Millî Eğitim Bakanlığı, 2025 yılı için engelli öğretmen ataması için başvuruları kabul etmeye başladı. Bu yıl toplam 1.381 öğretmen kadrosu açıldı ve EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) puanı üstünlüğüne göre başvurular alınacak. İşte başvuru süreci hakkında bilmeniz gerekenler:
Başvuru Tarihleri ve Süreç
- Başvuru Başlangıcı: 24 Şubat 2025
- Başvuru Son Tarihi: 10 Mart 2025 (Saat 16:00’ya kadar)
Başvuru Şartları
Adayların başvuruda bulunabilmesi için şu şartları sağlaması gerekiyor:- Türk Vatandaşı Olmak: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları da başvurabilir.
- EKPSS Puanı: 2022 veya 2024 yıllarında yapılan EKPSS sınavından en az 50 puan alınmış olmalıdır.
- Eğitim Durumu: Adayın, başvuracağı alana uygun yükseköğretim mezunu olması gerekmektedir.
- Sağlık Durumu: Adayın en az %40 engelli olduğunu gösterir sağlık raporu gereklidir.
Başvuru Aşamaları
Başvuru süreci iki aşamadan oluşmaktadır:- Ön Başvuru:
24 Şubat – 10 Mart 2025 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden ön başvurular yapılacaktır. - Tercih Başvurusu:
16 – 28 Nisan 2025 tarihlerinde adaylar, tercih başvurularını gerçekleştirecekler.
Atama Takvimi
Başvuru ve atama süreci şu şekilde ilerleyecektir:- Atama Sonuçları: 30 Nisan 2025
- Göreve Başlama: 1 Eylül 2025 itibarıyla
Başvuru ve Atama İçin İpuçları
- Son dakika başvuruları hatalı veya eksik belgeler nedeniyle reddedileceği için başvurunuzu erken yapmalısınız.
- Sağlık raporu ve mezuniyet belgeleri gibi belgelerin eksiksiz ve doğru olduğundan emin olmalısınız.
- Başvuru tarihleri ve sürecin tamamı personel.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.
- İletişim bilgilerinin, başvuru sürecinde önemli bir rol oynadığını unutmayın.
Kaynak: MEB Personel Genel Müdürlüğü
moderatör tarafından düzenlendi.