Disiplin cezası almadan 8 yılı dolduran personele kademe ilerlemesi verilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan özelkalem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 37

özelkalem

Yetkili
Belediyelerde çalışan kadrolu personeller disiplin cezası almadan 8 yılı doldurması halinde kademe ilerlemesi verilir mi?

Çözüm
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 64'üncü maddesinde yer alan 'Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.” hükmünden sözleşmeli iken memur statüsüne geçen personel de yararlanabilecekleri belirtilmektedir.
O sebeple belediye ya da diğer kurumlar ayırt edilmeden tüm kurumlar için geçerlidir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 64'üncü maddesinde yer alan 'Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.” hükmünden sözleşmeli iken memur statüsüne geçen personel de yararlanabilecekleri belirtilmektedir.
O sebeple belediye ya da diğer kurumlar ayırt edilmeden tüm kurumlar için geçerlidir.

Çözüm
Benimle çalışırken 8 yıl dolmasına rağmen bunu takip etmedikleri yapmamışlardı ancak öğretmen olduğumda bunu bildirdim Biz geriye dönük işlem yapmışlardı. 657'ye tabi her memurunun her kurumda alması gereken bir hakkıdır

Belediyeler de bu tarz işleri kendin takip edeceksin. Yoksa oradaki adam yapmaz işi. Hata gidip nasıl yapacağımı öğretmelisin. Açığıa alma gibi durumlarda 'bundan yararlanamazsın' bile derler. Açığa alınmanın disiplin cezası olmadığını bile bilmezler.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri