2025 Engelli Öğretmen Ataması Başvuru Rehberi

ceo

mansetresim.webp
Millî Eğitim Bakanlığı, 2025 yılı için engelli öğretmen ataması için başvuruları kabul etmeye başladı. Bu yıl toplam 1.381 öğretmen kadrosu açıldı ve EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) puanı üstünlüğüne göre başvurular alınacak. İşte başvuru süreci hakkında bilmeniz gerekenler:

Başvuru Tarihleri ve Süreç​

• Başvuru Başlangıcı: 24 Şubat 2025
  • Başvuru Son Tarihi: 10 Mart 2025 (Saat 16:00’ya kadar)
Adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirecekler. Başvuru sırasında engelli sağlık kurulu raporu, mezuniyet belgesi gibi belgelerin yüklenmesi gerekmektedir.

Başvuru Şartları​

Adayların başvuruda bulunabilmesi için şu şartları sağlaması gerekiyor:
  1. Türk Vatandaşı Olmak: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları da başvurabilir.
  2. EKPSS Puanı: 2022 veya 2024 yıllarında yapılan EKPSS sınavından en az 50 puan alınmış olmalıdır.
  3. Eğitim Durumu: Adayın, başvuracağı alana uygun yükseköğretim mezunu olması gerekmektedir.
  4. Sağlık Durumu: Adayın en az %40 engelli olduğunu gösterir sağlık raporu gereklidir.

Başvuru Aşamaları​

Başvuru süreci iki aşamadan oluşmaktadır:
  1. Ön Başvuru:
    24 Şubat – 10 Mart 2025 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden ön başvurular yapılacaktır.
  2. Tercih Başvurusu:
    16 – 28 Nisan 2025 tarihlerinde adaylar, tercih başvurularını gerçekleştirecekler.

Atama Takvimi​

Başvuru ve atama süreci şu şekilde ilerleyecektir:
  • Atama Sonuçları: 30 Nisan 2025
  • Göreve Başlama: 1 Eylül 2025 itibarıyla
Adayların başvuru sırasında, tercihlerini ve tercih başvurusu esnasında güncel bilgilerini doğru bir şekilde girmeleri çok önemlidir. Ayrıca, atama sonuçları e-Devlet üzerinden yayımlanacaktır.

Başvuru ve Atama İçin İpuçları​

• Son dakika başvuruları hatalı veya eksik belgeler nedeniyle reddedileceği için başvurunuzu erken yapmalısınız.
  • Sağlık raporu ve mezuniyet belgeleri gibi belgelerin eksiksiz ve doğru olduğundan emin olmalısınız.
  • Başvuru tarihleri ve sürecin tamamı personel.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.
  • İletişim bilgilerinin, başvuru sürecinde önemli bir rol oynadığını unutmayın.

Kaynak: MEB Personel Genel Müdürlüğü

moderatör tarafından düzenlendi.
Hayırlı uğurlu olsun. Başvuruların sürecinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını ve tüm adaylar için başarılı bir atama süreci yaşanmasını diliyorum. Başvuruların erken yapılması ve doğru belgelerle eksiksiz bir şekilde tamamlanması önemli. Tüm adaylarımıza başarılar dilerim! 😎

Tüm adaylar için hayırlı olsun. Başvuru sürecinde kamulu aile olarak buradayız. Hep birlikte süreci en güzel şekilde atlatalım. Sorun yaşayanlar buradan ulaşabilir. Ayrıca @Tamer hocamın dediği gibi son güne bırakılmaması çok önemli. Geçtiğimiz yıllarda bunun sıkıntısı çok yaşandı.

1381 engelli öğretmen ataması bu yıl MEB-AGS kapsamında olmayacak. Kazanan adaylar eylül başında görevlerine başlayacak. Başvuru yapan öğretmen adaylarımıza başarılar dilerim.
Hocam "akademiye gidecek mi? " sorusunu yanlış mı sordum diye düşünüyorum.. ags (akademiye geçiş sınavı) bu sınavdan muaf olacaklar.. Ancak yine asgari ücretin biraz üstünde bir ücretle 3 dönem boyunca çalışma zorunluluğu var mı? Çünkü eskiden atandığınız da direk normal öğretmen maaşı alarak başlıyorduk.. Hem özel kalem kardeşimden hemde mandalina kardeşimden değerli fikirlerini tekrar almak istiyorum... (Bakanlık yazısında bu 3 dönem kuralından bahsediyor.. Vesveseden mi bilemedim tekrar sormak istedim)
Selamlar saygılar sevgiler

(Yeni yönetmelik, öğretmen adaylarının atanma öncesinde bir hazırlık eğitimine tabi tutulmasını öngörmektedir. Bu eğitim, MEB Akademi tarafından yürütülecek ve adaylara asgari ücretin biraz üzerinde bir ödeme yapılacaktır. Engelli adayların bu hazırlık eğitimine kabulü, EKPSS puan üstünlüğüne göre belirlenecek; eşitlik durumunda ise bilgisayar kurası kullanılacaktır. Ayrıca tüm adayların öğretmenlik yapabilir olduklarını kanıtlayan bir sağlık raporu sunması zorunludur. )

(Yeni yönetmelik, öğretmen adaylarının atanma öncesinde bir hazırlık eğitimine tabi tutulmasını öngörmektedir. Bu eğitim, MEB Akademi tarafından yürütülecek ve adaylara asgari ücretin biraz üzerinde bir ödeme yapılacaktır. Engelli adayların bu hazırlık eğitimine kabulü, EKPSS puan üstünlüğüne göre belirlenecek; eşitlik durumunda ise bilgisayar kurası kullanılacaktır. Ayrıca tüm adayların öğretmenlik yapabilir olduklarını kanıtlayan bir sağlık raporu sunması zorunludur. )
Yeni yönetmelik’in ilk alımları mayıs ayında başlayacak. Atamadan sorumlu şube müdürü bu atamada Ags’ye dahil olmayacaklarını söyledi.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri