5434 SK tabi olarak
%65 engel oranı ile
5.760 günle emeklilik
28 Nisan 2025 Pazartesi
KALAN GÜN: 89 gün
%65 engel oranı ile
5.760 günle emeklilik
28 Nisan 2025 Pazartesi
KALAN GÜN: 89 gün
Çok şükür gözüm yükseklerde değil evim var araba ise şimdilik düşünmüyorum. Bekarım yaşımda 40 bu arada.hocam gerçekten sevinebiliyor musunuz emekli olacağınız için şaka bir yandan eski abilerimiz ablalarımız seviniyordu çünkü emekli olunca en kötü ihtimal bir ev ikinci el idare edebilecek bir araba alabiliyorlardı şuan için bilemiyorum yine de hakkınız da hayırlısı olsun
Merhaba kardeşim. Ben de 5510 sk tabi olarakKalsın be 142 kaldı evet günden güne düşüyor.
Senin durumunda karışık benim gibi aynen.Merhaba kardeşim. Ben de 5510 sk tabi olarak
9000 günle emeklilik
17 Şubat 2025
Kalan Gün= 7 gün
Fakat sağlam bilgiye ihtiyacım var.
Şöyle ki; 1995 SSK girişliyim. 2007 de kamuda 4b li sözleşmeli olarak göreve başladım. 2011 yılında kadroya geçtim. 2024 haziran ayında 540 gün askerliğimi borçlandım. Şu anki derecem 1/1 ek göstergem 3600
Bazı kişiler asgarî ücretin altında emekli maaşı alabileceğimi, 3600 ek göstergenin hiçbir etkisinin olmayacağını söylüyorlar. Böyle bir şey olabilir mi?
Senin durumun karışık değil ki kardeşim, çünkü sen yazdığına göre 5434 sk tabisin. Senin maaşın memurlar net in emekli memur maaş hesaplama robotunda görünen miktar olacak yani 30 bin civarı. Birisinin dediğine göre; robot hesaplamasında robot, memurun 2008 öncesi mi 2008 sonrası mı memur olduğunu bilmeyip düz hesaplama yapıyormuş. Kimse bilmiyorSenin durumunda karışık benim gibi aynen.
NE OLACAĞINI BENDE BİLMİYORUM KARDEŞİM.
İlk EMEKLİ SANDIĞI GİRİŞİM 4 Haziran 2007Senin durumun karışık değil ki kardeşim, çünkü sen yazdığına göre 5434 sk tabisin. Senin maaşın memurlar net in emekli memur maaş hesaplama robotunda görünen miktar olacak yani 30 bin civarı. Birisinin dediğine göre; robot hesaplamasında robot, memurun 2008 öncesi mi 2008 sonrası mı memur olduğunu bilmeyip düz hesaplama yapıyormuş. Kimse bilmiyor
Senin sadece primin az. Benim prim 9000 gün fakat nasıl olacak bilmiyorumİlk EMEKLİ SANDIĞI GİRİŞİM 4 Haziran 2007
5434 SK tabiyim her yerde yazıyor bu nasıl olacak?
tabi bekarsanız sorun olmaz ama bizim için biraz zor şuan bile zorken maaş yarı yarıya azaldığında ki biz 5510lar için en düşükten alacağımız içinÇok şükür gözüm yükseklerde değil evim var araba ise şimdilik düşünmüyorum. Bekarım yaşımda 40 bu arada.
ÇOK Bİ DÜŞÜNCEM YOK DOĞRUSU.
Bekâr değilim. İşte 5510 lu olduğumuz için en düşük alacağımız ne kadar meselâ onu merak ediyorum. Meselâ 20 bin mi, 25 bin mi, 15 bin mi gibi...tabi bekarsanız sorun olmaz ama bizim için biraz zor şuan bile zorken maaş yarı yarıya azaldığında ki biz 5510lar için en düşükten alacağımız için
hocam ek ödemen yoksa primlerin asgari ücret üzerinden yatıyor gerisini düşün kafanda canlandır 14459 tl de olabilirBekâr değilim. İşte 5510 lu olduğumuz için en düşük alacağımız ne kadar meselâ onu merak ediyorum. Meselâ 20 bin mi, 25 bin mi, 15 bin mi gibi...
1 ÇUVAL DOLUSU MUALLAKhocam ek ödemen yoksa primlerin asgari ücret üzerinden yatıyor gerisini düşün kafanda canlandır 14459 tl de olabilir![]()
İşte ben de onu merak ediyorum. 14459 mu 20 mi vesaire gibi. Ek ödeme derken anlamadım. Ek göstergem 3600 fakat 5510 olanlara hiç bir faydası yokmuşhocam ek ödemen yoksa primlerin asgari ücret üzerinden yatıyor gerisini düşün kafanda canlandır 14459 tl de olabilir![]()
Evet aynen öyle1 ÇUVAL DOLUSU MUALLAK
Başkada birşey yok ki
Kamu personeli ve adaylarının buluşma noktası! Türkiye'nin Kamu Personeli Forumu, Memurlar, İşçiler, KPSS, EKPSS ve daha fazlası...
Bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, kamunun dijital güç merkezi!
Kamulu, 5651 sayılı Kanun kapsamında hizmet vermektedir ve kullanıcı içeriklerinden sorumlu değildir.
Hukuka aykırı içerikleri bildirmek için lütfen bizimle iletişime geçin.