Teselya ★
Yetkili

TÜBİTAK FEN LİSESİ
Ülkemizin gelişmesine kritik katkı sağlayacak, analitik düşünen, toplum ve çevre bilinci gelişmiş geleceğin lider bilim insanlarının yetiştirileceği TÜBİTAK Fen Lisesi kapılarını 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrencilerimize açmıştır.TÜBİTAK Fen Lisesi’nde, alanında uzman öğretmen ve akademisyenlerle ileri düzey ve yükselen teknolojiler için gerekli olacak bilgi ve becerilerin kazandırılacağı bilim eğitimi verilmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz hem kendi geleceklerini hem de Ülkemizin geleceğini inşa edeceklerdir.
7 Temmuz 2024 tarihinde yapılan Yetenek Sınavına, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıfında öğrenim gören ve MSP sonucuyla yüzde birlik (%1) başarı dilimi içerisinde yer alan öğrencilerin başvurusu alınmıştır. (https://tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/2249-bilim-ve-teknoloji-okullari-programi safyasından alınmıştır)
Kimler Başvurabilir?
Yetenek Sınavına, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıfında öğrenim gören ve MSP sonucuyla yüzde birlik (% 1) başarı dilimi içerisinde yer alan öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.Başvuru tarihleri
Yetenek Sınavı başvuruları isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını açıklanan tarihlerde e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ndeki "TÜBİTAK Fen Lisesi Yetenek Sınavı Başvuru Ekranı" üzerinden yapacaklardır.Değerlendirme
TÜBİTAK Fen Lisesi’ni kazanan asıl ve yedek öğrencilerin puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek puan türünde hesaplanacaktır.- MSP sonucuyla yüzde birlik (% 1) başarı dilimi içerisinde yer alan öğrencilerin girdiği TÜBİTAK Fen Lisesi’ne öğrenci seçmek için yapılan yetenek sınavında her sorunun katsayısı eşittir.
- Her bir öğrencinin puanı; her alt teste ait doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenip doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanır.
- Yetenek sınavında her bir öğrencinin aldığı puan en yüksek puandan en düşük puana göre sıralanır ve asıl ve yedek öğrenciler belirlenir.
- Öğrenciler, yetenek sınavı puanlarında eşitlik olması durumunda sırasıyla; yüzdelik dilimdeki üstünlüğüne, MSP üstünlüğüne, ortaokul başarı puanı üstünlüğüne, sırasıyla 8. sınıf, 7. sınıf ve 6. sınıf yılsonu başarı puanına göre sıralanır. Eşitliğin yine bozulmaması hâlinde ise doğum tarihi gün/ay/yıl olarak küçük olan öğrenci tercih edilir.