UYAP Sisteminde İcram Görünüyor

benim anladığım şu diyelim avukat bankaya yazı gönderdi bu kişinin hesabına haciz ya da bloke koyun dedi yazının banka sistemine düştüğün an o kisinin bankadaki hesabında para varsa o paraya bloke konulur 1 gün sonra para girişi olsa bile konulamaz

benim anladığım şu diyelim avukat bankaya yazı gönderdi bu kişinin hesabına haciz ya da bloke koyun dedi yazının banka sistemine düştüğün an o kisinin bankadaki hesabında para varsa o paraya bloke konulur 1 gün sonra para girişi olsa bile konulamaz
Hesaba bloke konduktan sonra her işlem bloklanmış oluyor. Hesabınızın her türlü işlemi duruyor. (hesaba para girişleri değil)
(Bu bilgiyi, bu durumu yaşayan bir arkadaşımda gördüğüm için yazdım. Kesin bilgi değil tecrübe yorumudur ;) )

düzenlendi.
Konu tamda böyle, bloklanmış hesaptaki paraya dokunamıyorsunuz ama gelenle işlem yapabiliyorsunuz.

Hesaba bloke konduktan sonra her işlem bloklanmış oluyor. Hesabınızın her türlü işlemi duruyor. (hesaba para girişleri değil)
hocam halk bankasına icra borcum vardı icra dairesi bütün bankalara yazı gönderdi bu kişinin hesaplarına bloke koyun diye ziraat bankası o an hesabımda bulunan 13.2 tl ye bloke koydu sadece sonra hesabı kullanmaya devam ettim

@devrimatalay hocam bir avukatınız var mı size hukuksal anlamda, işin mutfağından rehberlik eden. Benim yazdıklarım yetgin olduğum bir noktadan değil ne yazık ki sadece deneyimsel :/

Bu blokeler anlık 24 saatlik hesapta o an ne kadar miktar varsa hepsine el konulur. diğer gün bloke kalkar. icralık olduğunuz banka dışında 100 bin dahi para gelse kullanabilir çekebilirsiniz. Bu blokeleri arada bi atıyorlar hesaplarda para bırakmamaya özen gösterin. Kart kullanmanız gerektiği durumlar dada elektronik cüzdan papara ve kartını kullanabilirsiniz

Bu blokeler anlık 24 saatlik hesapta o an ne kadar miktar varsa hepsine el konulur. diğer gün bloke kalkar. icralık olduğunuz banka dışında 100 bin dahi para gelse kullanabilir çekebilirsiniz. Bu blokeleri arada bi atıyorlar hesaplarda para bırakmamaya özen gösterin. Kart kullanmanız gerektiği durumlar dada elektronik cüzdan papara ve kartını kullanabilirsiniz
Yatırım tavsiyesidir. :D

hocam halk bankasına icra borcum vardı icra dairesi bütün bankalara yazı gönderdi bu kişinin hesaplarına bloke koyun diye ziraat bankası o an hesabımda bulunan 13.2 tl ye bloke koydu sadece sonra hesabı kullanmaya devam ettim
Ayrıca Ek Hesaplarınızı Her zaman eksi 100 tl gibi ufak rakamlarla bıraktığınız sürece bloke konulamaz ve işlemlerinizi bu hesaplardan yapmaya devam edebilirsiniz. Diğer bi husus ise ek hesaplarınızı tam olarak ödemeyin tam ödeme yaptığınız durumlarda ise ek hesabınız yada kredi kartınız kapatılabilir

Maaş bankandan icralık olduysan hesabına yatan her paraya kesinti yapabilir. şayet maaş bankan değil ise alacaklı avukatın sürekli icra dairesine yazması neticesinde tüm bankalara yazılır örnek 08/04/2025 de bloke koyun diye yazı gittiğinde bankaya banka yalnızca o tarihte hesabında ne kadar tutar varsa ona bloke koyabilir 09/04/2025 de gelecek parana bloke koymaz. Ama kafam rahat olsun diye düşünürsen P*para gibi elektronik cüzdanlarda paranı tutabilirsin onlarda herhangi bir icra kesintisi bloke vs olmadı bu zamana kadar benim açımdan

Yükleniyor...

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
839
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri