• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Promosyon caiz mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan devrimatalay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 420
Yüzde yüz faizsiz sistem uygulanıyor mu bilmiyorum araştırmak gerekir. Suudi Arabistan, Malezya, Pakistan gibi ülkelerde Katılım Bankacılığı oranları çok daha yüksek. Olması gereken devletin faizli bankacılığı yasaklaması ve tüm bankacılık sistemini faizsiz bankacılığa çevirmesi ve bu şekilde insanların ahirette faizden ötürü azaba uğramalarının önüne geçmesidir.

Burası fikir paylaşım platformu ben de doğru olduğuna inandığım fikirlerimi paylaşıyorum. sen mi karar vereceksin benim dini ahkamda bulunup bulunmayacağıma. Özgür bir ülkede yaşıyoruz. Uymak isteyen uyar uymak istemeyen uymaz. Ülke laik olabilir ben şeriatçıyım. Evet aldığımız maaşların içerisinde de Merkez Bankasının almış olduğu haram faiz mevcuttur. Oranını bilemem. Malını temizlemek isteyen zekat ve sadaka gibi araçlarla bu haram kısımdan kurtulabilir. Olması gereken faiz indirmek yerine faizli sistemi tamamen kaldırmaktır. Bazı ülkelerde olduğu gibi faizsiz bankacılığa geçilmeli ve faizli bankalara faizsiz bankaya dönüşme zorunluluğu getirilmelidir. Bunun dışında bu sistemde içki, kumar, faiz gibi haramla iştigal eden kurumlarda çalışanların eğer imkan dahilinde ise haramla iştigal etmeyen başka iş bulup ona geçmeleri gerekir.
inan senin ya da başkasının şeriatcı olup olmaması umurumda değil kendi özel hayatınızda seriat kurallarına göre yaşayın ama şeriat kurallarını devlete empoze etmeyin

Herkesin düşüncelerini özgürce ifade etmesi önemli olmakla birlikte, anayasal düzeni, hukuki sistemi ve bireysel hakları hedef alan ifadeler, toplumda kutuplaşmaya yol açabilecek tartışmalar ve provokatif söylemler kurallarımıza aykırıdır. Tartışmaların platform kurallarına, toplumsal hassasiyetlere ve saygı çerçevesine uygun şekilde yapılması gerektiğini hatırlatmak isterim.

Lütfen Kullanım Koşulları ve Davranış Kurallarını gözden geçirerek paylaşımlarınızı buna göre yeniden şekillendirin.

Promosyon caiz olmasa bile, milletin parasını, hakkını hamuduyla götürenler den bana cehennemde yer kalmayacağı için çatır çatır yerim o parayı.
Promosyon yediğinden ötürü cehenneme gireceğini sanmıyorum. Kaf suresi 30: "O gün cehenneme: “Doldun mu?” diye soracağız, o da her seferinde: “Daha yok mu?” diyecek!"
Herkes cehenneme girecektir. Cehennem cennetin yolu üzerindedir. Mühim olan cehennemde yanmadan cennete ulaşabilmektir. Müslümanlar ve müminlerden bir kısmı yanmadan cennete ulaşacaktır bir kısmı ise günahlarına göre yandıktan sonra cennete ulaşacaktır. Cennet ise çok daha geniştir. Cennete en son giren mümine dünyanın 10 misli genişliğinde yer verilir. Bu da en az verilendir.
Allaha ortak koşanlar, sihir yapanlar, haksız yere adam öldürenler, faiz yiyenler, zina edenler cehennemin en büyük adaylarıdır. Kul hakkı yiyenler de buna dahildir. Peygamber efendimiz devlet malından bir iplik alan sahabesine onun cehennemden bir iplik olduğunu belirtmiş ve sahabe o ipliği devlet malına geri iade etmiştir.

düzenlendi.
Promosyon değil Faiz yiyenler aslında kul hakkına da girmektedir. Neden çünkü arz ve talep dengesindeki paylarını kendi lehlerine arttırmaktadırlar. Nasıl mı? Diyelim ki ortada 100 mal var bu arz. 100'de para var bu talep. Zenginlerin bu 100 parada (talep) payları 70 olsun fakirlerin de 30 olsun. Zengin yediği faiz ile bu 70 olan parasını 1 yıl içerisinde haram bir şekilde 100'e çıkarıyor. Ortada hala 100 mal var fakirin parası da anca yetiyor pek artmıyor hala 30'u var. Toplam talep ne oldu 130 oldu. Arz hala 100 . Fakirin payı yüzde 30'dan 30/130'a yani 23'e düşmüş oldu. Normalde fakirlere ait olacak yüzde 7'lik malı faiz ile ele geçirmiş oldular. Sonuç ne oldu zengin hiç çalışmadan risk alıp ticaret yapmadan daha zengin oldu fakir daha fakir oldu. İşte faizin haram olma sebepelerinden bazıları bunlardır.

Ülke demokratik değil mi? Çoğunluk şeriat isterse devletin şeriatla yönetilmesi gerekir. Allah Kuran'ı Kerim'de her kim Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse onlar fasıkların ta kendileridir buyuruyor. Müslüman olduğunu iddia eden bir kişinin Allah'ın indirdiği ile hükmetmekten başka seçeneği yoktur. Eğer Allah'ın indirdiği dışında bir hüküm ile hüküm veriyorsa fasıktır.
Vallahi kabak tadı verdiniz.

Korkmaya gerek yok en nihayetinde hepimiz öleceğiz. Mühim olan ölmek değil ölümden sonra ebedi saadeti kazanmaktır. Eğer sıkıntı varsa özelden yazarsan ne yapman gerektiğini söyleyebilirim. Ama en basitinden buradan söyleyebileceğim youtube'dan rukye videoları dinlemendir. Sıkıntına özel olarak aratarak dinleyebilirsin. Mide için baş ağrısı için vs. Kupa çekebilirsin. Yeni elektronik kupa çekme cihazları çıktı çok başarılılar tavsiye ederim. Ben iki tane aldım ilki bozuldu. Eğer reklama girmezse bu iyi: https://www.trendyol.com/mega-plus/...elulit-ve-yag-yakma-p-749545722?boutiqueId=61 . Ekonomik olsun dersen elektronik olanı değil sıradan kuru kupa tercih edebilirsin 200 TL civarına var. Sağlığa faydalı işe yarıyor.
Sen ne kullanıyorsun? Alt tarafı promosyon caiz mi değil mi o tartışılacak nerelere getirmişsin bu bir ikincisi adam uyarıyor adama bir şey olursa bana olur diyorsun o adam bilmiyor mu kime ne olacağını sanki boş lafta zirvesin.

Sen ne kullanıyorsun? Alt tarafı promosyon caiz mi değil mi o tartışılacak nerelere getirmişsin bu bir ikincisi adam uyarıyor adama bir şey olursa bana olur diyorsun o adam bilmiyor mu kime ne olacağını sanki boş lafta zirvesin.
Büyü değil rukye kullanıyorum. Büyücülerin yeri ancak cehennemdir. Bu konuyu buraya ben getirmedim. Ben söylenenlere cevap verdim. Adam cinlerden korkuyorum diyor. Ben de bildiğim kadarıyla yapması gerekenleri söyledim. Tabi bu tip bilgilerin yayılması şeytanla iş tutanların hoşuna gitmez. Vudu bebeği satıcıları yaptıkları aracılığın bedelini cehennemin -7. katında ödeyecekler.

düzenlendi.
Büyü değil rukye kullanıyorum. Büyücülerin yeri ancak cehennemdir. Bu konuyu buraya ben getirmedim. Ben söylenenlere cevap verdim. Adam cinlerden korkuyorum diyor. Ben de bildiğim kadarıyla yapması gerekenleri söyledim. Tabi bu tip bilgilerin yayılması şeytanla iş tutanların hoşuna gitmez. Vudu bebeği satıcıları yaptıkları aracılığın bedelini cehennemin -7. katında ödeyecekler.
Bunun konuyla alakası yok saçmalıyorsun ayrıca senin inancına ters düşüyor diye devletimize ve devlet görevlilerine ağır ithamlarda bulunamazsın haddini bil.

Öyle güzel yerim ki promosyonu, mis gibi bir göbek rakısı alırım, çağırırım dostları, kurarım masayı.
Haramzadelerin gelmişine geçmişine...
Bi canım çekti bi canım çekti jsjsjs

Burası fikir paylaşım platformu ben de doğru olduğuna inandığım fikirlerimi paylaşıyorum. sen mi karar vereceksin benim dini ahkamda bulunup bulunmayacağıma. Özgür bir ülkede yaşıyoruz. Uymak isteyen uyar uymak istemeyen uymaz. Ülke laik olabilir ben şeriatçıyım. Evet aldığımız maaşların içerisinde de Merkez Bankasının almış olduğu haram faiz mevcuttur. Oranını bilemem. Malını temizlemek isteyen zekat ve sadaka gibi araçlarla bu haram kısımdan kurtulabilir. Olması gereken faiz indirmek yerine faizli sistemi tamamen kaldırmaktır. Bazı ülkelerde olduğu gibi faizsiz bankacılığa geçilmeli ve faizli bankalara faizsiz bankaya dönüşme zorunluluğu getirilmelidir. Bunun dışında bu sistemde içki, kumar, faiz gibi haramla iştigal eden kurumlarda çalışanların eğer imkan dahilinde ise haramla iştigal etmeyen başka iş bulup ona geçmeleri gerekir.
Şaka gibi ben şeriatçıyım diye yazıyorsun hiç kusura bakma ama sen bu ülkede şeriatçıyım diye bağıramazsın

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
870
Kullanıcılar
752
Son Üye
tarantula657

Geri