• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Narin Cinayeti: Anne, Abi ve Amcaya Ağırlaştırılmış Müebbet

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dadaş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 145
  • Etiketler Etiketler
    narin cinayeti

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. Yüksel Güran, Enes Güran, Salim Güran'a ağırlaştırılmış kısa kararında Narin'i anne, ağabey ve amcasının iştirak halinde öldürdüğü belirtildi. Narin'in cesedini taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar ise 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.​

Narin Cinayeti: Anne, Abi ve Amcaya Ağırlaştırılmış Müebbet - Kamulu

Duruşma Süreci​

Kararın açıklanması öncesinde, mahkeme heyeti savunmaların ardından saat 21.00’e kadar ara verdi. Mahkeme Başkanı, duruşmanın bu kritik aşamasında son sözlerin alınacağını belirtti ve sağlık personelinin duruşma salonunda hazır bulunmasını istedi.

Sanıkların Son Sözleri​

Yüksel Güran: Ben kızımın katili değilim. Son söz sizindir başkanım.
Nevzat Bahtiyar: Cesedi ben taşıdım , cezam neyse razıyım.
Enes Güran: Ben doğruyu konuştum. Hakkım helal değil. Mahkemenin suçlamalarını kabul etmiyoruz.
Salim Güran: Narin Güran benim yeğenimdir, canımdır. Bu dünyada ona en son ben zarar veririm.

Adalet Yerini Buldu mu?​

Bu karar, Narin Güran'ın vahşice öldürülmesinin ardından kamuoyunda büyük yankı uyandıran davada adaletin sağlandığını düşünenler kadar, hâlâ olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması gerektiğini savunanlar tarafından da tartışılıyor.

Sizce bu karar, adaletin tecellisi açısından yeterli mi? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

😔

Adalet dediğimiz sadece içeriye tıkmakla mı oluyor, yedir içir yatır ömür boyu yaşat nasıl adalettir bu..
Kalan için adaletse peki ya ölen için nedir?

Elim ayağım titriyor gördüğümden beri ben hala açıklanmayan şeyler olduğunu düşünüyorum. Adalet yerini bulmaz ki ölümün ve öldürenin bir karşılığı varsa oda ölümdür.

Yorum yapmadan geçmeyeceğim, Yaşanan bu vahim ve içler acısı duruma bir anne olarak cevap vermek istiyorum. Hiç bir şey yaşananları geri getirmeyecek ve adalet yerini buldu mu? sorusunun cevabını vermeyecek, Ülke olarak nasıl bir zamandan geçiyoruz bilmiyorum ama bildiğim tek şey evlatlarımıza sıkı sıkı sarılmalıyız etrafımızda bu denli sapıklıklar varken kimse bana sosyal medyaya neden evladını atmıyorsun diye soru sormasın. Sizinle özeli mi en özelimi paylaşacak değilim.
Kime isyan etsem azdır, en büyüğünden en küçüğüne kadar o köyde yaşayan tüm insanlara kızgınım ben herkesin her şeyi bildiğini ve saklandığını düşünüyorum. VE HALADA SAKLADIKLARI ŞEYLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
Adalet yerini mi buldu? Adalet yerini ancak cehennemde bulacak!

Bir anne evladının bu durumuna rağmen başka meseleleri hesaba katıp bu duruma göz yumuyor, abi desen ahırda ne yaptığı belli değil, amca tam bir .... yani, hepsi yok edilmeli aynı Narin'e olduğu gibi ayaklarına taş bağlanıp Fırat Nehrine atılmalı ya bu nasıl bir ailedir yani bu nasıl bir köydür. Konuşmayan köylüler daha karanlıkta kalan çok şey var.

Müebbet esasında ömür boyu demek ama iyi hâlle 24 yılda çıkabilir. Ağırlaştırılmış müebbet ise daha sıkı şartlar, iyi hâlle en az 30 yıl, tabii ömür boyu ama bu süreler sadece koşullu salıverilme için.

Müebbet esasında ömür boyu demek ama iyi hâlle 24 yılda çıkabilir. Ağırlaştırılmış müebbet ise daha sıkı şartlar, iyi hâlle en az 30 yıl, tabii ömür boyu ama bu süreler sadece koşullu salıverilme için.
Bu nasıl bir sistem ya yani iyi hal nedir iyi hal diye bir şey mi var zaten iyi olmadığı için girmiyorlar mı saçma sapan bir infaz sistemi var bu ülkede maalesef gerçek bu zaten devşirme bir sistem!!!

Nasıl yani sadece 24 yıl ya da 30 yıl mı? İnanamıyorum inanmak istemiyorum bende ömür boyu zannediyordum ağırlaştırılmışıda hücre hapsi flan zannediyordum. Kesinlikle idammm

Feodal sistemin hüküm sürdüğü topraklarda ne kanunlar ne de Allah'ın hükmü, liderlerinin hükmünden önce gelemiyor. Kimsenin konuşmaması bu sebepten. Pisliklerinde boğulsunlar

Öne Çıkan Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
883
Kullanıcılar
758
Son Üye
Elen369

Geri