özelkalem
Yetkili
Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 9216) Resmi Gazete’de yayımlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki serbest kıyafet uygulamasını sona erdirdi. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafeti yeniden düzenlendi. Bu değişiklikle birlikte, öğrencilerin kıyafetlerinde belirli standartlar ve kurallar getirildi. Sizin için en güncel yeni değişiklikleri sunuyoruz.Serbest kıyafet uygulaması kalktı!
2012 yılından bu yana geçerli olan serbest kıyafet uygulaması, yeni düzenlemeyle kaldırıldı. Buna göre, okul kıyafeti artık okul müdürlüğü, okul-aile birliği ve öğretmenler kurulunun görüşleri doğrultusunda belirlenecek olup velilere ve öğrencilere duyurularak okulların internet sitelerinde güncel hali yayımlanacak.Okul kıyafetinde yeni standartlar belirlenecek
Yapılan düzenlemeye göre, ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanacak yeni kıyafet uygulamasında şu şartlar olacak;- Ekonomik, sade ve kolay ulaşılabilir kıyafetler tercih edilecek.
- Kıyafetlerde özel işaret, baskı ve desen gibi dikkat çekici ayrıntılara ve mesajlara yer verilmeyecek.
- Pedagojik kullanışlı ve konforlu olması ön planda tutulacak.
- Belirlenen kıyafetler 4 eğitim yılı boyunca kullanılıp değiştirilemeyecek.
Özel durumlarda esneklikler sağlanacak
- Sağlık sorunu olan öğrenciler, durumlarını belgelendirdikleri takdirde ihtiyaçlarına uygun kıyafetler giyebilecek.
- Okul kıyafeti dışında, veliye maddi yük getirecek özel kıyafetler talep edilemeyecek.
- Laboratuvar, atölye ve beden eğitimi gibi derslerde uygun kıyafetler kullanılmaya devam edecek.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle kıyafet uygulamalarında disiplin ve standartlar yeniden sağlanırken, kıyafetlerin belirlenmesinde okul-aile birliğinin önemli bir rol üstlendi. Böylelikle velilerin görüşleri alınarak öğrenciler için ekonomik, sade ve kullanışlı kıyafetler seçilecek. Bu değişiklik, hem ekonomik hem de sosyal açıdan öğrencilere ve velilere kolaylık sağlayacak. Yeni düzenlemeye dair detayları okul müdürlüklerinden ve ilgili yönetmeliklerden takip edilebilirsiniz.