Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. Yüksel Güran, Enes Güran, Salim Güran'a ağırlaştırılmış kısa kararında Narin'i anne, ağabey ve amcasının iştirak halinde öldürdüğü belirtildi. Narin'in cesedini taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar ise 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma Süreci
Kararın açıklanması öncesinde, mahkeme heyeti savunmaların ardından saat 21.00’e kadar ara verdi. Mahkeme Başkanı, duruşmanın bu kritik aşamasında son sözlerin alınacağını belirtti ve sağlık personelinin duruşma salonunda hazır bulunmasını istedi.Sanıkların Son Sözleri
Yüksel Güran: Ben kızımın katili değilim. Son söz sizindir başkanım.Nevzat Bahtiyar: Cesedi ben taşıdım , cezam neyse razıyım.
Enes Güran: Ben doğruyu konuştum. Hakkım helal değil. Mahkemenin suçlamalarını kabul etmiyoruz.
Salim Güran: Narin Güran benim yeğenimdir, canımdır. Bu dünyada ona en son ben zarar veririm.
Adalet Yerini Buldu mu?
Bu karar, Narin Güran'ın vahşice öldürülmesinin ardından kamuoyunda büyük yankı uyandıran davada adaletin sağlandığını düşünenler kadar, hâlâ olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması gerektiğini savunanlar tarafından da tartışılıyor.Sizce bu karar, adaletin tecellisi açısından yeterli mi? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.