Sözleşmeli öğretmen görevini bırakırsa ceza alır mı?

Belesen

Sözleşmeli öğretmen atandığı yeri bıraktığında 1 yıl gibi tekrardan aynı pozisyona başvuramama cezası alır mı ?

moderatör tarafından düzenlendi.
Evet, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sözleşmeli öğretmenlik atama yönetmeliğine göre sözleşmeli öğretmen olarak atandıktan sonra sözleşmesini kendi isteğiyle fesheden veya sözleşmesi belirli sebeplerle feshedilen kişiler 1 yıl süreyle tekrar sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda bulunamazlar.

Bu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel istihdamına ilişkin esaslar çerçevesinde uygulanır. Ancak bazı istisnalar olabilir. Örneğin; sağlık mazereti veya eş durumu nedeniyle sözleşmesini feshedenler için bazı özel düzenlemeler bulunabilir.

657 sayılı Kanun’un 4/B maddesine göre, sözleşmeli personel 1 yılı doldurmadan sözleşmesini feshederse, 1 yıl boyunca yeniden sözleşmeli kadroya başvuramaz ibaresi bulunur. Tüm sözleşmeli personelde mevcuttur.

Bırakmayın hocam, sonra 1 yıl şartı istiyor. Birde sonraki mülakatlarda daha önce görevi bıraktığınızı gördüklerinde bu durum ayrıca size olumsuz olarak geri dönebilir.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
839
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri