• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Sözleşmeli öğretmen görevini bırakırsa ceza alır mı?

Belesen

Sözleşmeli öğretmen atandığı yeri bıraktığında 1 yıl gibi tekrardan aynı pozisyona başvuramama cezası alır mı ?

moderatör tarafından düzenlendi.
Evet, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sözleşmeli öğretmenlik atama yönetmeliğine göre sözleşmeli öğretmen olarak atandıktan sonra sözleşmesini kendi isteğiyle fesheden veya sözleşmesi belirli sebeplerle feshedilen kişiler 1 yıl süreyle tekrar sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda bulunamazlar.

Bu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel istihdamına ilişkin esaslar çerçevesinde uygulanır. Ancak bazı istisnalar olabilir. Örneğin; sağlık mazereti veya eş durumu nedeniyle sözleşmesini feshedenler için bazı özel düzenlemeler bulunabilir.

657 sayılı Kanun’un 4/B maddesine göre, sözleşmeli personel 1 yılı doldurmadan sözleşmesini feshederse, 1 yıl boyunca yeniden sözleşmeli kadroya başvuramaz ibaresi bulunur. Tüm sözleşmeli personelde mevcuttur.

Bırakmayın hocam, sonra 1 yıl şartı istiyor. Birde sonraki mülakatlarda daha önce görevi bıraktığınızı gördüklerinde bu durum ayrıca size olumsuz olarak geri dönebilir.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • UYAP Editör
    UYAP Editör
    .UDF dosyalarını görüntülemek, oluşturmak ve düzenlemek için kullanılan resmi yazılım.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
838
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri