşabileceğine inanıyorum. Sonuçta arzuladığımız toplumun temelinde öğretmen, bana göre doktordan ve hatta toplumun her alanındaki diğer mesleklerden daha kritik bir role sahiptir. Yani akademi meselesine yalnızca bugün için değil, geleceği şekillendirme vizyonuyla yaklaşmalıyız.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri