özelkalem
Yetkili

Öğretmen Atamalarında 41. Tercih Nedir?
41. Tercih nedir ve nasıl çalışır?
Öğretmen atamaları ve yer değiştirme süreçlerinde sıkça duyduğumuz "41. tercih" ya da "41'i açmak" ifadeleri, aslında tercih edilen okullar dışında bir kuruma atanmayı kabul etme durumunu ifade eder. Bu tercih, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ilk atamalarda...
- özelkalem
- 5.00 yıldız 1 değerlendirme
- Kategori: Aday Rehberi
41. Tercih nedir ve nasıl çalışır?
Öğretmen atamaları ve yer değiştirme süreçlerinde sıkça duyduğumuz "41. tercih" ya da "41'i açmak" ifadeleri, aslında tercih edilen okullar dışında bir kuruma atanmayı kabul etme durumunu ifade eder. Bu tercih, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ilk atamalarda, il içi ve il dışı yer değiştirme işlemlerinde kullandığı bir yöntemdir. İşaretlenmesi, “Tercihlerim dışında herhangi bir okula atanmayı kabul ediyorum” seçeneğini "Evet" olarak işaretlemek anlamına gelir.41. Tercih nasıl işler?
Eğer 40 tercihinizden hiçbiri gerçekleşmezse ve puanınız yeterliyse, MEB tarafından kura yoluyla kimsenin tercih etmediği boş kalan okullardan birine atanırsınız. Ancak bu seçeneği işaretleyebilmek için öncelikle 40 tercih yapmış olmanız gereklidir.Bu uygulamanın en dikkat çeken yönü, genellikle tercih edilmeyen okullara yerleşme olasılığını beraberinde getirmesidir. Dolayısıyla 41. tercih, atanma ihtimalini artırmakla birlikte, okul ve bölge koşullarını önceden değerlendirmenizi gerektirir.
Eğitim camiasında önemli bir seçenek olan 41. tercih, doğru bir şekilde kullanıldığında öğretmen adaylarının atanma şansını yükselten bir fırsat olarak öne çıkar.
moderatör tarafından düzenlendi.