• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Az çoktur (Less is More)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arayüz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 96
"Less is more", ilk bakışta bir çelişki gibi görünse de aslında hayatın pek çok alanında derin bir anlam taşır. Bu ifade, sadeleşmenin gücünü ve minimalizmin etkisini vurgular. Tasarımda, sanatta, mimaride ya da günlük yaşamda — karmaşadan uzak, sade ama işlevsel çözümler çoğu zaman daha etkili ve estetik olabilir.

Bugün her şeyin fazlasına ulaşmak bu kadar kolayken, "az" olanı seçmek bilinçli bir tercihtir. Gereksiz kalabalıklardan, fazlalıklardan kurtulmak hem zihinsel hem de fiziksel anlamda ferahlık getirir. Bazen bir sözü kısa tutmak, bir alanı boş bırakmak ya da bir projeyi sade kurgulamak; anlatmak istediğimizi çok daha güçlü bir şekilde ifade eder.

Sadelik, eksiklik değil; aksine özü yakalamaktır.

"az" olanı seçmek.. Kesinlikle büyük huzur.
Dönem dönem bu huzura çok severek eriyorum, sonra bir bakıyorum yine üzerime yığılıyor kalabalık hissi. Nasılda zihnimiz gibi doluyor o çekmeceler mesela? 🙈 Bilinç altımızda biriktirdiklerimiz gibi, yaşam alanımızda anlamadan ve istemeden doluyor. Yinede her seferinde ve her konuda sadeleşme "çabasını" çok seviyorum ve destekliyorum.♥️

Bu güzel konu için teşekkürler.

Gece boyunca beynimde dönen bir felsefe oldu. Neyi azaltabilirim, bu sadece eşyadan ibaret mi?

Ne kadar içten ve yerinde bir ifade… “Less is more” gerçekten de yalnızca bir tasarım felsefesi değil; aynı zamanda bir yaşam duruşu. Günümüzde her şeyin daha fazlası gözümüze sokulurken, sadeliği seçmek bir tür içsel özgürlük ilanı gibi.🥳
Çünkü sadeleşmek, neyin gerçekten önemli olduğunu fark etmektir. Her fazlalığın ardında bir gürültü, her eksiltmede ise bir netlik var. Bu yüzden sade olan bazen daha doludur; az olan daha anlamlıdır. Özden konuşan, gösterişten uzak ama yerini bulan her şey, kendi içinde tamamdır zaten. Kalabalığa gerek yok.

Bu ne galabalığğğ 😎🫵🏻

Herkese katkıları için teşekkür ederim. Elimden geldiğince ben de paylaşımlara katkı sunmaya çalışacağım.

Günümüz dünyasında her şeye ulaşmak çok kolaylaştı ama bu kolaylık bizi daha tatmin olmuş bireyler yapmadı. Artık her şeyi biliyoruz; internetin sonsuz bilgisi parmaklarımızın ucunda. Ama derinlemesine bilmiyoruz… Bilgiye sahip olmakla, onu gerçekten anlamak arasında büyük bir fark var.

Eskiden az ama sağlam dostluklarımız vardı. Şimdi ise sosyal medyada yüzlerce “arkadaş” tanıyoruz ama gerçek bir dostumuzun omzunu bulmakta zorlanıyoruz. Kalabalıkla çevriliyiz ama yalnız hissediyoruz.

Daha fazla kıyafet seçeneğimiz var, dolaplarımız taşmak üzere. Ama ne giyersek giyelim, bir türlü içimize sinmiyor, mutlu olamıyoruz. Tüketiyoruz ama tatmin olmuyoruz. Her köşe başında yeni bir kafe, her mahallede farklı bir restoran açılıyor. Seçenek bol ama yediğimizden ne tat alıyoruz ne de ruhen doyuyoruz.

Hayatımıza giren bu “çokluk”, zamanla bizi yormaya, hatta tüketmeye başladı. Belki de artık durup düşünme zamanı geldi. Gerçekten neye ihtiyacımız var? Neyi “fazlalık” diye bırakabiliriz? Daha sade ama daha anlamlı bir yaşam mümkün mü?

Belki de çözüm, "less is more" yani "az çoktur" felsefesinde gizli… Az ama gerçek bilgi, az ama candan dostluk, az ama özenli yaşam… Belki de bizi gerçekten doyuracak olan, dışarıda değil, içimizde saklı....🤔

düzenlendi.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
874
Kullanıcılar
754
Son Üye
Kastamonu

Geri