Yıllık izin hakkı ne zaman 30 güne çıkar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aydunyavaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 100
HİTAP ta kayıtlı olarak Kıdem Aylığı Hizmeti eğer 3.600 günü geçerse yıllık izin hakkı 30 güne mi çıkmaktadır?

HİTAP HİZMET DÖKÜMÜ=
Kıdem Aylığı Hizmeti......:10 yıl 0 ay 1 gün
Kazanılmış Hak Aylığı... :10 yıl 0 ay 1 gün

Bu şekilde olursa izin 30 güne çıkar mı?

Çözüm
HİTAP (Hizmet Takip Programı) sisteminde kayıtlı kıdem aylığı hizmet süresi, toplam hizmet sürenizi gösterir. Bu nedenle hizmet süreniz 10 yılı (3.600 gün) aşıyorsa ki aşmış görünüyor; bu durumda yıllık izin süreniz 30 güne çıkar.
  • 1 yıldan 10 yıla kadar (10 yıl dahil) hizmet süresine sahip memurlar: 20 gün yıllık izin hakkına sahiptir.
  • 10 yıldan fazla hizmet süresine sahip memurlar: 30 gün yıllık izin hakkına sahiptir.
HİTAP (Hizmet Takip Programı) sisteminde kayıtlı kıdem aylığı hizmet süresi, toplam hizmet sürenizi gösterir. Bu nedenle hizmet süreniz 10 yılı (3.600 gün) aşıyorsa ki aşmış görünüyor; bu durumda yıllık izin süreniz 30 güne çıkar.
  • 1 yıldan 10 yıla kadar (10 yıl dahil) hizmet süresine sahip memurlar: 20 gün yıllık izin hakkına sahiptir.
  • 10 yıldan fazla hizmet süresine sahip memurlar: 30 gün yıllık izin hakkına sahiptir.

Çözüm
Kısa bir bilgi vermek istiyorum. Hizmet birleştirme yapılırsa fiili hizmet süresi toplamda 10 yılı aşmışsa da yıllık izin süreleri artar.
Doğru diyorsunuz ama sadece EMEKLİ SANDIĞI hizmetleri mi sayılmaktadır bu hesaplamaya?

BENİM HİTAP PROĞRAMINDA=
Kıdem aylığı hizmeti
9 yıl 3 ay 27 gün
Kazanılmış hak aylığı
9 yıl 3 ay 27 gün

düzenlendi.
Doğru diyorsunuz ama sadece EMEKLİ SANDIĞI hizmetleri mi sayılmaktadır bu hesaplamaya?

BENİM HİTAP PROĞRAMINDA=
Kıdem aylığı hizmeti
9 yıl 3 ay 27 gün
Kazanılmış hak aylığı
9 yıl 3 ay 27 gün

SSK yani özel sektör hizmetleri sayılmamaktadır MEMUR un yıllık izin hesaplamasında sayın memur arkadaşlarım.

SSK yani özel sektör hizmetleri sayılmamaktadır MEMUR un yıllık izin hesaplamasında sayın memur arkadaşlarım.
Bu süreler, genellikle emeklilik hesaplaması için dikkate alınır. Yıllık izin süresinin belirlenmesinde sadece kamu kurum ve kuruluşlarında geçen süreler veya 657 sayılı kanunun 36. maddesine göre kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen süreler dikkate alınır.

Bu süreler, genellikle emeklilik hesaplaması için dikkate alınır. Yıllık izin süresinin belirlenmesinde sadece kamu kurum ve kuruluşlarında geçen süreler veya 657 sayılı kanunun 36. maddesine göre kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen süreler dikkate alınır.
Benim yıllık izin hesaplamasında SSK hizmetlerimin etkisi hiç olmadı.

Benim SSK hizmetlerim sadece emeklilik prim sayımı çoğaltacaktır.
SSK hizmetim......................=2.615 gün
Emekli sandığı(FHZ dahil) =3.165 gündür.
Bu şekilde toplam primim.=5.780 gün

düzenlendi.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri